Til innholdet

Hytte med god beliggenhet - Usjenert - God utsikt vestover - Kveldssol - 3 sov. - 1 bad

Nordveien 49
Prisantydning 1 950 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 51
BRA: 51 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1975
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Nordveien 49!


Nyt stillheten i en usjenert, vestvendt fritidsbolig fra 1975, vakkert plassert med enestående utsikt som strekker seg helt til Styggemann. Her kan du fordype deg i solnedgangens glød fra kveldssolen, uten innsyn fra naboer. Med en solid konstruksjon som kombinerer tidløs sjarm og moderne oppdateringer, gir denne hytta deg tre koselige soverom, et nydelig bad og et separat toalett. Innredningen vitner om kvalitet og tradisjon, mens beliggenheten gir et løfte om ro og rekreasjon. Dette er den perfekte fritidsboligen for deg som verdsetter komfort, privatliv og en uovertruffen utsikt. Ditt fristed på Skrim venter!


Kontakt megler for mer informasjon og for å avtale visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Nordveien 49 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1975

Bygninger og byggemåte

Velkommen til denne unike fritidsboligen på Skrim, som kombinerer styrken av tidløs byggeteknikk fra 1975 med flere moderne oppdateringer som sikrer en komfortabel opplevelse.

Hytta står stolt oppført på stedlige jordmasser og robust fjell. Selv om ingen drenering er registrert, gir pilarer av betong søyleblokker og lettklinker blokker en solid base for boligen. Det er verdt å merke seg at det har vært utskiftinger av disse etter 2006, noe som tyder på vedlikehold for å opprettholde hyttas integritet. Denne fritidsboligen ligger i både flatt og skrånet terreng, noe som gir den en spesiell karakter.

Vannforsyning er noe av det viktigste i en fritidsbolig, og her får du vann fra ditt eget borehull. I tillegg er det et pumpehus komplett med stoppekran, trykktank og frostvakt - alt dette ble etablert i 2016. Hyttas avløp er koblet til et privat fellesanlegg i området, underlagt et andelslag. For øyeblikket er det kun gråvann som er koblet på, men muligheten til å koble på toalettet er til stede, en funksjon som også ble etablert i 2016.

Når vi ser oppover, finner vi taket tekket med asfaltpapp, som ligger på et undertak av rupanel. Selv om alderen er ukjent, kan man se beisede vindskier og israfter som gir det et eldre preg. Utvendige renner og beslag av aluminium, lakkert stål og sink gir en tidløs og holdbar beskyttelse mot været.

Ytterveggene, bygget med et solid bindingsverk, er kledd med tømmermannskledning, en hyllest til tradisjonell norsk byggeteknikk. Dette komplementeres av en saltakkonstruksjon som ikke bare gir estetisk appell, men også praktisk funksjonalitet med lufting i gavlene.

De fleste vinduene i hytta er av treverk, utstyrt med to lag enkle glass i en koblet ramme. I tillegg finner vi to vinduer fra 2007 som har dobbeltlags glass, som gir ekstra isolasjon. Inngangsdøren, som er isolert, er fra 2020 og prydet med malte finerte overflater. Dørene som leder til toalettet og terrassen er av treverk og inkluderer to enkle glassruter.

Utvendig kan man glede seg over en terrasse bygget av impregnerte materialer. Her er det også en malt eller beiset levegg som gir litt ekstra privatliv. Og sist, men ikke minst, en trapp av malt treverk leder deg opp til denne skjønnheten, delvis anlagt rett på fjellet.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 4

Fritidsbolig: Bad , Stue/kjøkken , Vindfang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Toalettrom
Redskapsbod: Bod

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Møblering / utstyr

Selges møblert/utstyrt etter nærmere avtale. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

Fritidsbolig oppført i 1975.

Gjør deg klar til å trå inn i en sjarmerende fritidsbolig på Skrim, hvor tradisjonelle detaljer møter moderne komfort. Boligens gulv er prydet med vakre, lakkerte heltregulv som gir en følelse av varme og naturlighet ved hvert steg du tar. Vegger og himlinger fremviser en harmonisk blanding av malt og umalt panel, noe som gir rommene en autentisk og koselig atmosfære.

Mens du beveger deg gjennom boligen, vil du legge merke til det solide trebjelkelaget med stubbloft, en hyllest til tidløs og kvalitetsrik bygging. På de kjøligere dagene kan du nyte en kopp varm kakao ved peisen. Den flotte teglsteinpipen, som har en praktisk sotluke vendt mot kjøkkenet, huser en koselig peisovn fra 2007, som er klar til å varme hjertet ditt.

Boligens dører forteller også en historie av kombinert tradisjon og fornyelse. Elegante malte fyllingsdører pryder boligens rom, mens døren til badet, installert i 2018, er laget av moderne formpresset materiale.

Badet er en virkelig oase i denne fritidsboligen. Det flislagte betonggulvene er utstyrt med varmekabler. Veggene er også flislagte, og gir et rent og friskt preg, mens den malte panelen i himlingen legger til et snev av tradisjonell sjarm. Badet er komplett med en innredning som inkluderer en servant og et dusjkabinett. Og for din trygghet, er ventilasjon sørget for med en ventil på ytterveggen.

Kjøkkenet byr på en klassisk innredning med folierte skrog, heltre fronter, og en solid benkeplate i eik med vask i rustfritt stål og praktisk flislagt bakgrunn over benken. Her er det også plass til både komfyr og kjøleskap (nytt i 2022), og en mekanisk avtrekksvifte er diskret plassert i hetta.

Avslutningsvis, for de som verdsetter det lille ekstra, vil spesialrommet med toalettet være av interesse. Dette rommet har også heltregulv og panelerte vegger og himling. En Cinderella forbrenningstoalett fra 2016 finner sin plass her, sammen med en servant uten vannkobling. Og ja, det er også en ventil for god ventilasjon.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av kobber og pvc. Stoppekran under kjøkkenbenk. Det er avløpsrør av plast. Boligen har ventiler i vegger og i enkelte vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på 48 L. Nylig byttet kolbe. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 25 amp hovedsikring og 4 fordelingskurser. Nytt sikringsskap i 2016. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport med befaringsdato 14.08.2023 fra Auen Takst AS som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;


- 1 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 10 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak.
- 15 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak.
- 4 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 1 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.


TG2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til: Utvendig > Taktekking, Utvendig > Nedløp og beslag, Utvendig > Veggkonstruksjon, Utvendig > Vinduer, Utvendig > Dører, Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger, Innvendig > Pipe og ildsted, Innvendig > Innvendige dører,  Våtrom > Overflater Gulv > Bad, Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad, Våtrom > Ventilasjon > Bad, Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken, Tomteforhold > Drenering og Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

TG3 anmerkninger (rød) er relatert til: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn, Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg, Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter og Tomteforhold > Terrengforhold.
 
Beskrivelse av avvikene følger av tilstandsrapporten.


TG-1 vurderinger og TG-2 vurderinger - lys gul er ikke kommentert i salgsoppgave, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.


Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Peisovn fra 2017, varmekabler på badet, ellers øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering ca 15 m fra hytta.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 8000

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Jan Ivar Lindem

Årlig festeavgift kr 8000,-
Neste regulering av festeavgift er 2027
Festekontrakten løper videre etter tfl. §33
Er rett til fornyelse
Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeks
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og/eller signatur på transport av festekontrakt.
Bortfester ønsker ikke å benytte forkjøpsretten
Mulighet for innløsing av festetomten? Ja, ved enighet om pris (markedsverdi)

Festekontrakt - vilkår er tinglyst den 14.01.1972 med dagboknr. 1972/134-3/26 som en pengeheftelse i festerett og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt og hage

Naturtomt. .

Eier

Arild Holth

Vei, vann og avløp

Adkomstvei via felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei.
Tilknytning vann via privat borehull.
Tilknytning avløp via helårs privat avløp med koblet til Skrim Vann og Avløpsselskap AS. Toalett koblet til forbrenningsanlegg/tank.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Kommunen opplyser at det det foreligger søknad for originalt bygg i deres arkiv og at byggesøknad ble godkjent den 13.09.1974.

Prisantydning

1 950 000,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 62 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 012 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 14.08.2023 Formuesverdi : 199 587,-

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  7500 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Nett AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 87292 Premie: 2380

Kommunale avgifter

Kr. 2 770,11 pr. år Fakturert beløp i 2022. Kommunale utgifter dekker hytterenovasjon og feie- og tilsynsavg. fritid. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.

Andre utgifter:
Årskort Damveien og Nordveien p.t. kr. 5.600,- helårs (faktureres kr. 1.050,- sommervedlikehold i sept. og kr. 4550,- vintervedlikehold på vinteren påfølgende år)
Skrim vann og avløp (gjelder kun kloakk) p.t. kr. 5.312,- (egen aksjepost som kan gi utbytte ved overskudd)
Privat vannforsyning, p.t.ca. kr. 300,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:199 587,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 61 875)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det opplyses om at hjemmelshaver har 1 aksje i Skrim Vann og Avløpsselskap AS, kostpris for aksjen var kr 99.100,-.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr 134-3/26, tinglyst 14.01.1972 -  Festekontrakt - vilkår  
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 300
GJELDENDE I 50 ÅR MED RETT TIL FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer:

Dagboknr. 6561-1/26, tinglyst 14.11.2003 -  Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:0604 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:1  
rettighetshaver:Knr:0604 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:103  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:4 Fnr:33  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:6  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:9  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:10  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:31  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:33  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:41  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:59  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:60  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:61  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:71  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:73  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:8 Fnr:106  
samt festetomt tilhørende Knut Syvertsen
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Vi vil gjøre oppmerksom på at det kan være møbler/inventar/løsøre på bilder kan avvike fra hva som vil befinne seg i hytta ved visning og overtagelse.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?