Til innholdet

I sjøkanten med beliggenhet av de sjeldne I Nyere og lekker hytte i sommerparadis I Bryggeplass I Vid utsikt I SE VIDEO!

Grepanveien øst 30
Prisantydning 11 500 000 , -
Boligtype: Fritidseiendom
P-ROM: 97
BRA: 100 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1962
Tomtareal: 395 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TJØME - GREPANBUKTA/VERDENS ENDE

Adresse

Grepanveien øst 30 3145 Tjøme

Velkommen til et sommerparadis ved Grepanbukta nær Verdens ende

Grepanveien øst 30 er en nyere og lekker fritidsbolig som ligger misunnelsesverdig tett på sjøkanten. Eiendommen er beliggende fritt helt ned mot sjøen, dog uten egen strandlinje, men med rett til brygge sammen med naboeiendom.

Nærheten til skjærgården, utsikten og ikke minst den usjenerte beliggenheten vekker en helt spesiell følelse! Tjømes er kjent for være et av landets vakreste sted. Karakteristiske "vaskede" svaberg, sjø, badeplasser fiske, mye bra sommervær - bedre kan man knapt ha det! Alt dette kan man ta del i rett utenfor egen hyttevegg!  Flott beliggenhet i et vakkert naturområde og med sol fra de tidlige morgentimer til sent ut på kvelden!

Eiendommen har en meget flott beliggenhet på Grepan med fantastisk utsikt sydover over Grepanbukta mot Rundlindholmen og "så lang øyet rekker". Sandholmene, Jonskjær og Uleholmen er noen av de vakre øyene som ligger  ut for Grepanbukta.

Bebyggelsen består av en innholdsrik og moderne hyttebebyggelse i all vesentlighet fra 2009/2010 hvor hytta ble arkitekttegnet, nær totalombygget og renovert. Det bys på fantastiske uteplasser enten man sitter på terrassen ut mot sjøen eller i et svært skjermet, lunt og privat atrium som gir eiendommen en unik kvalitet. Innvendig bys det på stue med spisestue, innholdsrikt og moderne kjøkken i åpen løsning, fire soverom hvor det er godt med sengeplasser, to flislagte baderom, ekstra gjestetoalettrom, loftsrom og boder.

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved Jesper Snekkestad  ønskes det velkommen til visning av en eiendom vi er sikre på vil vekke begeistring!

Kort fortalt

º I sjøkanten med sol fra tidlig morgen til sen kveld!
º Orkesterplass til sjøen og skjærgården så langt øyet kan se!
º Arkitekttegnet i 2009 hvor hytta er nær totalrenovert
º Bryggeplass rett på utsiden av egen eiendom
º Arealeffektiv og god planløsning
º Stor terrasse ut mot sjøen
º Privat, lunt og helt usjenert atrium med god uteoppholdsplass
º Lettstelt naturtomt på 395 m² - selveiertomt
º Moderne og robuste fasadematerialer
º Forblendinger med utstrakt bruk av naturstein
º Lekkert innredet med moderne materialbruk
º Stor og gjennomlyst stue-/spisestue med åpen kjøkkenløsning
º 4 soverom og godt med sengeplasser
º To flislagte og moderne baderom - begge med dusj og wc
º Gjestetoalettrom i tillegg til baderommene
º Godt med oppbevaringsplass og boder
º Utstrakt bruk av integrerte downlights i himlinger
º Flislagte gulv i 1. etasje og eikeparkett i 2. etasje
º Balansert ventilasjon med varmegjenvinner og gulvvarme i flere rom
º Møbler og innbo medfølger
º Flotte tur-/rekreasjonsområder i nærmiljøet
º En fantastisk beliggenhet som vil tiltale mange - gled deg til visning!

Nærområdet og beliggenhet

Beliggenheten ligger "midt i smørøyet" med tanke på tilkomst til den populære Nøtterøy-/Tjømeskjærgården i Færder. Tjøme er norsk sommer på sitt beste og deiligste. Idylliske øyer ligger som en "perlerad" med en gang man kjører ut med båt fra området hvor Nasjonalparken Færder ligger tett på i nærmiljøet. Rett utenfor egen dørstokk har man også umiddelbar tilgang til flotte tur- og friluftsområder. Trill kajakken ned til fjæra og utfold deg i Færder nasjonalpark, tøff ut i skjærgården med båten din, eller ta en rusletur langs sjøen.

Det er gangavstand til Verdens ende hvor man blant annet finner stor gjestehavn, spisested, Stall verdens ende og et fantastisk friluftsområde. Det er kort kjøreavstand til kulinariske Engø gård. Idylliske Tjøme Golfbane ved sentrum av øya er en klassisk parkbane og den eneste banen i Norden med Dobbel Ni design. Man finner en rekke koselige spisesteder i tillegg på blant annet idylliske Hvasser og 'Brøtsø. Tjøme byr også på en rekke fasiliteter med kunst-/kultursenter.

Nærmeste dagligvareforretning finner man i Tjøme sentrum hvor det finnes blant annet Spar, Rema1000 og Coop Extra som ligger ca. 10 minutter unna med bil. Tjøme sentrum har for øvrig et variert utvalg av fasiliteter og forretninger.

Type, eierform og byggeår

Frittliggende selveiet fritidsbolig hvor bebyggelsen er nær totalombygget/totalrenovert 2009/10. Opprinnelig bybebyggelse ble oppført i 1962.

Innhold

1. etasje:
INNGANGSPARTI med adkomst fra skjermet atrium. 

GANG/ENTRE med to plassbygde doble skyvedørsgarderober, åpent trappeløp til 2. etasje og bod-/teknisk rom under innbygget trapp.

TOALETTROM med veggmontert toalett og servant.

Romslig og svært lys STUE-/SPISESTUE med dobbel skyvedør til stor terrasse mot sjøen og KJØKKEN i åpen løsning med blant annet kjøkkenøy og integrerte hvitevarer.

1. etasje - integrert fløy med utvendig inngang fra atrium:
BADEROM med dusjnisje med skyvedørsglass, vegghengt toalett og baderomsmøblement.

TO SOVEROMSCABINER/ROM med i alt fem sengeplasser.

BOD/EVT. KOMBINERT VASKEROM med diverse oppbevaringsplass, opplegg for vaskemaskin og tekniske installasjoner.

2. etasje:
SOVE-/BADEROMSGANG med åpen trappegang ned til 1. etasje og inngang til KOTT/BODROM langs knevegg hvor det er vindu i ende av rommet.

BADEROM med dusjhjørne, baderomsinnredning med dobbel servant og vegghengt toalett.

Romslig HOVEDSOVEROM med skyvedørsgarderoberekke og store glassflater vendt ut mot sjøen av skyvedører med fransk balkong.

SOVEROM med utgang til skjermet TAKBALKONG som leder videre til disponibelt LOFTSROM/LAGRINGSROM.

Uteplasser og atrium

Eiendommen har fantastiske uteplasser med stor åpen terrasse med fri utsikt ut mot sjøen på den ene siden av hytta og et svært skjermet og privat atrium på motsatt side. Uteplassene er bundet sammen av støpt flislagt platting langs vestsiden av hytta. Begge utendørområdene byr på lange soldager fra tidlig morgen til sen kveld!

Terrassen mot sjøen ligger sammenhengende med naturtomten og dette flislagte dekket utgjør et misunnelsesverdig "uteplasseldorado" hvor man kan nyte den vakre nærheten og utsikten til sjøen.

Atriet er et passe stort, lunt og meget usjenert privat område helt uten innsyn. Suveren skjerming av mur og natursteinkledde skjermingsvegger i kombinasjon med hyttas yttervegger danner en misunnelsesverdig privat sone hvor uterommet utvider de innvendige oppholdsarealene på et suverent vis i sommerhalvåret. Med sin herlige størrelse og solrike plassering innbyr atriet både til plass for utekjøkken med grilling, soner for utendørs loungemøbler og god med plass til andre  typer utemøbler. Gulvdekket i atriet er flislagt.

Bryggerett

Eiendommen har tinglyst bryggerett til felles brygge beliggende nærmest og rett på nedsiden av eiendommen, ca. 20 meter fra egen tomtegrense. Bryggen ligger på tomtegrunn til naboeiendom, gbnr. 243/33. Man benytter gjennom signert avtale østre  akterfortøying på bryggen. Brygga ble betydelig oppgradert for ca. 5-6 år siden og er egnet for mindre båter pga. begrenset dybde. Bryggeretten legger til grunn at man dekker halvpart av vedlikeholds-/anleggskostnader og man har i tillegg tinglyst rett til båtopptrekk og vinteropplag på gbnr. 243/33. Tinglyst avtale følger som vedlegg i salgsoppgave.

Tomt

Tomteareal: 395,60 m² iht. matrikkelbrev
Tomtetype: Selveiertomt.

Den del av tomten som ikke består av uteplasser og bebyggelse er naturtomt som strekker seg ned i retning mot sjøen og kystlinjen. Fra sydligste tomtegrense er det ca. 20 meter ned til sjølinjen. 
Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave.

Planskisser

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av 1. etasje og 2. etasje. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i fritidsboligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Møbler og innbo

Eiendommen selges med møbler og innbo som medfølger. Personlige effekter og bilder-/veggkunst medfølger ikke.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 100 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 67/70 m²
2. etasje - hovedetasje: P-ROM/BRA: ca. 30/30 m²

Primærrommene (p-rom) består av samtlige rom i 1. etasje med unntak av bod med opplegg for vaskemaskin på ca. 3 m². I 2. etasje er samtlige målbare rom medtatt.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Særskilte kommentarer til arealmåling for eiendommen - utdrag fra tilstandsrapport: Kott i 2. etasje har ikke målbart areal. Innredet loft over soverom og bad i første etasje har ikke målbart areal. Himlingshøyde er under 1,90 meter. Målt gulvareal på innredet loft er ca. 15 m². REF: Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 2. utgave 9. feb2015 .

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Hytta fremstår stilsikker og gjennomført med god planløsning og utstrakt bruk av solide samt gjennomtenkte material-/fargevalg som står i fin harmoni dens moderne byggestil. Utendørs er det benyttet solide fasadematerialer og moderne falset taktekking beregnet for lang levetid. Innendørs er det lagt vekt på godt innslipp av naturlig lys, utsikt og helhetlige løsninger. Stue og kjøkken har store vindusflater som skaper fin kontakt med sjøen, naturlandskapet og utvider romfølelsen. Det er innlagt balansert ventilasjon med varmegjenvinner som er både økonomisk lønnsomt og har stor betydning for inneklimaet.

Gulv - vegger og himlinger:
Det vesentlige av innervegger i oppholdsrommene har malt glatt-/låvepanel som gir et varmt og lunt innemiljø samtidig som det utstråler et eksklusivt inntrykk pent tilpasset Skandinavisk stil - dette gir et flott helhetsinntrykk. Samme type panel er benyttet i de fleste himlinger hvor det i tillegg er utstrakt bruk av integrerte downlights. Rommene med utvendig inngang fra atriet har malte innvendige murvegger. Samtlige gulv i 1. etasje har fliser mens det i 2. etasje er eikeparkett.

Stue-/spisestuen med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse mot sjøen:
Denne herlige hovedoppholdssonen er "hjemmets hovedperson" - et rom som imponerer med sine store vindusflater, vid sjøutsikt og den herlige nærhet til havet. De store og høyreiste vinduene sørger nemlig for en hyggelig stemning som endrer seg med utelyset.
Og uansett hvor man oppholder seg er det misunnelsesverdig sjøutsikt. De sosiale sonene i rommet flyter over i hverandre, og med åpen kjøkkenløsning og stor utenforliggende terrasse er rommet som skapt for sosiale sammenkomster. Dobbel bred skyvedør leder ut til terrassen og den transparente løsningen gir en flott sammenheng mellom innerom og uterom. Rommet byr på god plass for både spisestue, "lounge-/sofaavdeling" og TV-stue. Blir gjestene til middag, er det romslig plass til å rundt spisestuebordet i den arealgenerøse spisestueplassen. Tross de store vinduene mot yttervegger, er det er godt med veggplass å møblere mot, særskilt innerst i rommet hvor man i lenestol kan hygge seg i fred med en god bok! Det er en rekke innfelte downlights i taket i tillegg til avsatte punkt for taklamper. Sentralt i rommet står også det varmeeffektive peisovnen, innkledd med kleberstein som sørger for peishygge på mørke kvelder. De tre høyreiste vinduene mot øst er utstyrt med utvendige elektriske screens som sørger for suveren tildekning på dager hvor det er ønskelig. De store vinduene mot sjøen har selvrensende glass.

Kjøkkenet:
Den åpne planløsningen og den moderne kjøkkeninnredningen er også et av hyttas naturlige midtpunkt. Kjøkkenet ligger sentralt plassert ut mot sjøsiden og ut for hjemmets naturlige plassering av spisestue. Her kan man kokkelere mens man holder samtalen i gang med de som oppholder seg i stuen og spisestuen samtidig som kan nyter den vakre nærheten til sjøen og skjærgården. Kjøkkenet er moderne, men likevel klassisk og stilrent. Her er det lagt vekt på detaljer som gir et moderne preg, som blant annet en stor praktisk kjøkkenøy med oppbevaringsplass på begge sider, takhøye overskap med utstrakt bruk av vitrinedører, system som gir rikelig oppbevaringsplass og rikelig med kolonialskuffer. Armaturer med stikkontakter sørger for rikelig med strømtilførsel for elektriske kjøkkenredskap. Legg også merke til de nette og lekkert tilpassede benkeplatene av stein som ytterligere forsterker det moderne og solide uttrykket. U-løsningen i kombinasjon med dyp kjøkkenøy gir rikelig med arbeids-/benkeplass. Legg også merke til detaljen med arkitektens valg av de små vinduene mellom over-/underskapene som slipper inn naturlig daglys over benkeplatene mot vest. Også i kjøkkensonen er det rikelig med innfelte downlights i himlingen - i tillegg gir den moderne taklampen over kjøkkenøyen ekstra god belysning når mørket faller på.

Alt av hvitevarer er integrert og medfølger:
* Stekeovn i underskap - Miele
* Induksjon platetopp innfelt i benkeplate - Miele
* Helintegrert oppvaskmaskin - Miele
* Side-by-side fryse-/kjøleskap med is-/vanndispenser - General Electric
* Uttrekkbar kjøkkenventilator - Miele

Entre og gang med tilknyttet toalettrom:
Vel innenfor hytta hovedinngangsdør fra det skjermede atriet, møter man en lys og innbydende entre og gang som ønsker en velkommen inn! Innfelte downlights i himlingen gir god belysning. Daglyset slippes også inn fra inngangsdørens horisontale vinduer, vinduet ved trappeløpet til 2. etasje og via åpningen mot kjøkkenet i syd. Det er varmekabler under det flislagte gulvet som sørger for god varme. Det er god plass for ytterklær og skotøy i to doble takhøye skyvedørsgarderober - vis a vis disse er det inngang til praktisk lagringsplass under det innbygde trappeløpet hvor også varmtvannstank er plassert.
Rommet har også et tilknyttet toalettrom som gjør at hytta faktisk har hele tre toaletter! Dette rommet er innredet med veggmontert toalett med skjult sisterne og håndvask med underskap.

De to baderommene - ett i hver etasje:
Hva er ikke mer behagelig enn å komme inn på et varmt, lunt og delikat bad på morgenen? Baderommene har flislagte vegger og flislagte gulv med elektrisk gulvvarme. Flisene på både vegger og gulv er klassiske og moderne med lyse fargetoner på vegger og mørke gulv. Baderomsgulvet i 1. etasje har mindre fliser som skaper en minimalistisk effekt, mens de større gulvflisene i 2. etasje er lagt med diagonalt mønster. Begge baderommene har innfelte LED downlights i himling.

Badet i 2. etasje, plassert nærmest hovedsoverommet, tilbyr en forfriskende dusj i flislagt dusjhjørne med rom for godt armslag og inngang fra glassdører. Baderomsmøblementet, plassert under vinduene mot sjøen i øst, byr på godt med oppbevaringsplass og ikke minst en raus helstøpt servantbenk. Veggmontert toalett med skjult sisterne forsterker det moderne preget og sørger for enklere renhold.

Badet i 1. etasje, med utvendig inngang fra atriet, er også innredet med dusjløsning. Fra glidedører av glass ledes man inn i dusjnisje hvor glassbyggerstein mot yttervegg skaper en flott og lys effekt til rommet. Også her er det veggmontert toalett med skjult sisterne. Baderomsmøblementet består av servant med underskap samt møblement med overskap. 

Fire soverom - to i hver etasje samt loftsrom:
I 2. etasje finner man hyttas to soverom samlet på hver side av bad og sove-/baderomsgang. Begge soverommene har integrerte downlights i taket. I 1. etasje har de to mindre soverommene praktisk og usjenert inngang fra atriet.

Hovedsoverommet ligger i 2. etasje, sydorientert med store vinduer ut mot sjøen. Her kan man nyte en fantastisk sjøutsikt og dobbel skyvedør åpner ut mot havet og fransk balkong. Det er god plass til stor dobbeltseng i tillegg til andre klassiske soveromsmøbler! På langveggen, på motsatt side av naturlig plassering av seng, sørger skyvedørsgarderobe mot knevegg for godt med klesoppbevaringsplass.

Det andre soverommet i 2. etasje har verandadør som leder ut til en liten takbalkong som samtidig fungerer som en "bro" over til loftsrommet over atriet. Her er det plass til både seng og klesoppbevaringsmøbler.

Soverommene i 1. etasje er smart innredet og tross størrelse på noe under 6 kvadratmeter i hvert av rommene er de arealeffektivt innredet med hele fem sengeplasser. I det ene rommet er det dobbeltseng, mens det andre byr på køyeseng med dobbel underkøye og singel overkøye.

Annet - teknisk

º Innlagt seriekoblet brann-/røykvarslersystem
º Innlagt brann- og tyverialarm fra Verisure
º Rør-i-rør for VVS-system
º Utvendige vann og avløpsrør er av plast
º Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør)
º Utvendige vanningskraner på to sider
º 200 liter varmtvannstank
º El-anlegg med automatiske sikringer - 32A hovedsikringer
º 20 A teknisk kurs for stekeplate - for øvrig 16A forbrukskurser

Byggmåte i korte trekk

Fritidsbolig som er nær totalombygget/totalrenovert i 2009/10 hvor bebyggelsen er oppført i tre på mur. Opprinnelig bebyggelse var oppført i 1962.

Grunnmur/fundamentering: Bygningen har betonggrunnmur med støpt plate. Byggegrunn av fjell/stein og naturlig drenering til grunn. Det er ikke kjeller i bygningen.

Yttervegger: Boligen er oppført med vegger i trekonstruksjon - bindingsverk med utvendig liggende trekledning. Deler av er kledd med natursteinsforblending.

Yttertak: Takform med salet takkonstruksjon med falset  tekking av metall. Det er i innslag av takopplett.

For ytterligere og mer utvidet beskrivelse av byggemåte, se tilstandsrapport.

Oppvarming

Peisovn i stue, tilknyttet isolert stålpipe.

Elektriske varmekabler i gang/hall i 1. etasje og i samtlige  baderomsgulv. Øvrig oppvarming med elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Balansert ventilasjon med varmegjenvinner

Det er innlagt balansert ventilasjon fra Flexit i de fleste oppholdsrom, hvilket er både økonomisk lønnsomt og har stor betydning for inneklimaet. Anlegget har eget styringspanel for blant annet hastighet og temperatur. Aggregat er plassert i kott/bod i 2. etasje.

Parkering

Det er ikke parkering inne på egen tomtegrunn, men det leies per i dag plass til 2 stk. kjøretøy på naboeiendom, langs øst for egen tomt. Utleier er eier av tidligere Grepan Kystpensjonat hvor det betales årlig leie med i alt kr 5 000,- for begge parkeringsplassene. Avtalen er gjensidig oppsigelig med 6 måneders varsel og leierett overføres til kjøper.

For øvrig er det muligheter for gateparkering langs Gunnarsrødveien/Grepanveien øst etter innkjøring fra Helgerødveien.

Eier

Per Arild Garnåsjordet

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp via. kommunal pumpestasjon. Færder kommune bekrefter at det ikke går kommunale ledninger over eiendommen, det er ingen slamavskiller og eiendommen har heller ikke felles ledninger sammen med andre private eiendommer.

Grepanveien øst i er offentlig vei - kommunal hvorpå videre adkomst er fra privat vei.

Gjennom slutninger i jordskifterett (tinglyst dokument vedlagt i salgsoppgave), bemerkes det at eiendommen har:

- Rett til bruk av opparbeidet vei over gbnr. 43/15 og 43/151 mot å delta med en andelsmessig andel av vedlikehold m.m. .
- Rett til ferdsel over 43/33. Ferdsel skal skje via. den etablerte jernporten ved 43/33 og går i 1 meter bredde langs den nordlige husveggen til 43/86. Det etableres hekk eller lignende i nordkanten av ferdselsretten.
- Det er ikke rett til parkering på gbnr. 43/15.
- Det er også rett for eiendommen til å ferdes over gnr. 43/10 (Grepan Kystpensjonat sin eiendom). Ferdel skal skje over avmerket trase i flyfoto datert 29.10.2018. Gangretten er knyttet til et areal med bredde 1,5 meter målt fra eiendomsgrensen mellom gbnr. 243/10 og 243/33.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 15. juni 2023 fra Hans Holt som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 26 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  5 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
-  5 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
-  0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

For TG-2 ("mørk oransje) som "kan kreve tiltak" er angitt for bygningsdeler relatert til utvendige fliser/mur og innvendig på våtrom. Nærmere beskrivelse finnes i tilstandsrapport.

Avvik som ikke har angitte kostnadsestimat og er vurdert til TG-2 "lys orange" og TG-1 er ikke kommentert her i salgsoppgaven, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende iht. gjeldende Kommuneplan av 31.1.2018.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i uregulert område. 

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Færder kommune.

Særskilte opplysninger om reguleringsforhold på naboeiendom

Det foreligger vedtatt reguleringsplan for tidligere Grepan Kystpensjonat (Gbnr. 243/10), vedtatt 27.06.2007 som ligger på naboeiendom. Denne eiendommen må forventes utviklet og utbygget i fremtiden. Reguleringsplanen er vedlagt i salgsoppgave og som interessent oppfordres du til å gjøre deg kjent med denne. Nåværende eier av denne eiendommen er Færder Nasjonalpark Hotell AS og er presentert i eiendomsutklingsselskapet Folksom sin eiendomsportefølje (www.folksom.no). Den aktuelle eiendommen ligger i nåværende og gjeldene kommuneplan avsatt til "kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende",  "Kombinerte formål i sjø og vassdrag - Nåværende", "Småbåthavn - Nåværende" og "Friluftsområde - Nåværende".

NB! Nåværende eier av Grepanveien Øst 30 har den 3. mai 2018 avgitt følgende skritlige erklæring til Verdens Ende Nasjonalparkhotell (vedlagt i salgsoppgave) i forbindelse med å få gangrett over Gbnr. 243/10 knyttet til sak i Vestfold Jorskifterett med følgende ordlyd:

1). Eiere av Gbnr. 243/86 er kjent med den reguleringsplanen som foreligger for Gbnr. 243/10 i Færder kommune.
2). Eiere av Gbnr. 243/86 vil ikke på noen måte motsette seg en fremtidig utbygging av Gbnr. 243/10 så lenge den holder seg innenfor gjeldende reguleringsplan. Dette gjelder også båthavn mot syd som inngår i reguleringsplanen for eiendommen.

Ferdigattest og kommentarer til bygningsgodkjente tegninger

Det foreligger følgende attester på eiendommen:

* Ferdigattest datert 1/3-1974 for "Tilbygg på 6,9 m²".
* Ferdigattest datert 31/10-1977 for "Nybygg - innbygging av terrasse".
* Ferdigattest datert 5/9-1983 for "Innbygging/overbygget balkong".
* Ferdigattest datert 2/3-2011 for "Fasadeendring og lite takopplett".

Fritidsboligen har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i bygningsarkiv for opprinnelig bygning fra 1962. Dog. er det godkjente bygningstegninger i kommunens arkiv med vedtaksdato 3/9-1962. I henhold til plan og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det opplyses på generelt grunnlag at dette betyr imidlertid ikke at eventuellle ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kommentarer:
1. etasje: På godkjente tegninger i kommunens arkiv fra 2009 er det tegnet inn bod, bad og soverom. Dagens situasjon er at soverom er delt opp til 2 mindre soverom, bod og bad. Soverommene i 1. etasje er noe mindre enn normalt for soverom men har allikevel funksjon som soverom. Oppdeling av rom innenfor samme rom-funksjon og bruk av rom ( P-rom og S- rom) har ingen betydning eller konsekvens av lovlighet. 2.etasje: Innredet loft over soverom og bad i første etasje er ikke tegnet inn på plantegninger fra 2009 og heller ikke omsøkt til bruk for varig opphold . Rommet er heller ikke målbart . På tegninger fra 2009 er terrasse i 2.etasje tegnet over og til og med inngangsdør. Dagens terrasse er noe mindre.

Godkjente bygningstegninger og ovennevnte ferdigattester er vedlagt i salgsoppgave.

Prisantydning

11 500 000,-

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 300 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 800 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 9 884 kWh. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 2. august 2017. 

Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. utover godkjent takstige for sikker atkomst til feiing og tilsyn av skorstein. Eier har i ettertid av kontrollen besørget dette utført. Gjenpart av kontrollen følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Forsikring

Eiendommen er i dag bygningsforsikret. Kjøper må selv bekoste og besørge forsikring fra og med dato for overtagelse av eiendommen.

Kommunale avgifter

Kr. 18 754

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2023 og dekker Færder kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift. Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen.

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Nåværende formuesverdi for eiendommen er kr 337 972.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2021.

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Det er ingen pliktig medlemskap i velforening eller sameie.

Adgang til utleie

Bebyggelsen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig og er registrert samt oppført som fritidseiendom, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Det hviler ikke odel på eiendommen.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg følger man skilting mot Tjøme. Kjør over Vrengenbrua til Tjøme og følg veien, 308, mot Verdens Ende. Ta til venstre inn på Gunnarsrødveien, idet 308 tar en krapp høyre sving (før Verdens Ende). Ta så Grepanveien øst til høyre og eiendommen ligger helt ned mot sjøen.

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Kommunikasjon

Fra eiendommen er det ca. 25 minutter til Tønsberg by hvor det er enkel adkomst til E-18 som tar deg videre til Oslo eller mot Sørlandet. Fra Tønsberg er det ca. 20 minutter til Torp lufthavn med en rekke direkteruter til store europeiske byer. E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra Tønsberg il Oslo gjøres unna på en drøye time. Drammen nås på 35-40 minutter med bil og det er hyppige togforbindelser fra Tønsberg, spesielt mot Oslo og Gardermoen flyplass.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Evt. ønske om relativt rask overtagelse kan imøtekommes.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Tinglyste heftelser-servitutter-rettigheter

Følgende er tinglyst og følger eiendommen også ved eiendomsoverdragelse:

Heftelser/servitutter:
2018/1704176-1/200. Jordskifte tinglyst 18.12.2018. Sak 16-112160RFA-JTON STABBURSNAUSTET. Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter:
Rettigheter på 3811-243/10, 3811-243/59 i Færder kommune. Rettigheter i eiendomsrett.
1962/4071-1/91. Erklæring/avtale av 05.11.1962. Rettighetshaver: Knr:3811 Gnr:243 Bnr:86- Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m. Gjelder denne registerenheten med flere.

Rettigheter på 3811-243/33 i Færder kommune.  Rettigheter i eiendomsrett. 1962/4072-3/91. Best. om båt/bryggeplass av 05.11.1962. Rettighetshaver: Knr: 3811 Gnr:243 Bnr: 86. Bestemmelse om båtopplag.

Rettigheter på 3811-243/10 i Færder kommune.  Rettigheter i eiendomsrett. 1977/4022-1/91. Erklæring/avtale tinglyst 18.07.1977. Rettighetshaver: Knr:3811 Gnr: 243 Bnr: 86. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen og de tinglyste avtalene følger som del av salgsoppgave. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår. Det er innhentet kopi av tinglyst dokument som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?