Til innholdet

Koselig fritidsbolig på Skrim fjellet: 3 soverom, moderne detaljer og naturskjønne omgivelser.

Middagslia 61
Prisantydning 2 250 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 55
BRA: 59 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2000
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til en idyllisk fritidsbolig i Middagslia 61 på Skrim fjellet!


Her finner du 3 romslige soverom, en innbydende stue/kjøkkenløsning og et praktisk bad. Gangen leder deg inn til boligens hjerte hvor et heltregulv og panelvegger gir et varmt preg. Nyt kveldene foran elementpeisen eller tilbring solrike dager på den robuste terrassen oppført på støpte fundamenter. Med et torvtak, beisede treverksdetaljer og malte trevinduer, kombinerer denne hytten tradisjonelle trekk med moderne bekvemmeligheter. Perfekt for avkobling i naturskjønne omgivelser!


Kontakt megler for mer informasjon og for å avtale visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Middagslia 61 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2000

Bygninger og byggemåte

Denne fritidsboligen fra 2000 er solid konstruert og viser til en gjennomtenkt byggemetode. Grunnarbeidet er basert på en byggegrop som består av løsmasser av stein og grus, som gir en naturlig drenering. Den har stripemurer av lettklinkerblokker og ligger i et terreng som er tilnærmet flatt.

Vannforsyningen ivaretas av plastledninger (pel) med varmekabel, og avløpsledningen er også av plast. Det er verd å merke seg at vann- og avløpsledningene er koblet til et privat fellesanlegg i området, som styres av et andelslag. Stoppekran og kum til kvernpumpe er plassert utvendig med et styreskap i boden. Vannledningen til vegg antas å være fra byggeåret 2000, mens resterende arbeid ble utført i 2019.

Boligen er kronet med et karakteristisk torvtak. Dens vindskier og israfter er laget av beiset treverk, mens renner, nedløp, og beslag er fremstilt av lakkert eller plastbelagt stål. Ytterveggene er konstruert i bindingsverk og kledd med villmarkskledning, mens taket har en saltakkonstruksjon. Det er sørget for lufting i gesimser, og det er en lukket konstruksjon.

Fritidsboligen kan også skilte med malte trevinduer utstyrt med 2-lags glass. Inngangsdøren er isolert og panelt, og det er en terrassedør med tilsvarende 2-lags glass. Til slutt har boligen en terrasse, oppført på støpte fundamenter og blokker, med impregnerte bjelker og gulvbord, samt et beiset rekkverk.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

1.Etasje: Gang , Stue/kjøkken , Bad , Soverom , Soverom 2, Soverom 3 , Bod

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 59 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Møblering / utstyr

Selges møblert/utstyrt etter nærmere avtale. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

I denne fritidsboligen på Skrim fjellet møtes du først av et solid heltregulv som går gjennom hele hovedetasjen, med vegger og himlinger dekorert med panel. Den autentiske atmosfæren forsterkes av et trebjelkelag med stubbloft. For kjøligere kvelder bidrar den moderne elementpeisen med lukket innsats til varme og kos. Denne peisen er konstruert av lettklinkerblokker og inkluderer en sotluke vendt mot inngangen.

Badet, med sitt heltregulv, er ikke et tradisjonelt våtrom, men inneholder nødvendigheter som dusjkabinett, en enkel servant, og et wc fra 2019. Med et åpent røranlegg er rommet praktisk tilrettelagt for hyttelivet.

Videre har hytten et praktisk kjøkken, med folierte/finerte skrog og fronter. Benkeplaten er høytrykkslaminert, og det er en kum i rustfritt stål. Kjøkkenet har også plass for kjøleskap og er utstyrt med en kjøkkenventilator med avtrekk ut. Hytten har også tre soverom, noe som gir god plass for overnatting og avslapning.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber og rør i rør system. Fordelingskap på badet. Her er også stoppekran og vannstopperventil. Tidligere har det vært enkel anlegg med trykkpumpe etc. Deler av anlegget er oppgradert i 2019. Det er avløpsrør av plast. Deler av anlegget er oppgradert/supplert i 2019. Boligen har ventiler i enkelte vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 200 l. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringspanel med automatsikringer og 5 fordelingskurser. Hovedsikring og måler i utv.skap. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport med befaringsdato 10.09.23 fra Anders Auen som er en uavhengig og autorisert Takstmann.
 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 2 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 grønn) - ingen avvik.
- 11 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak.
- 12 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak.
- 1 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 3 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

 
TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til Utvendig > Vindskier/israfter, Utvendig > Nedløp og beslag, Utvendig > Veggkonstruksjon, Utvendig > Vinduer, Utvendig > Dører, Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger, Utvendig > Utvendige trapper, Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn, Innvendig > Pipe og ildsted, Tekniske installasjoner > Vannledninger, Tekniske installasjoner > Varmtvannstank og Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
TG-3 anmerkninger (rød) er relatert til Våtrom > Generell > Bad.


Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Peisinnstats ellers øvrig elektrisk oppvarming.
Det ble sist utført tilsyn den 26.10.2018, det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.

Parkering

Parkering på egen eiendom.
For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 5414

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Sigurd Ole Ruud.

Årlig festeavgift kr 5414,-
Neste regulering av festeavgift er 2024
Festekontrakten løper videre etter tfl. §33
Festeavgiften reguleres hvert 30 år, markedsregulering
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og/eller signatur på transport av festekontrakt.
Bortfester ønsker ikke å benytte forkjøpsretten
Mulighet for innløsing av festetomten? Nei

Festekontrakt - vilkår er tinglyst den 24.12.1999 med dagboknr. 6398-1/26 som en pengeheftelse i festerett og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt og hage

Naturtomt med gruset gårdsplass.

Eier

Bente Reitan Jakobsen Tor Vidar Jakobsen

Vei, vann og avløp

Vei: Felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei.
Vann: Helårs privat vann. Koblet til Skrim Vann og Avløpsselskap AS.
Avløp: Helårs privat kloakk/avløp. Koblet til Skrim Vann og Avløpsselskap AS.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Megler har derfor ikke hatt anledning til å kontrollere hva som er byggemeldt/godkjent på eiendommen.

Prisantydning

2 250 000,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 69 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 319 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 10.09.2023 Formuesverdi : 493 530,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  8933 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Nett AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Winterbergh Polisenummer: 100748745 Premie: 2696

Kommunale avgifter

Kr. 2 770,11 pr. år Fakturert beløp i 2022. Kommunale avgifter dekker hytterenovasjon og feie- og tilsynsavg. fritid. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.

Andre utgifter:
Årskort Skrimveien/Digerhaugveien p.t. kr. 2.300,-
Veiavgift (sommer og vintervedlikehold) p.t. kr. 4700,-
Skrim vann og avløp (gjelder kun kloakk) p.t. kr. 5.312,- (egen aksjepost som kan gi utbytte ved overskudd)
Privat vannforsyning, p.t.ca. kr. 1.800,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:493 530,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 60 625)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr. 6398-2/26, tinglyst 21.12.1999 -   Festekontrakt - vilkår  
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 3.100
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer - Rettigheter på 3006-42/4, Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknr. 6398-3/26, tinglyst 24.12.1999 -  Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:4 Fnr:9 F  
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?