Til innholdet

Klokkeråsen - Stor familiebolig sentralt i Andebu med mange gode kvaliteter. 6 sov. 2 stuer, stor garasje og naturtomt.

Klokkeråsen 12
Prisantydning 5 250 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 206
BRA: 216 m²
Soverom: 6
Byggeår: 1967
Tomtareal: 1714 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Simon Mellingen

Simon Mellingen

Adresse

Klokkeråsen 12 3158 Andebu

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger i et barnevennlig og meget attraktivt boligområde i Andebu. Her kan du bo både sentralt og landlig med kort vei til sentrum og umiddelbar nærhet til skog og flotte turområder. Det er gangavstand til barnehage, kort vei til busstopp, samt sykkel og gangsti hele veien til både barneskole, ungdomsskole, flere barnehager og sentrum. Andebu kan også by på mange flotte turstier, skiløyper, badevann og fiskemuligheter.
I Andebu sentrum finner man dagligvarebutikker, jernvare, frisør, treningssenter, bank, vinmonopol og bensinstasjon for å nevne noe. Ønsker man et større utvalg av butikker og tjenester ligger byene Tønsberg og Sandefjord ca. en halv times kjøretur unna. Det er også enkle veier til både Oslo og Torp.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1967

Bygninger og byggemåte

Eiendommen omfatter en enebolig fra 1967 som er tilbygget i 2004. På eiendommen står en garasje fra 1970 som ble tilbygget i 2001.
Det er registrert enkelte avvik, men disse er stort sett relatert til normal elde, slitasje og avvik fra dagens forskriftskrav. For ytterligere info, se tilstandsrapportens enkeltpunkter.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Enkelte rom er byggemeldt som tilleggsareal på tegning fra byggeår, men er tatt i bruk som boligareal.

Antall rom

Soverom: 6, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 206 kvm, Bruksareal: 216 kvm

1.Etasje: Gang, Vaskerom, Stue, Bad, Stue/kjøkken, Soverom og Terrasse.
U.Etasje: Entré, Hall, Bad, 4 Soverom, Bod.

Garasje:
2.etg. - 32 kvm
Hovedetasje - 54kvm

Standard

Velkommen til Klokkeråsen 12 i Andebu!
Boligen er delikat innredet med gjennomtenkt eksteriør og interiør. Boligen har godt med store vindusflater, noe som gir godt med naturlig lys. 5-6 soverom, 2 stuer, og baderom i begge etasjer.
Den innvendige standarden bærer preg av god materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger. Helhetlig material-/fargevalg, moderne bad, innholdsrikt kjøkken, og en stor garasje med plass til tre biler, samt delvis innredet over.

Stue og spisestue:
Spisestuen og stuen er i åpen planløsning til kjøkkenet. Her er det god plass til å dekke til langbord.
Hovedstuen ligger i 2.etg. og med store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys, og har godt utsyn.
Den andre stuen er romslig, og de begge har utgang til terrasse og hage.
Eier opplyser at det foreligger fyringsforbud i peisen i stuen, mens boligen har en nyere stålpipe og lukket vedovn i underetasje.

Kjøkken:
Et romslig rom i åpen løsning til spisestuen.
Innredning fra 2004 med slette trefiberfronter og benkeplate av laminat. Det er fliser på vegg mellom over- og underskap.
Integrert stekeovn og platetopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Soverom:
Det er totalt 5-6 soverom i boligen.
Alle i god størrelse og med plass til garderobeskaper.
Beliggende i nærhet til badene.

Baderom/wc/vaskerom:
BAD - 1. ETG
Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjhjørne.
Det er fliser på vegg og malte plater i taket. Flislagt gulv med varmekabler. Det er mekanisk avtrekk.

BAD - U. ETG
Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjhjørne.
Det er fliser på vegg og malte plater i taket. Flislagt gulv. Det er naturlig ventilering.

VASKEROM - U. ETG
Rommet har innredning med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Rommet har strie på vegger og malte plater i himling. Det er naturlig ventilering.

Terrasse/uteplass:
Terrassen begge stuene har godt utsyn over omgivelsene og er vestvendt, noe som gir godt med sol hele dagen og utover kvelden.
Stor garasje på 54kvm i grunnflate, og 32 kvm i 2.etg.
Det er laget en hyggelig terrasse/pergola på toppen av tomten som har godt utsyn og fin kveldsol.

Velkommen til en hyggelig visning!

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 18 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 11 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 19 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 4 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket. Kledning mot syd og vest har sprekker og generell værslitasje. Det er laget luftespalter i raft, men isolasjon er lagt for langt ut slik at luftingen ikke fungerer. På sikt må det påregnes å skifte vinduer, men det er ikke noe umiddeblart behov enda. Det er påvist skjevheter og slitasje i trinn på utvendig trapp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran på altan. Det er påvist svertesopp på panel oppunder takoverbygg for
terrasse/altan og inngangsparti. Enkelte dører må justeres. Det er vindu i våtsone på bad. Det er påvist en gulvflis med sprekk, men det ser ut til at sprekken kun er i overflaten. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Bad i u.etg. og vaskerom har kun naturlig avtrekk. Det er påvist avvik i fuger på bad i 1.etg. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på el-anlegget.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er ikke montert rekkverk på utvendig trapp, samt råte. Eier opplyser at det foreligger fyringsforbud på pipe. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i støttemuren på bakside av garasje.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Areal og eierform

Areal: 1 714 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Alf Martin Løvvold Lene Kristina Løvvold

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område med navn: Andebu sentrum, og Plantype: Eldre reguleringsplan.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen på eiendommen i kommunens arkiv.
Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden bygningen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest.

Prisantydning

5 250 000,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 143 990,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 393 990,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Takstdato : 23.11.2023 Formuesverdi : 1 291 900,- Sekundær formuesverdi : 4 650 838,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 35072  kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring


Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i Fremtind som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Kommunale avgifter

Kr. 13 071

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 291 900,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 650 838,-
Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 250 000,-) (Kr.65 625) FINN.NO/stor annonse/ukens bolig (Kr.6 100) Tilrettelegging (Kr.16 950) Fornyelse av bilder (Kr.2 500) RABATT, kunde i SpareBank 1 (Kr.- 12 000) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.12 900) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Totalt kr. (Kr.105 125)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Simon Mellingen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Simon Mellingen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?