Til innholdet

Kaldnes Brygge - Attraktiv gjennomgående 3-roms endeleilighet med to balkonger, vannbåren gulvvarme og garasjeplass! ZOLGT

Rambergveien 12
Prisantydning 4 490 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 68
BRA: 68 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2016
Tomtareal: 1744 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
John Marius Eia Thollefsen

John Marius Eia Thollefsen

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM

Adresse

Rambergveien 12 3115 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-Eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Kaldnes Brygge har en sentral beliggenhet i Tønsberg by i brygge-/sjømiljøet vis av vis "Brygga" i Tønsberg.

Leiligheten ligger i et sentrumsnært boligområde ved Kaldnes brygge i Tønsberg kommune. Gangbroen tar deg direkte over til alle byens fasiliteter, og selve Kaldnes brygge har også sine tilbud med spisesteder, dagligvareforretning og ulike kulturtilbud.

I tillegg er det kort vei til Teie torv, samt Teieskogen med flotte turområder, noe som gir god rekreasjon året rundt. Kort vei også til treningssenter på Ramdal.

Kaldnes brygge er i stadig utvikling, og det er blant annet en egen bystrand m/park i forbindelse med videre utbygging. På Kaldnes brygge bor du i bydelen som knytter Nøtterøy og Tønsberg sammen på en naturlig måte, med den praktiske gangbroen. Grønne parker gir trivelige uteoppholdsarealer for små og store og hvor du har båtliv og badeliv rett utenfor døren. Småbåthavn på området ligger bare noen få skritt fra leiligheten. Kommunal båthavn i Ollebukta ligger kun få minutter til fots.

Kaldnes brygge er blitt en ny, svært moderne og urban bydel i spennende kontrast til den gamle bebyggelsen på andre siden av broen. Gjennom å velge flere arkitekter får man flere uttrykk og former som igjen vil gjøre dette til en av Norges mest spennende bydeler. En bryggevandring langs Tønsberg brygge i det gamle sjøbodkvartalet og modernistisk arkitektur på Kaldnes viser kontraster i tid.

Nærområdet

Tønsberg en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder eller et stort utvalg av kulturtilbud, restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar v/Kaldnes brygge eller ved Kiwi like over gangbroen som også har søndagsåpent. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer og restauranter. Her finner du også Farmandstredet med godt over 100 butikker. Bussterminalen er integrert i dette senteret.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes bussholdeplass og ligger ca. 3 minutter fra boligen. Det er gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon hvor det er det hyppige togavganger til Oslo.  I løpet av ca. en time med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av den flotte beliggenheten.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2016

Bygninger og byggemåte

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm

2.Etasje: 68/ 68 Kvm BRA/ P-rom

Standard

Boligblokk i seks etasjer oppført i betong.  Bygningen er delvis kledd med fasadeplater og  delvis med panel. Støpte etasjeskiller og vegger  mellom boenhetene. Flatt tak tekket med PVC  folie eller tilsvarende. Bygningen har malte  trevinduer med 3-lags glass, malt hovedytterdør  og malte balkongdør i tre fra soverom og stue. Utgang fra stue til vestvendt terrasse, østvendt  terrasse med adkomst fra soverom, rekkverk av  stål. Areal av terrassene er 11 m² mot vest og 10  m² mot øst.

Innvendig er det parkett på gulv, veggene kledd med plater med malte overflater. Innvendige tak har malte plater. Etasjeskiller er av betongdekke. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Kjøkkeninnredning fra byggeår med malte fronter, kjøkkenøy fra 2022. Rustfri kum, laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer med  kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Vannstopper i kjøkkenbenk og komfyrvakt over platetopp. Det er avtrekk via sentralt avtrekksanlegg i bygget.

Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) med rørskap i baderom der stoppekran også er plassert. Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon. Vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av baderom. Sikringsskap i entré. 40 Amp. hovedsikringer, 10 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer m/jordfeilbryter. Leiligheten er tilkoblet brannvarslingsanlegg og med sprinkelanlegg.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 5. november 2023 fra Gulag Takst og Eiendom AS ved Gunnar Sverrisson som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 2 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 17 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
-  0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
-  0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Det vises til rapportens beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av vannbåren varme i alle rom foruten på badet som har elektriske varmekabler. Alle rom har egne termostatstyrte sløyfer. I tillegg er det varmegjenvinner på ventilasjonsanlegget.

Fjernvarme er ikke inkl. i felleskostnadene. Dette faktureres hver enkelt seksjonseier fra Evry energitjenester. Forbruket registreres med energimålere for hver enkelt leilighet, like enkelt som ved bruk av elektrisitet. Forbruket måles i kilowattimer.

Balansert ventilasjonsanlegg med en effektiv roterende varmegjenvinning.  Luftbehandlingsaggregatet er plassbesparende montert i tak på bad med adkomst via luke for service/vedlikehold.

Parkering

Det medfølger garasjeplass og det er heis med innvendig, direkte tilkomst til parkeringshuset.

Areal og eierform

Areal: 1 744 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Andel av felles tomteområde for sameiet på 1 744,60 m² selveiertomt.

Eier

Astrid Karine Årøy

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.
Adkomst fra offentlig vei og over privat vei i følge Tønsberg kommune.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:Sentrumsformål - Nåværende (Bolig/ Næring). PLAN: Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG ( vedtatt 22.5.2019)
GJELDENDE REGULERING:
Planid: 3803 65215. Plannavn: Kaldnes felt F og G ( vedtatt 1.2.2006). Reguleringsformål: Felles gårdsplass og annet byggeområde ( bolig/ næring).

RELATERTE PLANER
PLANID Plannavn (vedtaksdato)
20150111 Havegaten (13.9.2017)
65217 Kulturparken - Kaldnes (6.9.2006)
65218 Scanrope (8.9.2021)
65209 Kaldnes, Gnr. 1003 bnr. 79 (12.12.2001)

Kaldnesområdet er under utvikling og videre bygging.

Kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontor.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 15.09.2016. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 490 000,- / Fellesutgifter: 3 868,- pr. mnd Felleskostnader inkluderer Energi/ fyring fellesområder, TV-anlegg/ nett, parkering, styrehonorar, revisjon/ forretningsførerhonorar, kontingenter, drift, vedlikehold, forsikringer og andre driftskostnader.

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 112 250,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 121 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 611 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Takstdato : 13.11.2023 Formuesverdi : 979 088,- Sekundær formuesverdi : 3 524 715,-

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6655586

Eiendommen har felles bygningsforsikring gjennom sameiet. Kostnader til dette dekke av fellesutgifter. Kjøper trer inni sameiets felles bygningsforsikring fra og med dato for overtagelse.

Den enkelte seksjonseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Kommunale avgifter

Kr. 9 939 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som prognose for totalt årlig beløp for 2023 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp og renovasjon (søppel).

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:979 088,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 524 715,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Leiligheten består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Utleie av egen seksjoner i tillatt i sameiet, ref. sagmelets vedtekter punkt 2. Ved utleie plikter eier å registrere leietaker på Vibbo (nettbasert system for sameiet).

I følge sameiets trivselsregler, punkt 10, er følgende angitt hva gjelder eventuell korttidsleie: Korttidsutleie defineres som utleie inntil 30 dager samlet. Det er kun tillatt med korttidsutleie i til sammen 60 dager i et kalenderår. Korttidsutleiere plikter å sørge for at leietakere er kjent med - og forstår - sameiets vedtekter, trivselsregler, HMS-instruks etc. Kortidsutleie kan kun skje hvis leiligheten leies ut møblert.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Kommunale opplysninger (Kr.2 840) Markedspakke (Kr.18 700) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 688) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 490 000,-) (Kr.45 000) Servitutter (Kr.1 000) Tilrettelegging (Kr.16 950) Visning (Kr.3 000) Rabatt på provisjon (Kr.- 7 500) Totalt kr. (Kr.99 243)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Taklamper medfølger ikke i salget.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1953/959-1/91 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 19.05.1953
:Knr:0704 Gnr:1003 Bnr:60
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:34
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

1953/959-2/91 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 19.05.1953
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:20
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

1977/7546-1/91 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 22.12.1977
Div. betingelser vedtatt i forbindelse med utkjørsel fra
Munkerekkveien 2 til Fylkesveien
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

1977/7547-1/91 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 22.12.1977
Div. betingelser vedtatt i anledning utkjørsel fra Ramberg-
veien 36 til Fylkesveien
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

1977/7663-1/91 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 29.12.1977
Div. betingelser vedtatt i forbindelse med utkjørsel fra
Rambergveien 28B til Fylkesveien
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

1995/13077-2/91 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 23.10.1995
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Bestemmelse vedr. frisiktsone
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

1998/11070-1/91 ELEKTRISKE KRAFTLINJER TINGLYST 16.09.1998
Tønsberg Energi overtar det høyspente fordelingsnettet som
eies av Tønsberg næringsutvikling på Kaldnes industriområde
og påtar seg ansvar for drift og vedlikehold m.v. av nevnte
nett
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2014/706465-1/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 25.08.2014
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2014/706465-2/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 25.08.2014
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342
Bestemmelse om rømningsveg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2014/706595-1/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 25.08.2014
Gjensidig adkomstrett
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34
Gjelder denne registerenheten med flere
2014/706595-2/200 BRUKSRETT TINGLYST
25.08.2014
Gjensidig bruksrett til felles lekearealer
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2014/706595-4/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
25.08.2014
Gjensidig rett til etablerin/tilknytning og vedlikehold av strøm, svakstrøm, fjernvarme, vann og avløpsledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2016/467364-2/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 26.05.2016
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342 Snr:1 - 64
Adkomstrett gjennom kjelleretasje til parkeringsanlegg
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2016/467364-5/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 26.05.2016
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:347
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2016/467364-7/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 26.05.2016
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:347
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:348
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349
Gjensidig rett til å etablere teknisk infrastruktur
Bestemmelse om adkomstrett
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2016/467364-8/200 BRUKSRETT TINGLYST 26.05.2016
RETTIGHETSHAVER: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349
Rett til bruk av bodanlegg
OVERFØRT FRA: 3803-1003/34 Gjelder denne registerenheten med flere

2016/548932-1/200 BESTEMMELSE OM PARKERING TINGLYST
17.06.2016
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342 Snr:12
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342 Snr:16
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:342 Snr:34
Bruksrett til en parkeringsplass hver på eiendommenes fellesarealGjelder denne registerenheten med flere

2016/548932-2/200 BESTEMMELSE OM PARKERING TINGLYST
17.06.2016
RETTIGHETSHAVER:KALDNES EIENDOM AS
Org.nr: 991680276
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349 Snr:7
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349 Snr:8
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349 Snr:29
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349 Snr:33
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349 Snr:34
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349 Snr:38
:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:349 Snr:43
Bruksrett til sju parkeringsplasser på eiendommenes fellesareal Gjelder denne registerenheten med flere

2017/628167-1/200 TRANSPORT TINGLYST 14.06.2017 21:00
FRA:KALDNES EIENDOM AS
Org.nr: 991680276 Hver seksjon gis rett til én parkeringsplass

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

John Marius Eia Thollefsen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt John Marius Eia Thollefsen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?