Til innholdet

Lekker 3-roms hjørneleilighet m/høye himlinger, fin romfølelse og misunnelsesverdig balkong på 17 m². Bo midt i sentrum!

Haugatingsgaten 3
Prisantydning 4 175 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 63
BRA: 66 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2021
Tomtareal: 4539 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 5. februar Kl 13.30 - 14.30
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

SENTRUM/KREMMERHUSET PANORAMA

Adresse

Haugatingsgaten 3 3110 Tønsberg 3. etasje

Velkommen til Kremmerhuset Panorama og denne rålekre og moderne leiligheten midt i hjertet av Tønsberg sentrum

Velkommen til Kremmerhuset Panorama og denne lekre og nyere byleiligheten plassert ved byggets hjørne i 3. etasje. Her ligger alt til rette for det enkle og urbane liv for alle aldersgrupper.

Alt Norges eldste by har av sentrumsfasiliteter kan oppleves rett utenfor egen dørstokk. Beliggenheten midt i sentrum, rett over kjøpesenteret Alti - Farmandstredet, gjør leiligheten meget sentral og attraktiv. Man kan gå tørrskodd inn til Farmandstredet via byggets nederste etasje. Spaser fra egen leilighet via senterets mangfoldige butikker og spisesteder - rett ut i Tønsberg sentrum med alt fra smale koselige bygater til Tønsberg brygges generøse utvalg av serveringssteder.

Leiligheten har en arealeffektiv løsning preget av blant annet store vindusflater, påkostede detaljer og svært moderne løsninger. Inndelt med lys entre/gang, to soverom hvorav et stort dobbeltsoveværelse på hjørnet av leiligheten, lys og luftig stue-/spisestue med åpen kjøkkenløsning og ekstra påkostet innredning fra svenske Marbodal, lyst og delikat baderom og godt bodplass i både innvendig bod samt bod vegg-i-vegg på samme etasjeplan.

På en stor, inntrukket og overbygget balkong på ca. 17 m² kan man nyte utendørslivet. I tillegg har man tilgang til en fantastisk felles takterrasse med lettvint adkomst på samme etasjeplan med sol til langt ut på kvelden og flott utsikt over byen og blant annet Slottsfjellet.

På vegne av eier og Z-eiendom AS v/eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en svært smakfull og gjennomtenkt leilighet med flotte designløsninger som anbefales besiktiget!

Kort fortalt om leiligheten og Kremmerhuset panorama

º Hjørneleilighet fra 2021 i 3. etasje med imponerende god plassutnyttelse
º Bo midt i sentrum av Tønsberg by med alle fasiliteter rett utenfor egen dørstokk
º Høye himlinger i flere av rommene gir ekstra god romfølelse
º Særpreget stue-/spisestue med store vinduer og takhøyde på ca. 2,7 meter
º Herlig stor, overbygget og lun balkong på hele ca. 17 m²
º Lys og flott stue-/spisestue med store vindusflater
º Moderne og påkostet kjøkken fra Moderne m/integrerte hvitevarer 
º To soverom - begge med plass til dobbeltseng
º Lekkert baderom med delikat flisvalg og en rekke påkostninger
º To boder på samme etasjeplan (vegg-i-vegg) med god oppbevaringsplass
º Stilfullt og moderne med utstrakt bruk av listfri løsning i himlinger og i vinduskarmer
º En-stavs lys eikeparkett i alle rom 
º Vannbåren gulvvarme gir herlig varmekomfort
º Balansert ventilasjon med varmegjenvinning og eget ventilasjonsaggregat
º Heis til/fra alle etasjer
º Felles takterrasse på samme etasjeplan (3. etg.) med et hint av "sydenaktig stemningº
º Her kan man gå tørrskodd inn til Farmandstredet
º Ingen boplikt!

Type, eierform og byggeår

Selveierleilighet fra 2021.

Leiligheten ligger i bygning som er opprinnelig oppført ca. 1970 og ombygget til leiligheter som ble ferdigstillet i 2021.

Innhold

Leiligheten er inndelt med følgende arealeffektive planløsning:
Lys og innbydende ENTRÈ/GANG med glassdør som ledere videre inn i leiligheten.

Åpen og innbydende STUE-/SPISESTUE med åpen KJØKKENLØSNING og utgang til stor overbygget balkong.

TO SOVEROM hvorav begge med plass til dobbeltsenger. Hovedsoverommet er ekstra stort og ligger på hjørnet av leiligheten.

BADEROM med dusj, toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

BOD/GARDEROBEROM med inngang fra entre/gang. I tillegg har leiligheten en stor innvendig BOD vegg-i-vegg med denne, med inngang fra felles yttergang, på ca. 7 m² med suveren oppbevaringsplass.

Leilighetens overbygde og lune balkong på hele 17 m²

Fra stue-/kjøkkensonen har man utgang til en romslig, lun og meget romslig balkong på ca. 17 m².  Denne suverene uteplassen fungerer helt perfekt som en "ekstra" stue i sommerhalvåret hvor lange lyse dager kan nytes. Størrelsen på balkongen gjør at det er rikelig med plass for utemøbler, grill og annet. Legger man til at balkongen også er inntrukket, helt overbygget og ikke har noen naboleiligheter direkte mot noen av dens to sidevegger skjønner man raskt at balkongen byr på helt spesielle fasiliteter. Gulvdekket av treverk forsterker den lune følelsen og rekkverk i glass åpner for utsikt og et moderne uttrykk! Overbygget skjermer deg på dager med evt. litt regn.

Felles takterrasse på samme etasjeplan som leiligheten

Ved Kremmerhuset panorama får du også tilgang til en stor felles og solrik takterrasse hvor kan man nyte flott utsikt og utmerkede solforhold nærmest hele dagen. Takterrassen ligger svært gunstig plassert og med kort avstand fra leilighetens inngangsparti på samme etasjeplan i 3. etasje. Dette store, innbydende og private fellesområdet for beboerne er det opparbeidet med blant annet sittegrupper, pergola med mer som er ment for hyggelig og sosialt samvær. Takterrassen er også etablert med en rekke beplantningskasser som bidrar til ekstra trivsel og grønt miljø. Det er flott utsikt mot Slottsfjellet og det er sol til langt ut på kvelden!

Planskisser over leilighetens inndeling

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av leiligheten. Denne er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. I planskissen fremkommer også bod med inngang fra felles gang (vegg-i-vegg med innvendig bod).

Adkomst til leiligheten

Leiligheten har suveren og enkel tilkomst. Hovedinngangsdør fra gatenivået låses opp av valgfri løsning for eier, enten ved kodebrikke, sifferkode eller serienøkkel. Førsteinntrykket i bygget starter i lobbyen - her blir man møtt av et svært innbydende felles inngangsparti med heis opp til de etasjeplanene i bygget. Her er det blant annet postkasser til beboerne. Leiligheten har relativt kort avstand fra heisen og frem til egen inngangsdør i felles innebygget gang.

Både hovedinngangsdør til bygget samt leilighetens inngangsdør kan også fjernåpnes fra telefonapplikasjon. Det er for øvrig porttelefon med toveiskamera ved hovedinngangspartiet. Porttelefon er utstyrt med skjerm og automatisk låsåpner.

Arealer

BRA/P-rom: 66 m²/63 m² - alt på ett plan. 

Rom medtatt i oppgitt P-rom (primærrom): Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i oppgitt størrelse for p-rom unntatt innvendig bod på ca. 3 m². Bod som ligger vegg-i-vegg med innvendig bod på ca. 7 m² er ikke medtatt i noen av de ovennevnte arealsammendragene.

Ref. Takstbransjens retningslinjer NS 3940 er lagt til grunn. Det opplyses også at overbygget balkong på ca. 17 m² ut for stue-/kjøkken er ikke medtatt i arealsammendraget.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealer er hentet fra utarbeidet Tilstandsrapport fra Onsrud taksering AS.

Standard

Leiligheten er innredet med moderne, gjennomtenkt og tiltalende standard. Den gode takhøyden i hovedoppholdsrommene, moderne design og arealeffektive løsninger særpreger hjemmet. Høyere himlinger gir en mer luftig og åpen følelse, noe som gjør at rommet ser større ut. Høy himlingshøyde gir også mer lys i rommene, som gir et mer åpent og triveligere miljø.

Eier har påkostet leiligheten utover opprinnelig leveransestandard med blant annet en rekke større oppgraderinger av type kjøkkeninnredning og kjøkkenløsninger inkl. flere strømuttak, delvis oppgradering samt ekstra hvitevarer på kjøkken, oppgraderte fliser på baderom samt strømopplegg for evt. .ettermontering av elektrisk spyletoalett, oppgraderte parkettgulv og oppgradert listverk. I tillegg har man sørget for at ekstra bod ligger vegg-i-vegg med leilighetens innvendige bod med de muligheter og fordeler dette medfører.

Leilighetens flotte, solide og moderne gulv:
Et vakkert gulv gir et rom et ekstra pent inntrykk og en god følelse, et gulv er "boligens femte vegg". Det er lys, en stavs eikegulv i alle rom. Disse er både solide og moderne - et gulv vi er sikre på at du vil bli glad i og som vil begeistre deg og dine gjester. Vannbåren gulvvarme i stue-/spisestue, på kjøkkenet og i entre/gang gir en lun og deilig følelse. På baderommet er det "selvsagt" flislagt gulv, og her er det benyttet elektriske varmekabler.

Kjøkkenet med solid, ekstra påkostet og moderne innredning fra svenske Marbodal:
Leiligheten er innredet med et moderne, men likevel klassisk og stilrent kjøkken fra tradisjonsrike Marbodal. Med åpen løsning mot stuen og spisestuen blir innredningen nærmeste som et "møbel" i rommet hvor det bys på godt med skap-/benkeplass og innredning med pent tilpassede og stramme designfronter. Den åpne løsningen gir et mer sosialt miljø - her kan man enkelt å holde samtalene gående med familie og venner samtidig som måltid tilberedes. Takhøye overskap gir mer plass, enklere rengjøring og ikke minst et ekstra tilpasset preg. Mellom overskap og himling er det pent tilpasset med innkasset foring. Skuffer og skapdører har soft-close løsning med dempere som gir sømløs lukking. Underskapene består av nærmest utelukkende av praktiske kolonialskuffer som gir ekstra god oversikt og godt med oppbevaringsplass. Led lys under overskap gir rikelig med belysning, her er det blant annet lagt opp ekstra stikkontakter for småelektrisk. Kvadratisk oppvaskkum er enda et element som viderefører et moderne uttrykk. Legg også merke til den stiltilpassede, lyse benkeplaten i laminat som ytterligere understreker den gjennomførte stilen på kjøkkeninnredningen. Det er også montert water stop på kjøkkenet.

Kjøkkenet er også utstyrt med hvitevarer av god kvalitet - deler av disse er oppgradert:
* Helintegrert oppvaskmaskin - støysvak modell fra Electrolux
* Induksjon steketopp fra Electrolux innfelt i benkeplate
* Stekeovn fra AEG i høyskap
* Helintegrert kjøleskap fra Electrolux
* Helintegrert fryseskap fra Electrolux
* Uttrekkbar ventilator fra Thempex med komfyrvakt

Stue-/spisestue - et svært lyst rom med fleksible møbleringsmuligheter:
God takhøyde (ca. 2,7 meter) gir en flott karakter til rommet! Her er det god plass til både sittegrupper og romslig spisestue hvor det bys på en luftig og lys atmosfære. Rommet er samtidig lett å møblere, og det er godt med veggplass. På den ene siden av rommet er det plass til sofa-/loungegruppe - ut for denne sonen medfølger veggmontert Samsung Frame TV. På den andre siden av rommet tilbyr stuen god plass til spisestue hvor man kan samle venner og familie til sosiale lag. Dype og store vindu mot den store balkongen i kombinasjon med høye himlinger, gjør rommet ekstra lyst og innbydende. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig dagslys og gir ikke minst et flott utsyn mot balkongen hvor overgangen mellom innerom og uterom delvis "viskes ut". Den vannbårne gulvvarmen som også dekker kjøkkensonen i rommet styres av individuell termostatstyring. Det er montert medfølgende gardinskinner over hvert av vinduene som gjør det enkelt å montere gardiner hvis ønskelig!

Det lekre og delikate baderommet:
Baderommet har flislagte vegger og flislagte gulv med elektrisk gulvvarme. De matte og lune veggflisene gir badet et varmt og eksklusivt preg. Rommet er ført i en fin og varm fargetone på både veggene og gulvet som også gir et elegant og sofistikert utseende. I dusjløsningen er det matchende fliser av mindre dimensjon enn øvrige gulvfliser og inn-/utsvingbare dusjvegger med glassdører av herdet glass. Legg også merke til detaljen med nedsenket gulv i dusjsonen. Baderomsmøblene tilbyr godt med oppbevaringsplass med komfortable og funksjonelle doble kolonialskuffer under den stilfulle og minimalistiske servantbenken. Det er også god oppbevaringsplass i to dørs speiloverskap med integrert LED-lys. Baderommet har også vegghengt toalett fra Bacho med soft-close og skjult sisterne fra Tece som gir et moderne uttrykk og forenkler renholdet. Eier har som tilvalg lagt opp strømuttak for toalettet for evt. senere ettermontering av elektrisk toalett hvis ønskelig. Et moderne bad skal også ha god lyssetting. Baderommet har derfor en rekke LED-downlights. Innerst i rommet er det opplegg for både oppvaskmaskin og tørketrommel.

Entre/gang:
Fra en innbydende innvendig fellesgang ledes man inn i leilighetenes lyse entre/gang. Også dette rommet har deilig gulvvarme fra det vannbårne oppvarmingssystemet i bygget. Her er det plass til møbler som f.eks. konsollbord, hyller, anheng eller lignende, evt. kan det monteres opp garderobeskap med smal dybde. Innenforliggende innredet bod fungerer evt. suverent også som et klesoppbevaringsrom for ytterklær og skotøy hvis ønskelig!  Innfelte downlights i himlingen gir god belysning. Glassdøren i enden av rommet slipper inn naturlig daglys fra stue-/kjøkkensonen.

Leilighetens to delikate og innbydende soverom:
Soverommene har en gunstig plassering i hver ende av leiligheten. Også i disse rommene er det i det vesentlige ekstra himlingshøyde som gir en ekstra luftig følelse.
Hovedsoverommet er romslig og ligger på hjørnet av bygget med vinduer mot to sider. De største vinduene på den ene veggen vender ut mot leilighetens balkong og profitterer dermed på overbygget over denne. Her er det god plass til dobbeltseng, og rommet er videre utstyrt med to-dørs takhøy skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Det er også god plass til møbler som kleskommoder, arbeidsbord etc. i rommet.  I skyvedørsgarderoben er det blant annet montert overhylle, hengeanordninger og system forberedt for evt. innsetting av trådkurver eller lignende.
Leilighetens andre soverom har også plass til dobbeltseng hvis ønskelig, i tillegg er det avsatt plass til evt. garderobeskap. Rommets vindu vender ut mot øst. På begge soverommene er det montert medfølgende gardinskinner over hvert av vinduene på tilsvarende vis som i stuen.

Leilighetens to boder:
Leiligheten har suverene oppbevaringsfasiliteter! Boden på ca. 3 m² med inngang fra entre/gang fungerer også delvis som et teknisk rom hvor blant annet leilighetens elektrisk tavleskap og aggregat for balansert ventilasjon er plassert. Det er plass til å montere evt. oppbevaringshyller hvis ønskelig. Rommet har en stavs eikeparkettgulv tilsvarende gulvene for øvrig i leiligheten! 
Leilighetens andre bod, som ligger vegg-i-vegg med innvendig bod, er på i overkant av 7 m². Med tilkomst fra fellesgangen på samme etasjenivå ligger boden svært praktisk plassert. I dette rommet er det belegg på gulvet!

Innervegger, himlinger og belistning:
Alle innervegger i leiligheten har malte slette overflater med hovedsakelig malte gipsvegger - dette gir en flott helhet. Gjennomtenkt fargevalg i tidsriktige og samtidig tidløse, nøytrale farger gir et flott særpreg. Samtlige himlinger i leiligheten har hvitmalt slette himlinger med listfri overgang mellom vegger og himlinger. Det er moderne løsning med smyg og dermed listfri løsning i alle vinduskarmer. På gulvet er det eikelister som følger opp i samme stil som de flotte en stavs eikegulvene. Hvitmalte, glatte dørlister rundt innerdører og utgangsdør.

Øvrige tekniske detaljer

* Varmt tappevann leveres fra byggets fellesanlegg (fjernvarme)
* El-anlegg med automatiske sikringer - tavleskap i innvendig bod
* Innlagt balansert ventilasjon
* Solide innerdører med glatte dørblad i hvit utførelse
* Vinduer og verandadør av tre med isoler-/energiglass
* Vinduer og verandadør er utvendig beslått med lakkert aluminium
* Brann/lyddør med Yale elektronisk nøkkelsystem med applikasjonslås
* Rør i rør system for vannledninger - fordelerskap på bad
* Felles brannvarsling og montert sprinkleranlegg
* Innlagt fibernett for TV og Internett (inkl. i fellesutgifter)

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det er utført tilstandsrapport fra Onsrud Taksering AS ved Jens Martin Onsrud, datert med befaringsdato 17/01-2023. En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

I utført rapport har leiligheten tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 19 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 0stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak.
- 0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon, hvilket er både økonomisk lønnsomt og har stor betydning for inneklimaet.

Den vannbårne gulvvarmen ligger i gulvflatene i entre/gang og i stue-/kjøkkensonen. På baderommet er det er elektriske varmekabler. Tenk deg hvor deilig det er å alltid ha varme gulv - i tillegg slipper du varmeovner på veggene og står mer fritt til plassering av møbler. All gulvvarme har lokal termostatstyring. På soverommene er det opplegg for elektriske varmeovner.

Leiligheten har eget balansert ventilasjonsanlegg. Det er eget ventilasjonsaggregat plassert i leiligheten bod med inngang fra entre/gang.

Den vannbårne varmen er tilknyttet fjernvarme og i følge opplysninger fra forretningsfører er det måler for varmt tappevann og oppvarming som avregnes årlig.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. Dette avviker fra NEF`s tilbehørsliste.

Det er ikke pipeløp eller innlagt gass ved Kremmerhuset Panorama.

Felleskostnader og akonto innbetaling for vannbåren varme samt varmt tappevann

Felleskostnadene inkl. akonto innbetaling for vannbåren varme og tappvann er per tiden totalt kr 2 417,- pr. måned som fordeler seg som følger:

- Ordinære felleskostnader kr 1 834,-
- Akonto vannbåren varme kr 530,-
- Fiberaksess Viken Fiber kr 53,-  (vedlikehold av fibernett)

De ordinære felleskostnadene dekker blant annet følgende:
* Felles bygningsforsikring
* Vaktmester for fellesarealer
* Trappevask
* Serviceavtaler
* Sprinkel- og brannvarslingsanlegg
* Strøm-/energiutgifter i fellesarealer
* Drifts-/serviceutgifter til heisanlegg
* Utgifter til forretningsførsel, utgifter til revisor, styre m.m.

Oppgitte kostnader er innhentet fra forretningsfører. I salgsoppgave følger sameiets regnskap og budsjett hvor oversikt over de ulike poster som dekkes av fellesutgiftene fremkommer.

TV/Internett/Bredbånd

Leiligheten har innlagt fibernett med Altibox TV til per tiden 299,- pr mnd som faktureres leilighetseier direkte fra Vikenfiber. Beløp er oppgitt av selger.

I felleskostnader dekkes vedlikehold av fibernettet i sameiet, dette må alle betale om de har internett abonnement eller ikke

Parkering

Det er mulig å leie parkeringsplass flere steder i nærheten av Kremmerhuset panorama. I tillegg er det for øvrig og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Dagens eier har tidligere leid garasjeplass i Farmandstredet til kr. 1.165,- per måned.

Sykkelparkering

Sameierne ved Kremmerhuset Panorama disponerer til felles bruk sykkelparkering i kjelleretasje. I tillegg disponeres det utendørs sykkelparkering på svalgang ved plan 1, innglasset som et kaldt areal.

Nærområdet/beliggenhet

Ved Kremmerhuset Panorama bor du midt i bykjernen av Norges eldste by.

Byens gode utvalg av servicetilbud finner du også rett utenfor døren. Kafèer, spisesteder, alle byens forretninger, Tønsberg torv , "Brygga" med sitt yrende liv av kultur og restaurantliv, kino og gjestehavn - alt har du liggende like i nærheten av hjemmet ditt.

Det er ca. 5 minutter å gå til Tønsberg jernbanestasjon for deg som pendler. Rutebilstasjonen ligger kun et par minutters rusletur unna leiligheten. Til Vestfold største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold, er det kun 3-4 minutter å gå!

En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken, Gunnarsbøparken, Haugar med flere finner du innen kort gangavstand. Ønsker man å gå lengre turer, kan en rusletur gjennom Nordbyen og videre inn inn ved Ihlene anbefales. Teieskogen på "Nøtterøysiden" kan også by på koselige opplevelser i skog og mark med sin adkomst via gangbroen på Kaldnes.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av eiendommens svært sentralt beliggenhet.

Tomt

Type tomt: Selveiet fellestomt for sameiet
Areal: 4 539,5 m²

Tomten er felles for sameiet som innebærer at tomten er fellesareal hvor sameiet eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt seksjonsleilighet en eksklusiv rett til bruk eller å disponere over området/områdene, med mindre annet uttrykkelig følger av sameiets vedtekter. Kartskisse over tomten følger av komplett salgsoppgave.

Eier

Hege Beate Stokmo Melilla Per Omar Kvist Melilla

Diverse opplysninger om sameiet Kremmerhuset panorama

Sameie: Kremmerhuset Panorama er et kombinert eierseksjonssameie på eiendommen gnr. 1002 bnr. 388 i Tønsberg kommune. Eiendommen er oppdelt i de eierseksjoner. Sameiet består av 48 seksjoner, hvorav 46 boligseksjoner (snr. 3 - 48 med totalbrøk  5 452/19 384), 1 næringsseksjon (snr. 1) som brukes til butikk mv. (brøk 13 275/19384) samt 1 seksjon (snr. 2) som primært består av parkeringsarealer til Næringsseksjonen (brøk 657/19384). Sameiet har organisasjonsnr: 827 305 952.

Fellesgjeld: Det er pt. ingen fellesgjeld i sameiet.

Sameiebrøk for denne leiligheten: 101/19 384.

Forretningsfører i sameiet: USBL - avd. Horten, Torhild Høgheim.
Sameiets styreleder: Brit Klemmetsby - Haugatingsveien 3. Telefon/E-post: 481 81 741/brit.klemmetsby@gmail.com.

Sameiets økonomi:
Årets resultat i regnskap for driftsåret viser et overskudd på i alt kr 474 057,- Sameiets årsrapport for 2021 er vedlagt i komplett salgsoppgave. For 2022 er det budsjettert et overskudd på kr 45 000,-. Årsregnskap for 2022 foreligger per tiden ikke. Årsmelding for driftsåret 2021 som også inkluderer regnskap og budsjett følger som vedlegg i salgsoppgave.

Verdt å merke seg ved det å bo i et boligsameie: En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Det kan ikke erverves mer enn to boligseksjoner i et sameie av en og samme juridiske person/selskap, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene finner du som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp. Det er private felles stikkledninger fra eiendommen frem til det offentlige ledningsnettet.

Adkomst fra Haugatingsgaten som er offentlig vei.

Reguleringsforhold

I henhold til kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018-2030 TBG vedtatt 09.05.2019 er området avsatt til veg, sentrumsformål og grønnstruktur.

Eiendommen er regulert. I henhold til reguleringsplanen "Kremmerhuset - Stoltenbergs gate 1" vedtatt 06.02.2019 med PlanID 3803 20170158 er området regulert til frisikt, båndlegging etter lov om kulturminner, bolig/forretning/kontor, kjøpesenter, veg og uteoppholdsareal.

Det opplyses at kommunen skal bygge/ombygge nytt torg i forkant Farmandstredet syd-vest med antatt ferdigstillelse vår/sommer 2023.

Byggemåte

Seksjonert eierleilighet beliggende i 3. etasje i kombinert bolig og næringsbygg. Bygningen er opprinnelig oppført ca.1970 og er delvis ombygget til leiligheter som ble ferdigstilt i 2021. Ombygging av eksisterende bygg med bærende plass støpte betongkonstruksjoner fra byggeår. Nye konstruktive konstruksjoner som blant annet omfatter utkraging av dekker på plan 3 - 8 for arealutvidelse benyttet til balkonger og boligareal. Utkragingen er opplyst i utført i stål med dekker av betong. Det er også påbygget en etasje oppført med bærekonstruksjon av stål. Utvendig er bygningen i det vesentlige kledd med nye fasadeplater.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte, se utarbeidet tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Sammendrag fra selgers egenerklæring

Selger opplyser om følgende i egenerklæring:

- Inngangsdører til leilighetene skal byttes på utbyggers regning i jan/feb. 23.
- Boligen har vært brukt som pendlerbolig, og utleid innimellom.
- Blitt nevnt i beboermøte forekomst av skjeggkre ifbm. kjeller/enkelt tilfelle som er håndtert slik vi har forstått det.
- Kommet litt vann på asfaltgulv i "utvendig" lukket felles sykkelbod fra åpen brann trapp, skal være utbedret.
- Heisen har blitt oppgradert/modernisert på utbyggers regning.
- Flytting av avfallsrom til utvendig sykkel bod diskuteres i sameie, kan bli rimeligere avfallshåndtering, men ha en investeringskost forslag ikke utredet pt.
- Kommunen skal oppgradere parken utenfor boligen/kjøpesenteret

Se for øvrig egenerklæring vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.03.2022. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 175 000,- / Fellesutgifter: 2 417,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

4 175 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 175 000,-)) -------------------------------------------------------- 113 712,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 288 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 3 200 kWt  utfra et mål erfaringsmessig snittforbruk. Forbrukstallet er innhentet fra Lede og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, forbruksmønster etc.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3578174

Ovennevnte bygningsforsikring dekkes over fellesutgifter. Eier må selv tegne innboforsikring.

Kommunale avgifter

Årlige kommunale avgifter for 2023 utgjør kr 10 373,03 og faktureres direkte til leilighetseier fra Tønsberg kommune. De kommunale avgiftene inkluderer kommunale årsgebyr for vann, avløp og renovasjon (søppel).

Det er installert felles vannmåler ved Kremmerhuset panorama, og kommunale avgifter betales ihht.  vannmåler som deles på alle seksjoner. Beregnet årsforbruk for denne seksjonen er basert på årsforbruk i 2022 som var 108m³ og forskudd for de årlige beregnede kommunale avgiftene for 2023 er basert på dette forbruket.

Eiendomsskatt

Det er for tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Som primærbolig: kr. 605 486.
Som sekundærbolig: kr. 2 179 749.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente formuesverdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Annet - ligningsøkonomi

Leilighetens andel formue per 31.12.2021: 3 448,-
Andel gjeld per 31.12.2021: kr 1 040,-.

Opplysninger iht. innhentet informasjon fra forretningsfører.

Adgang til utleie

Leiligheten har kun en boenhet, og den har ingen separat utleiedel.

Eiendommen kan leies ut dersom ønskelig, ref. §3 i sameiets vedtekter. Sameiets styre skal underrettes om evt. boligleieforhold og leieren skal skriftlig akseptere å følge sameiets vedtekter, ordensregler og vedtak fattet av årsmøte og styre.

Konsesjon/odel

Det er ikke krav til konsesjon ved kjøp av leiligheten. Det foreligger ingen odel.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Træleborg skolekrets.

Radonmåling

Selger har ikke utført radonmåling.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Det bemerkes at taklamper i stue-/spisestuen ikke medfølger.

Forkjøpsrett

Det foreligger ingen forkjøpsrett ifm. dette salget.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Adkomst - slik finner du frem til leiligheten og Kremmerhuset panorama

Leiligheten har adkomst fra felles heis og trappehus som ligger ut mot Haugatingsgaten, til høyre for Kremmerhusets syd-vestre hovedinngang.
Det vil bli skiltet med Z eiendom sine visningsbukker frem til leiligheten ved annonsert fellesvisning  - du vil også motta en SMS fra megler ved påmeldt fellesvisning med informasjon om adkomsten frem til leiligheten. Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud. Eventuelt ønske om relativt hurtig overtagelse kan imøtekommes.

Overdragelsen krever ikke styregodkjennelse

Tinglyste erklæringer/helftelser/servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser/servitutter og evt. rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3803/1002/388/25:
26.11.1948 - Dokumentnr: 4056 - Bestemmelse om bebyggelse. Gjelder: Avtale mellom H. Henriksens Mek. Verksted AS og Televerket om å bygge sammen. Overført fra: Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:388 Snr:3. Gjelder denne registerenheten med flere.

08.04.1969 - Dokumentnr: 1420 - Bestemmelse om kloakkledning. Gjelder: Søknad om dispensasjon av vann og kloakk-arbeid. Kommunens vilkår for legging av ledninger og septiktank vedtatt. Overført fra: Knr:3803 Gnr:1002. Bnr:388 Snr:3. Gjelder denne registerenheten med flere.

08.04.1969 - Dokumentnr: 1421 - Erklæring/avtale. Gjelder: Søknad om dispensasjon av vann og kloakk-arbeid. Kommunens vilkår vedtatt for bruk av Polyetenrør og legging av bunnledning for overvann. Overført fra: Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:388 Snr:3. Gjelder denne registerenheten med flere.

13.03.1974 - Dokumentnr: 1483 - Erklæring/avtale mellom Norske folk Livs- og pensjonsforsikring AS og Moers Elektriske Forretning AS.
Gjelder: Panterett i eiendommen til sikkerhet for betaling av godtgjørelse for benyttelse av innkjøring til garasjeanlegget i Stoltenberggate 1. Rettighetshaver: Norske folk Livs- og pensjonsforsikring AS. Overført fra: Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:388. Snr: 3. Gjelder denne registerenheten med flere.

28.10.1981 - Dokumentnr: 7309 - Erklæring/avtale. Gjelder: Overenskomst mellom bnr. 388 og 389 vedr. felles innkjøp av brensel, fordeling av utgifter. Med flere bestemmelser. Overført fra: Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:388 Snr:3. Gjelder denne registerenheten med flere.

25.06.2021 - Dokumentnr: 774342 - Reseksjonering. Snr: 6. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 101/19384. Deling av seksjon. Endring av formål. Endring av tilleggsdel.

Eiendommen er tidligere utskilt fra eiendommen med gnr. 1002, bnr. 388 i Tønsberg kommune («hovedbølet»). På hovedbølet kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som også gjelder for eiendommen med gnr. 1002, bnr. 388 i Tønsberg kommune. Dette kan for eksempel være rett for kommunen til å anlegge og reparere vann- og kloakkledninger, bestemmelser om bebyggelse, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene er tinglyst som heftelser på den utskilte eiendommen og vil følge eiendommen ved salg. Heftelsene kan ikke slettes.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?