Til innholdet

KALDNES BRYGGE; Solrik, lys og lekker eierleilighet I Vestvendt balkong I Vannbåren varme I Heis I 5. etasje!

Rambergveien 12
Prisantydning 2 785 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 30
BRA: 30 m²
Soverom: 1
Byggeår: 2016
Tomtareal: 1744 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM

Adresse

Rambergveien 12 3115 Tønsberg 5. etasje

Velkommen til Kaldnes brygge - Dockside 2 og denne herlig plasserte selveierleiligheten i byggets 5. etasje

Ved Kaldnes brygge har vi nå har gleden av å presentere en moderne og snerten selveierleilighet ypperlige enten du vil bo, feriere eller leie ut.

Leiligheten ligger nest øverste etasje, suverent plassert solmessig i boligsameiet Dockside 2. Den har  sin helhet overbygget og balkong på ca. 5 m² mot vest  som ligger svært gunstig plassert med tanke på solforhold både ettermiddag og til godt ut på kvelden.

Leiligheten er oppført i 2016 og fremstår med en godt utnyttet planløsning og et helhetlig materialvalg i delikate farger. Hver kvadratmeter er flott utnyttet og leilighetens utforming og gode takhøyde gjør den lys og åpen. Gulvvarme i alle rom sørger for ypperlig komfort! Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon er både økonomisk lønnsomt og har stor betydning for inneklimaet. Stuen og spisestuen er lys har åpen løsning mot et hyggelig kjøkken med integrerte hvitevarer. Videre tilbyr leiligheten et romslig og delikat bad med dusjhjørne, vegghengt toalett og vaskeromsløsning, sovealkove og en praktisk entre med integrert garderobe. Leiligheten har i tillegg kjellerbod på ca. 5 m² til det man ikke trenger å oppbevare til daglig bruk inne i leiligheten.

På Kaldnes Brygge kan du leve det enkle liv uten hverken snømåking eller gressklipping. Gangbroen mellom Kaldnes Brygge og Tønsberg brygge binder bydelene sammen, og Kaldnes er blitt en naturlig forlengelse av Tønsberg sentrum. Ta del i det urbane bylivet i Norges eldste by, eller nyt den flotte skjærgården rundt Nøtterøy og Tjøme. Kaldnes brygge har nå også fått sin egen bystrand som ligger kun et drøyt steinkast fra leiligheten!

Velkommen til visning!

Kort fortalt

º Snerten, moderne og tøff selveierleilighet i byggets nest øverste etasje
º Oppført i 2016 med tidsriktige løsninger
º God takhøyde forsterker romfølelsen
º Solrik balkong på ca. 5 m² med ettermiddag-/kveldssol
º Arealeffektiv leilighet med alt på ett plan - hver kvadratmeter er flott utnyttet!
º Store og høyreiste vinduer slipper inn massevis av dagslys og flott utsyn
º Spisestue og stue i åpen løsning kjøkken med integrerte hvitevarer
º Smart, skjermet og hyggelig sovealkove
º Delikat baderom med flislagte vegger og flislagt gulv
º Bod på kjellerplanet
º Energivennlig oppvarming fra vannbårent varmeanlegg gir herlig bo komfort
º Balansert ventilasjon m/gjenvinning
º Delikat en stavs lys eikeparkettgulv i alle rom - alle rom med gulvvarme
º Heis mellom alle etasjer
º Utstrakt bruk av påkostet solskjerming med utvendig elektriske screens
º Småbåthavn på Kaldnes brygge og få steinkast til kommunal småbåthavn i Ollebukta
º Mulighet for leie av garasjeplass i byggets P-hus
º Perfekt for deg som ønsker alt innen gangavstand - bo lettstelt og urbant!
º Utsikt til Slottsfjellet
º Ingen boplikt
º Utleie er tillatt
º Fortsatt "nyboligfølelse - flytt rett inn"!

Beliggenhet

Kaldnes Brygge har en sentral beliggenhet i Tønsberg by i brygge-/sjømiljøet vis av vis "Brygga" i Tønsberg.

Leiligheten ligger i et sentrumsnært boligområde ved Kaldnes brygge i Tønsberg kommune. Gangbroen tar deg direkte over til alle byens fasiliteter, og selve Kaldnes brygge har også sine tilbud med spisesteder, dagligvareforretning og ulike kulturtilbud.

I tillegg er det kort vei til Teie torv, samt Teieskogen med flotte turområder, noe som gir god rekreasjon året rundt. Kort vei også til treningssenter på Ramdal.

Kaldnes brygge er i stadig utvikling, og det er blant annet en egen bystrand m/park i forbindelse med videre utbygging. På Kaldnes brygge bor du i bydelen som knytter Nøtterøy og Tønsberg sammen på en naturlig måte, med den praktiske gangbroen. Grønne parker gir trivelige uteoppholdsarealer for små og store og hvor du har båtliv og badeliv rett utenfor døren. Småbåthavn på området ligger bare noen få skritt fra leiligheten. Kommunal båthavn i Ollebukta ligger kun få minutter til fots.

Kaldnes brygge er blitt en ny, svært moderne og urban bydel i spennende kontrast til den gamle bebyggelsen på andre siden av broen. Gjennom å velge flere arkitekter får man flere uttrykk og former som igjen vil gjøre dette til en av Norges mest spennende bydeler. En bryggevandring langs Tønsberg brygge i det gamle sjøbodkvartalet og modernistisk arkitektur på Kaldnes viser kontraster i tid.

Nærområdet

Tønsberg en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder eller et stort utvalg av kulturtilbud, restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar v/Kaldnes brygge eller ved Kiwi like over gangbroen som også har søndagsåpent. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer og restauranter. Her finner du også Farmandstredet med godt over 100 butikker. Bussterminalen er integrert i dette senteret.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes bussholdeplass og ligger ca. 3 minutter fra boligen. Det er gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon hvor det er det hyppige togavganger til Oslo.  I løpet av ca. en time med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av den flotte beliggenheten.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2016

Innhold

Meget lys, hyggelig og nordvestvendt leilighet i byggets 5. etasje med heis mellom alle etasjer inkludert til kjeller med bodanlegg og videre direkte inngang til byggets parkeringshus. Leiligheten passer fint for både en og to personer, perfekt for førstegangskjøperen, pendleren eller evt. som et populært utleieobjekt.

Leiligheten har en arealeffektiv planløsning hvor inndelingen er som følger:

Leilighetens indre rom:
ENTRE/GANG med massevis av plassbygget garderobesystem.
Romslig og lyst BADEROM med wc, dusj og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Lys STUE-/SPISESTUE med åpent KJØKKEN hvor det er godt med innredning og utgang til solrik balkong mot nordvest.
Skjermet SOVEALKOVE med inngang fra innerste del av stuen.

Egen bod utenfor leiligheten:
1 stk. avdelt og låsbar bod på byggets nederste etasjeplan medfølger leiligheten.

Leilighetens solrike balkong

Leiligheten en romslig balkong på 5 m² mot vest/nord-vest.

Balkongen, ut for stuen og kjøkkenet, er en lys, solfylt balkong med perfekt plassering. Balkongen blir en flott "utvidelse" av stue-/kjøkkenarealet i sommerhalvåret hvor man kan nyte ypperlige solforhold og hyggelig utsyn. Balkongen er overbygget i sin helhet, noe som gir en flott skjerming. Det er plass til både utemøbler, grill/utekjøkken og variert "stemningsbotanikk". Uteplassen har gulvdekke av impregnert terrassedekke i treverk med "rillemønster". Moderne rekkverk i aluminium og glass. Uteplassen er også utstyrt med stikkontakter og utelys. Fra balkongen ser man også Slottsfjellet.

Planskisser

Vedlagt følger planskisser for leiligheten. Det er ingen planskisse over bod på eget etasjenivå. Vi gjør oppmerksom på at planskissene kun er av illustrativ karakter og ikke er i målestokk. Det tas forbehold om avvik fra stedlig løsning og innredning. Bygningsgodkjente tegninger oversendes hvis ønskelig på forespørsel til megler.

Felleskostnader og hva de dekker

Felleskostnad : 1 398,- pr. mnd. 
Medieprodukter - Kabel TV 502,- pr. mnd.

Totale felleskostnader er dermed kr 1.900,- pr. måned som inkluderer blant annet følgende:

* Kabel TV - grunnpakke
* Internett (fiber) - grunnpakke
* Felles bygningsforsikring
* Service-/vedlikeholdsavtale for heisanlegg
* Service og kontroll av brannsikring
* Avsetning til vedlikeholdsfond
* Utgifter til forretningsfører og styrehonorar
* Strøm-/oppvarming av fellesarealer
* Drift-/vedlikeholdskostnader
* Andre driftskostnader
* Snømåking
* Vask i deler av fellesarealer

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom - P-rom: 30 m²
Bruksareal - BRA: 30 m²

Primærrom (p-rom) i leiligheten består av følgende rom:
Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i P-rom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Jens Martin Onsrud.

Sportsbod (ca. 5 m²) på kjellerplan er ikke medtatt i noen av de ovennevnte arealer.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Sykkelparkering

Sameiet har felles sykkelparkering på byggets nederste etasje, et avlåst område hvor man trygt og godt kan parkere egen sykkel.

Standard

En lekker leilighet i byens kanskje mest urbane strøk. Leiligheten byr på en særdeles fin og arealeffektiv planløsning. God takhøyde sørger for god romfølelse. Dype og store vindusflater gir fin nærkontakt til balkongen og slipper inn godt med naturlig lys.

Leiligheten er innredet med moderne og tiltalende standard som beskrives blant annet som følger:

Gulv:
Et vakkert gulv gir et rom et ekstra pent inntrykk og en god følelse, et gulv er "boligens femte vegg". Det er en stavs delikate og solide eikeparkettgulv i alle rom. Disse er både klassiske, solide og moderne. Den vannbårne gulvvarmen i alle gulv gir en lun og deilig følelse. I tillegg slipper man veggmonterte varmekilder som stjeler plass og begrenser møbleringsmuligheter. Baderommet har "selvsagt" flislagt gulv hvor det er elektriske varmekabler.

Innervegger, himlinger og belistning:
I overgang innervegger/himlinger er det listefritt, en løsning som sammen med de lekre, hvitmalte slette himlingsflatene ytterligere forsterker det moderne uttrykket i leiligheten. Himlingene består av hvitmalte gipshimlinger med innfelte downlights i entre/gang og på baderommet. For øvrig opplegg for fremføring av taklys mot ferdig monterte veggbrytere.

Alle innervegger i leiligheten har lysmalte og slette overflater som gir en flott helhetsfølelse med tanke på at det er brukt like fargetoner i alle rom. Åpne, listefrie smyg ved alle vindusflater og terrassedør gir et flott og moderne uttrykk. Hvitmalte geriktlister rundt innerdører som er slette- og hvitmalte. Eikelister på gulv henter opp likheten med de børstede eikegulvene, og gir mer slitestyrke ved renhold og støvsuging.

Kjøkkeninnredningen og utstyr:
Leiligheten er innredet med et moderne og stiltilpasset kjøkken hvor innredningen harmonerer elegant med leilighetens fargevalg og stiluttrykk.  
Innredningen er pent "plassbygget" med takhøye overskap og under-/overskap som fyller ut vegg-til-vegg på en flott måte. Grå benkeplater og gråfargede fliser mellom over-/underskap gir en fin kontrast til den hvite innredningen. Benkeplatene er godt opplyst av innfelte downlights under overskapene. Alle hvitevarer fra er fra kvalitetsprodusenten Siemens hvor det bys på induksjonstopp med komfyrvakt, helintegrert kjøleskap, helintegrert fryseskap, stekeovn i underskap og helintegrert "fullsize" oppvaskmaskin. Kjøkkenet er videre utstyrt med sensor (vannlekkasjestopper) i kjøkkeninnredning. Ved minste tegn på fuktighet stoppes automatisk vanntilførselen ved at magnetventil stenger av vannstrømmen. Mellom over-/underskap sørger fliser for lettvint renhold.

Stuen i kombinasjon med åpen kjøkkenløsning:
I den kombinerte stue-/kjøkkenløsningen er det godt med lys fra vinduene i nordvest. I tillegg er det godt med veggplass å møblere mot. Innerdør holder rommet avdelt og skjult fra leilighetens entre/gang. Det er plass til både sofa-/lenestolgruppe og spisebord, og rommets utforming byr på flere møbleringsalternativer. Åpner du balkongdøren, kommer man ut til den delvis overbygde terrassen hvor man kan nyte utendørslivet på Kaldnes brygge. Det er montert elektriske utvendige Zip screens til vinduet i rommet, dette sørger for solskjerming og skjerming for innsyn. Balkongdøren er utstyrt med innvendige lameller. Veggmontert skap m/glassdør medfølger, det samme gjør taklampen over spiseplassen.

Baderommet med dusjhjørne, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin-/tørketrommel:
Leiligheten byr på et romslig, delikat og moderne baderom hvor farger og materialvalg er stilsikkert og tidløst. Badet har adkomst fra praktisk og plassbesparende skyvedør fra entrè/gang. I nedsenket dusjsone er det lagt mindre fliser enn øvrige gulvfliser. Dette skaper en fin variasjon og forsterker det moderne uttrykket. I gulvet er det elektrisk gulvvarme som gir ekstra god varmekomfort. I dusjhjørnet, med inn-/utsvingbare dører av herdet glass, kan man nyte en lang og forfriskende dusj. Glassdørene kan foldes inn mot veggene når det ikke er i bruk slik at det opptar slik at det opptar mindre plass i rommet. Det er moderne, vegghengt toalett og skjult sisterne gjør renholdet enklere. Baderominnredningen har underskap med overliggende servant og overskap med speildør og overlyslampe. I rommets hjørne er det ferdig opplegg for vaskemaskin-/tørketrommel. 

Entre/gang:
Den lyse og hyggelige entreèn er suverent og praktisk innredet med massevis av plassbygde garderobeskap som gir god oppbevaringsplass.
Garderobearrangementet er ført helt opp til tak og fyller ut hele rommets langside fra vegg-til-vegg. Innredningen består av en kombinasjon av slagdører i ulik høyde, 8 integrerte skuffer og ulike løsninger i skog med hengeanordninger, hyller osv. Døren inn til stuen gir god skjerming, og innfelte downlights i tak med dimmerbryter gir godt med lys.

Sovealkove:
Sovealkoven er smart tilpasset leiligheten med åpen inngang og skjermvegg mot stuen. Arealeffektiv nisje med plass for stor seng dersom ønskelig. Veggmonterte vegghyller medfølger. 

Øvrig:
* All takbelysning medfølger
* Callinganlegg med elektronisk døråpner av byggets hovedinngangsdør
* Felles brannvarslingssystem
* TV og Internett er innlagt og inkludert i fellesutgifter
* Varmt vann til tappevann leveres også fra fellesanlegg
* Innerdører med god kvalitetsfølelse
* Skjult VVS røranlegg
* Komfyrsensor (komfyrvakt) plassert over kokeplate
* Eget tavleskap i leiligheten for TV-/bredbånd fra Canal digital
* Elektrisk tavleskap med automatiske sikringer og 40 A hovedbryter
* Teknisk El-kurs på 25A for induksjonstopp
* 10A og 15A forbrukssikringer
* Elektrisk anlegg er lagt som skjult anlegg
* Brannklassifisert inngangsdør - lyddør
* Alle leilighetene og p-kjeller er utstyrt med sprinkleranlegg for brannslukking
* Vannfordelingsskap/rør-i-rør system
* Utvendig aluminiumsbeslåtte vinduer for enklere vedlikehold

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 24. august 2023 fra Onsrud Taksering AS ved Jens Martin Onsrud som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 20 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
-  0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
-  0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Det vises til rapportens beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud. NB! I rapport er det angitt 1 stk. "mørk orange" - dette gjelder for Zip-screen på stuevindu, men dette blir reparert før kjøpers overtagelse.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av vannbåren varme i alle rom foruten på badet som har elektriske varmekabler. Alle rom har egne termostatstyrte sløyfer. I tillegg er det varmegjenvinner på ventilasjonsanlegget.

Fjernvarme er ikke inkl. i felleskostnadene. Dette faktureres hver enkelt seksjonseier fra Evry energitjenester. Forbruket registreres med energimålere for hver enkelt leilighet, like enkelt som ved bruk av elektrisitet. Forbruket måles i kilowattimer.

Balansert ventilasjonsanlegg med en effektiv roterende varmegjenvinning.  Luftbehandlingsaggregatet er plassbesparende montert i tak på bad med adkomst via luke for service/vedlikehold.

Parkering

Mulighet for leie av garasjeplass i 1. etasje. Ellers vanlig gateparkering i nærmiljøet.

1. etasje har tilgjengelig parkering under Dockside hus D, E og F hvor det er mulighet for å inngå avtale om leie av p-plass. Fra leilighetsetasjen er det heis med innvendig, direkte tilkomst til dette parkeringshuset. Leieforhold være basert på markedsmessige vilkår og tilgjengelighet hos utleier - Micasa parkering i byggets P-hus. For informasjon om leiepris og betingelser, se: https://www.micasa.no/parkering/leie-parkering/.

Byggemåte

Leilighetsblokk over syv etasjer bestående av selveide boligseksjoner. De to nederste etasjeplanene med blant annet boder, fellesanlegg og garasjehus ligger under terrenglokk sett ut fra leiligheten.

Tomt og hage

Andel av felles tomteområde for sameiet på 1 744,60 m² selveiertomt.

Eier

Elisabeth Gran

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Adkomst fra offentlig vei og over privat vei i følge Tønsberg kommune.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen datert 22.05.2019 er avsatt til sentrumsformål - nåværende (bolig/ næring) vedtatt kommunedelplan - sentrum, Byplan 2018 - 2030 (22.5.2019).

Eiendommen ligger i et regulert område med planid: 704 65215, plannavn: Kaldnes felt F og G (1.2.2006), reguleringsformål: annet byggeområde (bolig/ næring) og felles gårdsplass.

Relaterte planer:
Planid: 20150111, plannavn: Havegaten (13.9.2017)
Planid: 65217, plannavn: Kulturparken - Kaldnes (6.9.2006)
Planid: 65218, plannavn: Scanrope (20.6.2007)
Planid: 65209, plannavn: Kaldnes, Gnr. 1003 bnr. 79 (12.12.2001)

Eiendommen eller en del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL. Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Kaldnesområdet er under utvikling og videre bygging.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 15.09.2016. Kopi av denne finner du blant vedlegg i salgsoppgaven.

Prisantydning

2 785 000,- / Fellesutgifter: 1 900,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

2 785 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 785 000,-)) -------------------------------------------------------- 78 962,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 863 962,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 688 kWt Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Energiforbruk for varmtvann til vannbåren oppvarming og varmt tappevann faktureres etter målt forbruk for leiligheten og utgjør ikke del av leilighetens oppgitte strømforbruk, dette er levert som fjernvarme er ikke inkludert i felleskostnadene.

Forsikring

TRYG FORSIKRING Polisenummer: 6655586.

Eiendommen har felles bygningsforsikring gjennom sameiet. Kostnader til dette dekke av fellesutgifter. Kjøper trer inni sameiets felles bygningsforsikring fra og med dato for overtagelse.

Den enkelte seksjonseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Kommunale avgifter

Kr. 7 689 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som prognose for totalt årlig beløp for 2023 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp og renovasjon (søppel).

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 551 088.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 1 983 917.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Formuesverdien (ligningsverdien) av sekundærboliger for inntektsårene 2022 og 2023 er henholdsvis 95 og 100 prosent av boligverdien. Til sammenligning er formuesverdien for primærboliger satt til 25 prosent av boligens verdi.

Diverse opplysninger om boligsameiet Dockside 2

Sameiet består av 52 seksjoner. Sameiet Dockside 2 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 917669945, og ligger i Tønsberg kommune på gårds-/bruksnummer: 1003/34. 

Leilighetens sameiebrøk: 30/2112 ifølge tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Sameiets økonomi: Driftsinntekter i 2022 var til sammen 1 555 415,-. Driftskostnadene i 2022 var til sammen 1 445 924,-. Årets resultat var på 111 609,-.  Arbeidskapitalen viser sameiets likviditet (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) og var pr. 31.12.2022 kr 522 918.

Felles lån: Det er ingen gjeld i sameiet, og leiligheten har således ingen andel fellesgjeld.

Andel felles formue: 6 708,- per 31.12.2022.

Sameiets forretningsfører: Sameiet benytter Obos forvaltning som regnskaps- og forretningsfører. Kontaktperson for sameiet er rådgiver ens Philip Bratland tlf.33 30 94 34 evt. pr. e-post: jens.philip.bratland@obos.no. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Tor-Sigve Bjørndal. Sameiets revisor er BDO - avd. Tønsberg.

I salgsoppgaven finner du vedlagt blant annet sameiets regnskap, budsjett, årsmøteprotokoll, vedtekter og ordensregler. Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i disse dokumentene.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.
Regnskaps-/forretningsfører har på vegnet av sameiet lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp), ref. lov om Eierseksjoner.

Utvalg av andre aktuelle opplysninger for sameiet

* Det er installert overvåkningskameraer i heisen, ved inngangsparti og i korridorer i hver etasje.
* Hovedinngang, heis og heissluse vaskes/støvsuges av renholdsfirma 2 ganger i uken
* Øvrige fellesenheter vaskes en gang i uken
* Hovedinngangsdørene skal alltid være låst
* Grilling på gassgrill er tillatt, men må kun skje under konstant tilsyn
* Tørking av tøy på terrasse/balkong bør begrenses til innsiden av rekkverket
* Blomsterkasser på rekkverket skal henges på innsiden og ikke høyere enn rekkverket

Adgang til utleie

Leiligheten består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Utleie av egen seksjoner i tillatt i sameiet, ref. sagmelets vedtekter punkt 2. Ved utleie plikter eier å registrere leietaker på Vibbo (nettbasert system for sameiet).

I følge sameiets trivselsregler, punkt 10, er følgende angitt hva gjelder eventuell korttidsleie: Korttidsutleie defineres som utleie inntil 30 dager samlet. Det er kun tillatt med korttidsutleie i til sammen 60 dager i et kalenderår. Korttidsutleiere plikter å sørge for at leietakere er kjent med - og forstår - sameiets vedtekter, trivselsregler, HMS-instruks etc. Kortidsutleie kan kun skje hvis leiligheten leies ut møblert.

Dyrehold

Det er tillatt med dyr i sameiet. Dyrehold er vedtektsregulert og tillatt såfremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.

I sameiets trivselsregler, punkt 6, fremkommer det nærmere retningslinjer for dyrehold. Vedtektene og trivselsreglene finner du vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen, konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det foreligger ingen forkjøpsrett ved salg i sameiet.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Huset merkes med "til salgs skilt" fra Z-eiendom.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 785 000,-) (Kr.37 775) Servitutter - Grunnboksutskrift + innhentet tinglyst seksjoneringsbegjæring (Kr.500) Tilrettelegging (Kr.16 950) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Kommunale opplysninger E-plassen + formuesverdi Infoland (Kr.2 734) Markedspakke (Kr.12 150) Markedspakke utlegg inkl. Finn.no og Blink Største annonsetype (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører - OBOS (Kr.3 688) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.102 847)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Eventuelt ønske om relativt hurtig overtagelse kan imøtekommes.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Tinglyste rettigheter, servitutter og grunndata

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser/servitutter og evt. rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Følgende er heftelser/servitutter tinglyst på eiendommens grunnboksblad foruten selgers evt. frivillige pant:


1953/959-1/91 - Bestemmelse om bebyggelse av 19.05.1953. Rettighetshaver:Knr:0704 Gnr:1003 Bnr:60. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:34. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m. Med flere bestemmelser. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1953/959-2/91  Bestemmelse om bebyggelse  av 19.05.1953. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:20. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m. Med flere bestemmelser. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/7546-1/91  Best. om adkomstrett av 22.12.1977. Div. betingelser vedtatt i forbindelse med utkjørsel fra Munkerekkveien 2 til Fylkesveien. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/7547-1/91  Erklæring/avtale av 22.12.1977. Div. betingelser vedtatt i anledning utkjørsel fra Rambergveien 36 til Fylkesveien. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/7663-1/91  Best. om adkomstrett  av 29.12.1977. Div. betingelser vedtatt i forbindelse med utkjørsel fra Rambergveien 28B til Fylkesveien. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1995/13077-2/91  Erklæring/avtale av 23.10.1995. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Bestemmelse vedr. frisiktsone
Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/11070-1/91  Elektriske kraftlinjer av16.09.1998. Tønsberg Energi overtar det høyspente fordelingsnettet som eies av Tønsberg næringsutvikling på Kaldnes industriområde og påtar seg ansvar for drift og vedlikehold m.v. av nevnte nett. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
2014/706465-1/200  Best. om adkomstrett  av 2014. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/706465-2/200  Erklæring/avtale av 25.08.2014. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342. Bestemmelse om rømningsveg. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/706595-1/200  Best. om adkomstrett av 25.08.2014,. Gjensidig adkomstrett. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
2014/706595-2/200  Bruksrett av 25.08.2014. Gjensidig bruksrett til felles lekearealer. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/706595-4/200  Erklæring/avtale av 25.08.2014. Gjensidig rett til etablerin/tilknytning og vedlikehold av strøm, svakstrøm, fjernvarme, vann og avløpsledninger. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 3803-1003/34. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/467364-2/200  Best. om adkomstrett  for nærmere angitte seksjoner 26.05.2016 
 
2016/467364-5/200  Best. om adkomstrett  av 26.05.2016 
 
2016/467364-7/200  Erklæring/avtale av  26.05.2016. Gjensidig rett til å etablere teknisk infrastruktur. Bestemmelse om adkomstrett.

2016/467364-8/200  Bruksrett av 26.05.2016. Rett til bruk av bodanlegg

2016/548932-1/200  Bestemmelse om parkering  av 17.06.2016  for utvalgte seksjoner.
 
2016/548932-2/200  Bestemmelse om parkering av 17.06.2016 for utvalgte seksjoner. Rettighetshaver: KALDNES EIENDOM AS  

2017/628167-1/200   ** Transport av 14.06.2017. Fra: KALDNES EIENDOM AS  vedr. rett til parkeringsplass.

Grunndata tinglyst på eiendommen:
2016/532038-1/200 -  Seksjonering av 14.06.2016 - sameiebrøk: 30/2112

Eiendommen selges med de ovennevnte tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?