Til innholdet

Hyggelig fritidsbolig med 4 soverom. Beliggende solrikt, høyt og fritt med nydelig utsikt mot Oslofjorden og Østfold.

Middagslia
Prisantydning 2 300 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 75
BRA: 75 m²
Soverom: 4
Byggeår: 2004
Tomtareal: 0 m²
Få salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Kongsberg/Skrim

Adresse

Middagslia 3648 Passebekk

Adkomst

Kjør opp Skrim nord (betalingsbom) og ta inn ved skilt Middagslia (bom med hengelås). Følg hovedveien helt inn til enden. Hytta er beliggende på venstre side av veien (nesten i enden av veien), rett før en liten parkeringsplass.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.
NB! Alle internveier på Skrim er låst med bom. Eventuelle ulåste bommer låses uten varsel. Kontakt megler for visning.
For øvrig se vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Hytta er beliggende solrikt, høyt og fritt med nydelig utsikt til Oslofjorden og Østfold.
Er du glad i å fiske, bade eller plukke bær er det gode muligheter for fine friluftsopplevelser på Skrim.
Badeplassen er et naturlig samlingspunkt for området med liten sandstrand, flytebrygge, bålplass og sittebenker. Her kan man ta seg en forfriskende dukkert (fortrinnsvis på sommeren) eller man kan prøve fiskelykken ( husk fiskekort).
Området er et av Østlandets flotteste friluftsområder - sommer som vinter. Løyper er kun ca. 90 meter fra hytteveggen med et stort utvalg av turstier og sykkelmuligheter om sommeren.
Skrimfjella er snøsikre og har gode skiløyper om vinteren med et omfattende oppkjørt løypenett. Vinterløypene kjøres opp med to-spors løypemaskin eller snøscooter og er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda.
Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til for eksempel "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.
For de som søker mer fartfylt spenning kan ta ca. 30 munitters biltur til Konsberg hvor Kongsberg skisenter med variert vanskelighetsgrad på alpinbakkene er å finne. En 18-hulls golfbane er å finne på Skollenborg - like utenfor Kongsberg.

Kjør en times tid fra Vestfoldbyene, så ligger dette populære område der. Selv fra Oslo/Bærum eller Østfold er det ikke mer enn ca. 1 1/2 time å kjøre.

Se mer informasjon om området på www.visitskrim.no eller se filmen "En vinterdag på Skrim" ved i klippe ut og lime inn i nettleser: http://www.visitskrim.no/index.php/nyheter

Se for øvrig vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2004.

Bygninger og byggemåte

Bygning oppført i tre som er fundamentert på ringmur av Leca med utvendig pusslag. Yttertaket har undertak med rupanel tekket med underlagspapp, Platon torvplate og naturtorv.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 82 kvm.
P-rom med ca. 75 kvm.: Bad, gang, kjøkken, stue, 3 soverom, gjesterom, vindfang, gang/ bod og toalett.
Krypkjeller.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Standard

Flere store uteplasser og utebelysning ønsker velkommen til denne tiltalende hytta. Uteplassen er herlig og usjenert med blant annet tilknytning til terrassen hvor det er utsikt. Terrassen er overbygget, men samtidig åpen med lite innsyn. Det er god plass til flere sittegrupper hvor man kan skape flere utesoner og lune oaser. Med nydelig utsikt til Oslofjorden og Østfold, samt omkringliggende daler og fjellområder ligger alt til rette for avslapping.

Inngangsdøren er noe overbygget og leder inn til et vindfang med belegg på gulv, panel på vegger og i himling. Videre kommer man inn til en gang med heltregulv, panel på vegger og i himling. Det er en luke til lagringsloft som er gulvet på midten fram til pipe.
Så kommer man inn til en romslig stue med heltregulv, panel på vegger og i himling. Rommet har godt med sollys inn via vinduer på tre vegger og er lett å møblere med god plass til både spisestue og sofahjørne med TV. Her kan en dekke til langbord når familie og venner er på besøk. Hva med å finne frem et morsomt brettspill for å skape artige minner? Ved behov er en moderne peisovn med på å kunne bidra med ekstra deilig varme på kaldere kvelder. Stuen har også utgang til overbygget terrasse med nydelig utsikt helt til Oslofjorden og Østfold.
Kjøkkenet er med heltregulv, panel på vegger og i himling. Rikelig med hvitprofilert kjøkkeninnredning som er effektivt utnyttet med masse skapplass og gode arbeidsflater. Alle hvitevarer som integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin samt frittstående kjøl-/fryseskap medfølger i handelen.
Fint hovedsoverom med heltregulv, fargsatt panel på vegger og i himling. Plass til dobbeltseng.
Soverom med heltregulv, fargsatt panel på vegger og i himling. Plass til køyeseng.
Soverom med heltregulv, panel på vegger og i himling. Plass til familiekøye.
Soverom/gjesterom med teppe på gulv, panel på vegger og i himling. Plass til dobbeltseng. Rommet har flott innredning samt direkte adkomst ut til terreng.
Innvendig bod/gang med belegg på gulv, panel på vegger og i himling.
Separat dorom med belegg på gulv, panel på vegger og i himling. Det er en 4 kammers snurredass med varmekabel og elektrisk vifte samt servant i rommet.
Baderommet er med heltregulv, panel på vegger og i himling. Opplegg for vaskemaskin, baderomsinnredning med heldekkende servant og dusjkabinett. Det er reflektorovn i rommet og downlights i tak som skaper varme og stemning i rommet.

Dette er en hyggelig hytte som gir et positivt inntrykk og som bør besiktiges.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven, da pipe og overflater innvendige gulv bad og bærende stolper i fritidsboligen er kommentert.
Selger opplyser om at råteskade i bærende stolper for takutstikk over terrasse skal skiftes før overlevering av hytta. Stolper er anskaffet og tømrer bestilt for utskifting. Videre bekrefter leverandør av pipe overfor selger, at det ikke er nødvendig med sotlukestein bak feieluke da det ikke er brannfare mot vegg som står på linje med feieluke.

Diverse
Hytta selges umøblert, og for å presisere spesielt, vil ikke Jacuzzi på terrasse samt knaggrekke og skostativ i vindfang og mellomgang (foran soverom/gjesterom) medfølge i handelen. Heller ikke antenne, dekoder og abonnement for RiksTV medfølger i handelen.
I hytta er det installert enheten "Ring hytta varm" som i tillegg til styring av panelovner kan styre varmtvannsbereder/vannpumpe og utelys via mobiltelefon. Denne enheten inneholder også innbruddsalarm med sensor i stue og røykvarsler i gangen. Denne kan skrus av og på via sms eller med fjernkontroll i hytta. Det er ingen faste kostnader tilknyttet enheten utover at man må ha kontantkort for mobil og betale for sms som enheten sender ut, i følge selger.

Oppvarming

Peisovn i stue, reflektorovn på bad og ellers elektrisk oppvarming.
Praktisk "Ring hytta varm" med fjernstyring av panelovner via mobiltelefon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.
Kongsberg kommune opplyser at det er reigstrert et ildsted og et røykløyp på eiendommen.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på eiendommen.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 4452

Tomt og hage

Naturtomt med gruset gårdsplass og gruset felt rundt deler av hytta. Ellers er tomten med vegetasjon som lyng og trær.

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Jan Ivar Lindem.
Årlig festeavgift kr. 4 452,- i 2020.
Festeavgiften reguleres hvert år i henhold til konsumprisindeks og neste gang er i 2021 samt reguleres hvert 30. år etter avkastning av tomteverdi (kr. 77 500,-).
Festekontrakten og dens festetid gjelder fra og med 15.07.2002 og utløper til den blir sagt opp av fester, dog ikke mindre enn 80 år.
Overføring av festeretten kan bare skje sammen med bebyggelsen og med samtykke av grunneier/bortfester, og gjøres ved grunneiers/bortfesters signatur på transport av festekontrakt.
Grunneier/bortfester bekrefter skriftelig at han ikke ønsker å benytte forkjøpsretten.
Det er mulighet for innløsing av festetomt etter nærmere avtale med grunneier/bortfester. Ved innløsing av festetomt vil vi gjøre oppmerksom på at det tilkommer 2,5% dokumentavgift til staten samt oppmålingsgebyr til Kongsberg kommune.

Festekontrakt - vilkår er tinglyst den 16.12.2002 med dagboknr. 6844 som en pengeheftelse i festerett og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eier

Jarle Sanness Holsve

Vei, vann og avløp

Vei
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vei, men privat helårsvei.
Serviceavgift betales for drift/vedlikehold/brøyting/bomkort av hovedvei med kr. 2 000,- pr. år til Skrim Hytteservice.
Årlig veiavgift betales for brøyting/vedlikehold av internveier med kr. 4 300,- til Middagslia og Fjellseterlia Hyttefelt.

Vann
Eiendommen er ikke tilkyttet offentlig vann.
Det er borevann til hyttevegg med anlegg for kaldt og varmt tappevann inne i hytta. Anlegget har dagvanntank med pumpe og bereder hvor ledningsnett er ført frem til separat dorom, bad og kjøkken. I følge selger foreligger det utslippstillatelse for anlegget, men den inkluderer ikke utslipp fra vaskemaskin og oppvaskmaskin.
Vann leveres via privat vanntilførsel/pumpehus i henhold til avtale med grunneier/bortfester med årlig avgift kr. 1 500,- for vedlikehold/drift av hovedledninger i hyttefeltet.

Avløp
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig avløp, men har egen filtreringskum. I følge selger foreligger utslippstillatelse for gråvann.
Dorom med 4-kammers snurredass med varmekabel og elektrisk vifte.
Eiendommen er ikke tilknyttet felles privat kloakkanlegg på Skrim. Det er mulighet for tilknytning til Skrim Vann og Avløpsselskap AS. Man må påregne kostnad for tilkobling.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanens arealdel 2013-2025 med ID KPLAN13, ikrafttredelse 12.11.2014, er avsatt til arealbruk fritidsbebyggelse nåværende.

Eiendommen ligger i område som i reguleringsplan med ID 343 Omholtfjell, ikrafttredelse 11.03.2009, er avsatt til formål fritidsbebyggelse.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning, og følger vedlagt i salgsoppgaven

Tinglyst pengeheftelse i festerett med dagboknr. 6844, tinglyst 16.12.2002 - Festekontrakt vilkår
Årlig festeavgift NOK 3 100
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
Tomteverdi: NOK 77.500,-
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere.

Tinglyst rettighet på andre eiendommer med dagboknr. 6844, tinglyst 6844, tinglyst 16.12.2002 - Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr: 0604 Gnr: 42 Bnr: 8 Fnr: 100  
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv.
Kongsberg kommune orienterer at byggesøknad er godkjent 07.10.2002 og at fritidsboligen er registrert med byggningsstatus tatt i bruk.

Prisantydning

2 300 000,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 69 822,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 369 822,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Takstdato : 12.10.2019 Formuesverdi : 325 324,-
Formuesverdi er innhentet og bekreftet hos Skatteetaten.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Forsikring

Codan Polisenummer: 751267124 Premie: 2989

Kommunale avgifter

Kr. 3 539,24 pr. år Dekker feiing kr. 631,24,-, renovasjon kr. 1 500,- og eiendomsskatt kr. 1 408,- (grunnlag 504 000). Eiendomsskatt er unntatt mva. Andre beløp er inkl. mva. Se for øvrig vedlagte oversikt over kommunale gebyrer som er vedlagt i salgsoppgaven.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Løypeavgift ca. kr. 400,- pr. år - frivillig.
Skrim Hytteeierforening ca. 400,- pr. år - frivillig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Omkostning selger - betales i sluttoppgjøret - transport festekontrakt kononr. 22916730377 (Kr.1 000) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Markedspakke (Kr.19 995) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 300 000,-) (Kr.58 125) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Totalt kr. (Kr.99 490)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?