Til innholdet

KONGSBERG - SKRIM - Sjarmerende hytte i populært område. Gode solforhold og praktisk planløsning. | 3 sov. 7 seng. 1 bad

Middagslia 50
Prisantydning 2 280 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 58
BRA: 60 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2005
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Hytta fremstår lun og god, med deilig terrasse og gode solforhold. Dette er helt klart en hytte som skal brukes året rundt!

Innvendig er det lagt opp til en sosial setting med åpen stue/kjøkken løsning hvor alle kan være sammen selv om noen er på kjøkkenet og noen koser seg med en varm kopp i sofaen. Soverommene har utnyttet arealene uten at det blir for trangt. Bad og toalett finnes i forskjellige rom - veldig praktisk når hele familien er på hyttetur sammen.

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Hytta ligger slik at naturen med løyper og stier er lett tilgjengelig, og alt ligger til rette for å kunne skape gode utfluktsopplevelser for hele familien.

Vi sees på visning!

Finn.no: Lokalområde

Kongberg/Skrim

Adresse

Middagslia 50 3648 Passebekk

Adkomst

Hytta har adkomst fra Digerhaugveien. Følg skilt Skrim N i Passebekk. Følg Digerhaugveienn oppover, og ta til V. inn mot Middagslia. Kjhør gjennom mringebom. Ta 3. vei til V. Hytta er nr. 2 på v. side,

Beliggenhet

Boligen er beliggende i Middagslia, Skrim Kongsberg kommune.
Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2005

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig oppført i 2005 på fjellterreng og naturtomt.

Boligen er oppført med fundamentering av grunnmursblokker og lettklinkerblokker. Byggegrunn er hovedsakelig fjell, det er naturlig drenering til terreng. Bygningen har luftet og ventilert kryperom under gulv.

Hytta har saltak tekket med torv, med takrenner og nedløp i aluminium. Veggene er av bindingsverk med liggende bordkledning av typen villmarks panel. Det er satt inn malte sidehengslede losholt trevinduer med 2-lags glass, og malte ytterdører. Terrassen på ca 52 m² er bygget av impregnerte materialer og fundamentert til terreng med støpte fundamenter. Det er satt opp rekkverk og trapp ned til terreng i tre.

Det er vann til yttervegg via rørledning med varmekabel (Elvestad ledning). I innvendig bod er det vannpumpe/trykktank og beholder for vann. Gråvann føres til gråvannstank.

Innhold

1.Etasje: Stue/kjøkken , Bad , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Gang , Entré , Wc , Bod

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 3, Antall senger: 7

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 60 kvm

1.Etasje: 58/60 m² P-rom/BRA

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Møblering / utstyr

Hytta selges møblert og utstyrt etter nærmere avtale.

Standard

Fritidsbolig oppført i 2005, beliggende i Middagslia Skrim.

Hytta oppleves lun og god med en fornuftig planløsning som gjør at hele familien kan samles. Det er gulver av furu, samt vegger og tak i trepanel i store deler av hytta. Stuen og kjøkkenet er bygget i åpen løsning. Det er god plass til en større spisestue og sofagruppe i rommet. Fra stuen kommer man ut på den delvis overbygde terrassen som også kan romme flere møbel grupperinger. Det er lagt vekt på at her skal du kunne nyte alle årstidene! Hovedsoverommet har en stor dobbeltseng og god oppbevaring i garderobeskap. På de to andre soverommene er det satt inn køyeseng og familiekøye.

Det er satt inn et lyst kjøkken med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Det er integrert oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp, samt plass til et kombiskap. Ventilatoren henger fra taket og har avtrekk ut av boligen.

På badet er det støpt gulv med varmekabler og fliser med plastsluk. Vegger og tak har samme panel som i resten av hytta. Badet er innredet med dusjkabinett innredning med servant. Vanninntak til dusjkabinett er åpent anlegg via servant. På toalettrommet er det også lagt varmekabler og fliser med trepanel på vegger og tak. Det er satt inn biotoalett med kammer, og det er servant på veggen. Rommet benytter naturlig ventilasjon.


Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av kobber og rør i rør system. Samlestokk for vann og avløp plassert i bod. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmekabler i gulv på toalettrom, bad og entre Varmtvannstanken er på ca 120 liter. El- anlegg med automatsikringer. Røykvarslere.  Brannslokkeapparat fra 2022.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  25 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  6 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker. Det er sliten overflate på terrassebord. Enkelte bord svikter ved tråkk.
 

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Hytta har elementpipe, vedovn og sotluke/feieluke ellers øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering på egen eiendom. For øvrig gjelder bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2085, Festeavgift: 8111, Tidligste utløpsår er 2085. Avtale varer til fester sier opp. Reguleres iht. konsumprisindeks.

Tomt og hage

Naturtomt

Eier

Asbjørg Heidi Høihilder Asle Opheim

Vei, vann og avløp

Helårs veiu til hyttevegg.
Det er helårs vann til yttervegg via rørledning med varmekabel (Elvestad ledning). I innvendig bod er det vannpumpe/trykktank og cisternetank for vann/varmtvannsbereder kjøkken og bad. Gråvann føres til gråvannstank.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

 Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

 Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Byggetillatelse er gitt i 2005.

Lovlighet
Det foreligger godkjente og byggemeldt tegninger, som
stemmer med dagens bruk

Prisantydning

2 280 000,-

Beregnet totalkostnad

2 280 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 57 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 280 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 70 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 350 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Takstdato : 16.09.2022 Formuesverdi : 133 100,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  11.000 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Energi Nett og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 8022784 Premie: 2484

Kommunale avgifter

Kr. 2 090 pr. år Fakturert beløp i 2021. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på fl ere innbetalinger.

Andre utgifter:
Vei og vann ( vedlikehold vei, brøyting og vannforsyning ) - 5.900,- pr år i 2022
Service avgift ( bom) - 2.300,- pr år i 2022
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:133 100,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.15 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.2 950)
Provisjon (kr. 60 625)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.
Hytta selges møblert og utstyrt etter nærmere avtale.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:
Dagboknr. 7008-2/26, tinglyst 11.11.2005 - Festekontrakt - vilkår  
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 5.600
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
Tomteverdi: NOK 140.000
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 3006-42/4
Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknr. 7008-3/26, tinglyst 11.11.2005 - Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:4 Fnr:22  
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg


Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistret org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?