Til innholdet

Klassisk og innholdsrik enebolig fra 1995 m/4sov og 2 bad - Solrikt og høyt beliggende - Sjøutsikt - Oppussingsbehov

Hellalia 35
Prisantydning 4 790 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 196
BRA: 223 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1995
Tomtareal: 648 m²
Få salgsoppgave

Visninger

lørdag 17. august Kl 14.00 - 15.00
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Hellalia 35 er en svært populært beliggende enebolig, høyt og fritt i terrenget med sjøutsikt til Vestfjorden. Eiendommen grenser mot friområde i vest og har gode solforhold.
Boligen er solid bygget og har gjennomgående standard fra byggeår.

Kort oppsummert;
- Høytliggende enebolig med klassisk stil
- Oppussings/moderniseringsbehov innvendig
- 4 soverom, med mulighet for fler
- Stor loftstue med sjøutsikt
- 2 bad + eget vaskerom
- Stilfull hage med delvis naturtomt - mange muligheter for hageinteresserte
- Garasje
- Gangavstand til strand og båtmarina (med mulighet for leie av båtplass)
m.m.

Velkommen tli hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

HELLALIA

Adresse

Hellalia 35 3142 Vestskogen

Adkomst

Følg Kirkeveien utover Nøtterøy og ta Kjernåsveien til høyre skiltet mot Vestskogen. Følg denne til Amundrødveien, og ta til venstre mot Hella. Ta deretter Hellalia til venstre og følg veien til den deler seg på toppen. Ta så til høyre og eiendommen ligger på høyre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisning

Beliggenhet

Eiendommen er høytliggende med meget attraktivt beliggenhet på Nøtterøys vestside. Gode solforhold med sol fra morgen til kveld. Eiendommen er også grensende til friområde mot vest.
Gangavstand til flott tur- og fritidsterreng med båthavn og badestrand samt golfbane på Borgheim (Nøtterøy golfbane). Hella Båtforening, som ligger kun få minutters gange fra boligen, har god kapasitet på leie av båtplass i forskjellige størrelser. Pr august i år er det flere ledige plasser.

Som nærmeste "nabo" har man et flott skogsterreng med fine turstier. Et par hundre meter nedenfor (kortere i luftlinje) har man også kyststien som byr kilometerlang tursti langs sjøen.

Området hvor boligen ligger i er oppført med et helhetspreg som gir klare assosiasjoner til "Sørlandsidyll" med hvitmalt bebyggelse og små koselige hager!

Dagligvareforretning i Vestskogen ligger i avstand på i underkant av 1 km. Ca 2 km unna er Borgheim sentrum med spisested, kulturhus, dagligvareforretninger, legesenter m.m. Det er også kort vei til Teie torv med en rekke sentrumsfasiliteter, bevertningssteder, vinmonopol m.m. Barnevennlig vei til barnehage og barneskole i Vestskogen i tillegg til Rudolf Steinerskolen. Barne- og ungdomsskole samt videregående skole på Borgheim.

Det er ca. 5 km til Tønsberg sentrum med gode bussforbindelser.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1995

Bygninger og byggemåte

Enebolig bygget i trekonsktruksjon over støpte murer, dels støpt såle.

Innhold:
1.etg.: entré/hall, bad/vaskerom med dusjkabinett, badekar, servantinnredning, wc og opplegg for vaskemaskin, 2 soverom, stue med doble dører til hagen, spisestue og kjøkken med innredning.
2.etg.: Loftstue, 2 soverom, bad med dusjkabinett, servant og wc. Kneloft soverom samt bod inn fra lofttstue.
Loft.
Kjeller med 2 boder og vaskerom. Kjølerom. 

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 196 kvm, Bruksareal: 223 kvm, Bruttoareal: 239 kvm

1.Etasje: 102 / 102 kvm p-rom/BRA
2.Etasje:  64 / 72 kvm p-rom/BRA. Det er fratrukket areal for 2.etasje på grunn av skråtak utenfor takhøyde 1,90 + 0,60 cm. I følge regler for arealberegning.
U.Etasje: 30 / 49 kvm p-rom/BRA.

Frittliggende garasje på 20 kvm.

Standard

Enebolig med gjennomgående solid, original standard fra byggeår. Boligen er bygget i trekonstruksjon over to etasjer, samt søpte lecamurer i kjeller. Delvis støpt såle der det ikke er kjeller.
Utvendig har boligen en klassisk stil med stående, gulmalt kledning og hvite 2- og 3 fags sidehengslede vinduer med grønn omramming.

Innvendig har boligen hovedsakelig tapetserte eller panelte veggoverflater i alle rom i hovedetasjen, samt ubehandlet panel i 2.etg. På gulv er det parkett i alle rom begge etasjer, foruten begge bad som har belegg. Hovedsakelig takessplater og panel i himlinger.
Det er gjennomgående behov for modernisering og oppgradering av de fleste innvendige overflater i boligen, men det er et svært godt utgangspunkt og et solid grunnlag.

Romslig kjøkken med rød innredning og plass til spisebord. Spisestue med mulighet for å åpne mellom spisestue og stue, eller mellom spisestue og kjøkken.
Svært praktisk med 2 bad i boligen, samt eget vaskerom i kjelleren.
Planløsningen er gjennomtenkt og smart, samtidig som det er muligheter for å endre soveromsløsninger særlig i 2.etg ved behov. Det er også en særdeles stor loftstue, perfekt for ungdommen, med noe sjøutsikt mot Vestfjorden.

Øvrig teknisk info:
Varmtvannsbereder type OSO - 200 liter fra byggeår, bestående i vaskerom kjeller.
Hovedstoppekran ved bereder. Vanninntak av plast.
Åpent og skjult rør-anlegg, kobber og plast.
Ventilasjonsanlegg og sentralstøvsuger type Flexit.

El- skap med automatsikringer, 3x50 ampere hovedsikring. Hovedsakelig skjult el- anlegg.
Digital måler.

Båtplass kan søkes på etter kapasitet ved å gå inn på følgende nettside (Hella båtforening med plass til 35 båter i varierende størrelser);
https://www.havneweb.no/hellahavn/?mod=sokplass

Oppvarming

Boligen varmes opp via peis i stue, samt elektriske panelovner. Det er varmekabler på bad i 1.etg samt vaskerom i u.etg. Varmeovn på vegg på bad i 2.etg.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i egen gårdsplass, eller i garasje.

Areal og eierform

Areal: 648 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Dette har tidligere vært en hage av de sjeldne. Her la eierne sin sjel i å skape en hage med både et naturlig preg, såvel som en opparbeidet og pent beplantet hage mot gaten. Det er flere forskjellige soner, hvorav det er egen urtehage med flere forskjellige typer urter og vekster, en "japansk" hage med enkelte klatreplanter, samt flere hyggelig uteplasser rundt boligen. Det er flere skiferbelagte uteplasser mot vest, samt at det er lagt belegningstein i oppkjørsel og ved siden av garasjen. Hagen oppleves i dag best som en naturtomt med mange bruks- og utnyttelsesmuligheter for den hageglade.
Siden tomten grenser mot friområde i vest, oppleves tomten som om den nærmest går ut i "skogen". Bør oppleves.

Eier

Liv Catharina Tobiassen Lars Finn Tobiassen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst fra privat vei, Hellalia.

Reguleringsplan

Eiendommen er beliggende i område regulert til boligbebyggelse, nåværende. Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil berøre eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1995/5807-2/91  Erklæring/avtale 23.05.1995 
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
 
1995/5807-3/91  Best. om vann/kloakkledn. 23.05.1995 
Bestemmelse om telefon- og elektriske ledninger
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Vedlikeholdsplikt til fellesanlegg og -areal
Med flere bestemmelser

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 06.02.1996.
Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 790 000,-

Beregnet totalkostnad

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-)) -------------------------------------------------------- 132 072,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 922 072,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann Formuesverdi : 1 113 424,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter

Kr. 14 754 pr. år

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 4 790 000,-) (Kr.43 110) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Kommunale opplysninger (Kr.3 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Totalt kr. (Kr.71 080)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?