Til innholdet

Klassisk enebolig med masser av sjel! En perle i sentrum med nydelige detaljer, idyllisk "bakgård" og garasje.

Kong Halvdans gate 11
Prisantydning 4 900 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 125
BRA: 177 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1909
Tomtareal: 275 m²
Få salgsoppgave

Visninger

søndag 25. august Kl 14.00 - 14.45
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Marianne Gran

Marianne Gran

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Midtløkken

Adresse

Kong Halvdans gate 11 3116 Tønsberg

Adkomst

Fra Tønsberg Jernbane: Følg Halvdan Wilhelmsens allè mot Sentralsykehuset i Vestfold (SIV). Ta Chr. Fredriksgate til venstre ved parkeringshuset. Kong Halvdans gate er første gate inn til venstre hvor eiendommen nå ligger som hjørneeiendom med innkjøring både fra Chr. Fredriksgate og Kong Halvdans gate. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Beliggenhet

På hjørnet av Kong Halvdans gate og Christian Fredriks gate, ligger denne svært sjarmerende eiendommen. Man bor meget sentralt, samtidig ligger man tilbaketrukket fra hovedgater i et rolig bomiljø midt i Tønsberg sentrum! Stille og enveiskjørt gate med lite gjennomgangstrafikk. I tillegg til å ligge et drøyt stenkast fra Sykehuset i Vestfold, har du gangavstand til "alt" Tønsberg har å by på; kjøpesenteret Farmandstredet ligger bare noen hundre meter unna og til bryggas yrende bar- og restaurantliv går man på 5 minutter. Tønsberg har et rikt kulturliv, og som handelsby er det mange spennende butikker her. Svømmehall, treningssenter, skole og barnehage ligger i kort gangavstand. Det er også flere matbutikker like i nærheten. Få minutters gange til Tønsberg jernbanestasjon og busstasjonen for deg som pendler.

Innenfor gangavstand ligger populære Greveskogen som har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. Kort vei også til "messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane. Stedet er også er et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen. Slottsfjellet ligger også i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt.

Dette er den perfekte beliggenhet for deg som setter pris på alt det et bysentrum har å tilby, samtidig som man bor i et rolig område med lite trafikk.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1909

Bygninger og byggemåte

1. etasje: Entré, hall, stue, spisestue i åpen løsning til kjøkken og wc-rom.

2. etasje: 2 soverom, alkove, bad, wc-rom, gang og kott.

Kjeller: Kjellerrom, verksted, wc-rom og 2 boder.

Grunnmurer er oppført i gråstein. Yttervegger i antatt stående plank som er utvendig panelt. Sperre/åstak med saltak form er tekket med betongstein.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 1, Ekstratoalett: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 177 kvm, Bruttoareal: 211 kvm

1. etasje: 64/64 kvm P-rom/BRA
2. etasje: 61/62 kvm P-rom/BRA
Kjeller: 0/51 kvm P-rom/BRA

Standard

I Kong Halvdans gate 11 bor man i hjertet av byen, samtidig som området er rolig med lite gjennomgangstrafikk. Bomiljøet er preget av eldre, klassisk bebyggelse, slik som denne. Eneboligen som opprinnelig ble oppført i 1909 har de siste fire årene vært gjenstand for omfattende renovering. Her nevnes nytt tak i 2016, og ny kledning, etterisolering og støydempende vinduer i 2015/16.

Boligen har 2 innkjørsler, den ene med adkomst til garasje. Gjester med bil og gående benytter gjerne den andre innkjørselen. Med det samme man kommer inn her, blir man slått av idyllen som preger eiendommmen. Huset, garasjen og en herlig uteplass danner tilsammen et lite tun som er sjeldent avskjermet og oser av atmosfære. Dette er en spennende eiendom!

En flott steintrapp leder inn i boligen, og en stor, åpen hall møter en. Høy himling og store vinduer går igjen i hele huset, og gir en herlig romfølelse. Det er vektlagt klassiske materialer og farger. Dette i kombinasjon med bredt listverk og originale detaljer og dører skaper en lun og god atmosfære, og gir huset sjel.

Stuen er todelt og innredet til bibliotek og dagligstue. En restaurert etasjeovn står som et flott møbel, og sørger også for god oppvarming i tillegg til varmepumpen som er montert. Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet og blir naturlig husets samlingssted. Det nydelige rommet innbyr til lange middager med god plass til langbord og hyggelig utsyn mot den sjarmerende bakgården.

Kjøkkenet kler husets stil; lyst og lekkert innredet samt praktisk og funksjonelt med gode oppbevaringsløsninger som takhøye skap og utstrakt bruk av kolonialskuffer. Hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskuffer er integrerte. Originale fliser over benk og heltre eik benkeplater er klassiske tilsnitt.

Et koselig gjestetoalett med servant finnes også i denne etasjen.

En flott trapp leder til 2. etasje, der den høye himlingen også her vil begeistre! Malt, original panel i lekre farger er gjennomgående. Hovedsoverommet er spesielt imponerende med den høye himlingen, rosetten og de spennende takvinklene. Dette er virkelig et rom som innbyr til en god natts søvn!

Også det andre soverommet er av god størrelse, og har flere møbleringsmuligheter. En alkove har man tilgang til fra gangen. Enten man vil benytte det som garderoberom, bod eller annet er dette et rom med potensial. Det ligger vegg-i-vegg med badet som er innredet med servant i innredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Store vinduer med skjerming tilfører mye lys til rommet. Wc er i separat rom.

Kjelleren har godt med plass både i verksted, kjellerrom og 2 boder. Her er det god plass til både hobbyer og lagring. Et enkelt toalett er også innredet her.

Velkommen til visning av denne sjeldenheten av en perle i sentrum!

Oppvarming

Etasjeovn for vedfyring i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming med varmepumpe i stue og panelovner.
Dersom det i enkelte rom ikke er montert oppvarmingskilde, medfølger dette heller ikke.

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av pipe den 02.08.2017.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.
Etter det selger kjenner til, er det ingen nedgravd tank på eiendommen.

Parkering

I garasje samt i to grusete innkjørsler.

Areal og eierform

Areal: 275 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Koselig og solrik hjørnetomt hvor du kan nyte solen fra tidlig morgen til forholdsvis sent på ettermiddag-/kveld. Av den årsak er det bygget et koselig terrassearrangement fra 2011/2012 i tomtens 'bakgård". Denne store terrassen har terrassedekke av flott, impregnert tredekke. Uteplassen er godt skjermet bl.a. takket være garasjen mot syd og boligens plassering som danner naturlige levegger og "bakgårdsfølelse"! Prydbusker, blomster og en dekorativ hylle for ved gjør bakgården ekstra idyllisk.

Deler av tomten er inngjerdet med tregjerde mot nord og smijernsgjerde mot øst. Smijernsport ved begge innkjøringer. Det er gruslagte biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Tomten er i all vesentlighet opparbeidet som flat hagetomt med gressplen på den del som ikke er dekket av terrasse og gårdsplass. I 2016 ble det lagt på 10-15 cm plenjord på all gressplen.

Eier

Peter Olivarius Bugge

Vei, vann og avløp

Offentlig vei.
Offentlig vann.
Offentlig avløp og egen septiktank man selv må besørge slamtømming av.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område.
Ihht kommuneplan vedtatt 03.02.2016 er området avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

Tinglyste rettigheter og servitutter

1909/900141-1/91  Bestemmelse om bebyggelse  
12.02.1909

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ikke ferdigattest.
Bolig er byggemeldt i 1909.
Tilbygg til bolig byggemeldt i 1912.
Garasje byggemeldt i 1954.

Prisantydning

4 900 000,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 134 822,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 034 822,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 27.05.2019 Formuesverdi : 893 940,- Sekundær formuesverdi : 3 218 185,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter

Kr. 10 463 pr. år Kommunale avgifter for 2019 dekker: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Tilretteleggingshonorar (Kr.15 495) Tønsbergs Blad 05.06.19 (Kr.4 500) Foto juli (Kr.1 800) Oppløft finn (Kr.1 200) Markedspakke (Kr.15 995) Kommunale opplysninger (Kr.3 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 4 900 000,-) (Kr.61 250) Totalt kr. (Kr.110 715)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Marianne Gran

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Marianne Gran

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?