Til innholdet

Landlig beliggende enebolig med fire soverom og garasje på 1,3 mål tomt og med kort vei til alt!

Hovlandveien 6A
Prisantydning 2 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 136
BRA: 138 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1920
Tomtareal: 1322 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 15. mai Kl 12.00 - 13.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Linda Svensson

Linda Svensson

Kort om eiendommen

Velkommen til Hovlandveien 6A!

Landlig beliggende enebolig med store, gode rom og stor, usjenert tomt. Boligen fremstår som et oppussingsprosjekt, så her har man alle muligheter til å pusse opp slik man selv ønsker og skape sitt drømmehjem!
Boligen er oppgradert med bla. skiftet tak i 2012, ny varmepumpe i 2010, flere nye vinduer i 2011 og badet i 2.etg ble renovert i 2012. Forøvrig er overflater og konstruksjoner av eldre årgang. Den er innholdsrik med blant annet stor stue med flere soner og adkomst ut til delvis overbygd terrasse, koselig kjøkken som er i halvåpen løsning med stuen, bad og to wc-rom, kjølerom og fire romslige soverom.

I tillegg så finnes det også en enkel garasje med bod, samt et uthus.

Eiendommen ligger svært landlig og idyllisk til, med utsikt til landskapet i øst. Tomten er godt skjermet med ulike busker, frukttrær og hekk, så her kan du boltre deg på mer enn 1,3 mål i fred og ro. Det er kort vei til skoler og barnehage, samt Borgheim sentrum, skjærgården og ca. 7 km til Tønsberg sentrum.

Velkommen til hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY/STANGEBY

Adresse

Hovlandveien 6A 3140 Nøtterøy

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom.

Velkommen til hyggelig visning!

Beliggenhet

Meget barnevennlig og landlig beliggende eiendom som ligger skjermet til for sjenerende gjennomgangstrafikk. Solrik og usjenert beliggenhet nær Stangeby med umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsområder med gode turmuligheter for mennesker og dyr, også vinterstid hvorav lysløype er rett i nærheten. Kort vei til Tømmerholt idrettsanlegg, som er oppgradert i senere år med blant kunstgressbane og sandvolleyballbane. Det er ca. 1,6 km gange-/sykkelavstand til Brattås barneskole og Brattås barnehage. Kort avstand også til ridestenter.

Det er kort vei til Borgheim sentrum med post, bank, dagligvare m.m. Ca 7 km til Tønsberg sentrum. Få minutter med bil til Tenvik brygge som har båtforbindelse til Veierland.

Området er et "sommereldorado" med umiddelbar nærhet til den flotte skjærgården rundt Nøtterøy og Tjøme. Vestfjorden er også et utmerket utgangspunkt for vannsportaktiviteter og båtliv . Det kun en kort båttur til sommerbyen Tønsberg, kjent for sine revyer og sitt unike kaféliv på brygga.

For golfentusiaster er få minutter med bil til Nøtterøy Golfbane.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1920

Bygninger og byggemåte

Enebolig over to etasjer oppført i tre over murer av stablestein i 1920. Dobbeltkrum betongstein som taktekking. Vinduer av tre med tolags glass i 2. etg. Delvis overbygget terrasse er oppført i tre og fundamentert til grunn.
Dekke og rekkverk av tre. Det er oppført garasje/verksted og uthus på tomten.

Innhold

1.Etg: Entré, wc-rom, gang med trapp, stue/kjøkken og stue. Kjølerom og kott.
2.Etg: Gang med trapp, 4 soverom, wc-rom, bad, gang 2.

Garasje med bod, samt uthus.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 138 kvm

1.Etasje: 76/74/2m2, BRA/P-rom/S-rom.
2.Etasje: 62/62/0m2, BRA/P-rom/S-rom.

Garasje: 33/0/33m2, BRA/P-rom/S-rom.

Uthus: 16/0/16m2, BRA/P-rom/S-rom.

Standard

Velkommen til Hovlandveien 6A!

Landlig beliggende enebolig med store, gode rom og stor, usjenert tomt. Boligen fremstår som et oppussingsprosjekt, så her har man alle muligheter til å pusse opp slik man selv ønsker og skape sitt drømmehjem!
Boligen er oppgradert med bla. Varmepumpe i 2010, flere nye vinduer i 2011 og badet i 2.etg ble renovert i 2012. Forøvrig er overflater og konstruksjoner av eldre årgang. Boligen er innholdsrik med blant annet stor stue med flere soner og adkomst ut til delvis overbygd terrasse, koselig kjøkken som er i delvis åpen løsning med stuen, bad og to wc-rom, kjølerom og fire romslige soverom.
I tllegg så finnes det også en enkel garasje med bod, samt et uthus.

INNE I BOLIGEN:
Overflater består av fliser, teppe, heltregulv og vinylbelegg på gulv, panelplater og tapet på vegger, og panel og malte plater i innvendige himlinger.

STUEN:
Svært romslig stue med flere soner. Her er det god plass til flere sofa- og spisegrupper. Fra stuen er det adkomst ut på den romslige og delvis overbygde terrassen.

KJØKKENET:
Koselig kjøkken i halvåpen løsning med stuen. Kjøkkenet har innredning i lakkert tre utførelse, antatt fra 1990-tallet. Benkeplaten er av laminat og det er fliser over benk bak komfyr og vask. Det er også opplegg for oppvaskmaskin.

BADET:
Badet ble renovert i 2012 og har fliser på vegg og gulv, samt gulvvarme. I himlingen er det malte slette plater. Rommet er innredet med servantinnredning, speilskap og dusj på vegg.

WC-ROMMENE:
Wc-rommet i 1.etg ligger i tilknytning til entrèen og har vinylbelegg på gulv, tapet på vegger og malte plater i himlingen. Rommet er Innredet med wc, servant, samt opplegg for vaskemaskin. Det anbefales å renovere rommet med overflater som er egnet for våtrom.
Wc -rommet i 2. etg. har vinylbelegg på gulv, malt tapet på vegger og i himling. Det er innredet med wc, varmeovn på vegg og fordelerskap for vann. Ventilert med ventil i vegg.

DE 4 SOVEROMMENE:
Alle de fire soverommene er beliggende i boligens 2.etg. Rommene er av god størrelse, og flere av dem har garderobeskap.
Vinduet på det minste soverommet tilfredsstiller ikke krav til rømning. 

KJØLEROM:
Praktisk kjølerom er etablert i entre.

TEKNISK:
- El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert i 2. etg og det er automatsikringer på alle kurser.
- Det er montert røykvarsler, brannslukkningsapparat og husbrannslange i boligen.
- Tegl pipestokk og det er montert ovn i stue. Stål røykrør ble montert i pipe ca 2002.
- Luft til luft varmepumpe fra 2010 er montert i stue.
- Kjøleaggregat til kjølerom er montert. Dette ble skiftet ca 2016 i følge eier.
- Kobber og plast vannrør av varierende alder. Noe vannrør til bad i 2.etg er lagt om i 2012, fordelerskap er montert på wc.
- Avløpsrør er av plast.
- Septiktank er montert i hage, denne deles med nabo.
- Ca 200 liter varmtvannsbereder er montert i kjeller. Varmtvannsbereder står i rom uten sluk, rør fra overtrykksventil bør monteres til avløp.

GARASJE:
Enkel garasje fra 1980 på ca. 33m2 med bod som er oppført i tre over støpt plate på mark. Vinduene er fra byggeår med tolags glass og det er leddport med automatisk portåpner. Garasjen er utvendig kledd med stående trekledning.
Boden har vært benyttet som verksted/hobbyrom og er enkelt innredet med malt panel på vegger og i himling.

UTHUS:
Enkelt uisolert uthus på ca. 16m2 som er oppført i trekonstruksjoner. Det har vindu med enkelt glass, og vegger er kledd med stående trekledning utvendig. Bygningen har mye alders/værslitasje og stedvis påbegynnende råte.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

-   13 stk tilstandsgrad 1 (TG1 lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-   0 stk tilstandsgrad 2 (TG2 gul) - avvik som ikke krever tiltak.
-   22 stk tilstandsgrad 2 (TG2 orange) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-   1 stk tilstandsgrad 3 (TG3 rød) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden: Nedløp og beslag -  Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt, Veggkonstruksjon - Det er stedvis oppsprukket og værslitasje, Takkonstruksjon/Loft - Det er stedvis noe misfarging i undertak, men dette er tørt under befaring, og antas å være etter gammel lekkasje. Det er ingen synlig lufting fra område rundt luke, Vinduer - Vinduer har alder og værslitasje, Dører - Døren er li. Vanskelig å lukke, Balkonger, terasser og rom under balkonger - Overflater har noe værslitasje, og det er skjevheter i konstruksjon, Overflater - Det er stedvis alder og bruksslitasje på overflater, Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik, Radon -  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre, Pipe og ildsted -  Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke, Rom Under Terreng - Det måles noe forhøyede fuktverdier i trevirke som er i kontakt med mur. Det er begrenset lufting i kryprom, Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet, Våtrom 2.etg bad - Det er stedvis noe misfarging i fuger, Overflater Gulv bad - Det er stedvis misfarging i fuger, og mykfuge har sprekker og misfarging, Sluk, membran og tettesjikt -  Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon, 1.Etg WC - Overflater og konstruksjoner er av eldre dato. Rommet er i bruk som vaskerom, men er ikke bygget som et da overflater er uegnet for våtrom, 1.Etg Kjølerom - Det er noe fuktmerker på panel inne i kjølerom, Tekniske Installasjoner Vannledninger - Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon, Ventilasjon - Bad har ingen ventilasjon, Elektrisk Anlegg - El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert i 2. etg. Automatsikringer på alle kurser, Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet, Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at Våtrom 2.etg Bad -  Rommet har ingen ventilasjon.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Oppvarming med ildsted, luft til luft varmepumpe, varmekabler i gang og på bad i 2. etg.

Parkering

Parkering i egen enkel garasje, forøvrig er det god plass til parkering i egen gruset innkjørsel.

Areal og eierform

Areal: 1 322 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Stor, flat tomt som er opparbeidet med ulike frukttrær, busker og delvis inngjerdet med hekk som gir god skjerming.. Gårdsplassen er gruslagt, og utenfor inngangspartiet er det lagt steinheller.

Eier

Ahmad Farazjou Tahere Ghasri

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har slamavskiller med kommunal tømming, og felles ledninger med andre eiendommer.
Det kan komme pålegg om utbedring av vann, og det vil komme pålegg om tilknytning til kommunalt avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - nåværende, vedtatt den 31.01.2018. Eiendommen ligger i område som i reguleringsplanen er avsatt til boligbebyggelse, med plannavn 157 - Gunnestad - Stangeby.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998".
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

2 990 000,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) -------------------------------------------------------- 88 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 958 987,- Sekundær formuesverdi : 3 452 354,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 19119877

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år Kommunale avgifter inkl. gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:958 987,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 452 354,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 060422 (Kr.4 500) Tilrettelegging (Kr.15 950) Fellesvisning (Kr.2 000) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.56 810) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.15 050) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Totalt kr. (Kr.107 910)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Det ble utført tilsyn og feiebesøk med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 30.01.19.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Bestemmelse om bebyggelse
1979/1483-1/91   
12.03.1979 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:115 Bnr:136  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Linda Svensson

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Linda Svensson

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?