Til innholdet

Hyggelig enebolig i stille og etablert bolig område. 3 soverom. 2 stuer. 2 kjøkken. 2 bad. Dobbel garasje. Solrikt.

Haukemyrveien 57
Prisantydning 3 700 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 124
BRA: 147 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1900
Tomtareal: 865 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

lørdag 16. mars Kl 12.00 - 12.45
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Finn.no: Lokalområde

FÆRDER - TORØD

Adresse

Haukemyrveien 57 3135 Torød

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Torød er et veletablert, sjønært og attraktivt boområde på sydsiden av Nøtterøy.

Haukemyrveien 57 har en fin beliggenhet i et solrikt og godt etablert boområde, i blindvei og dermed i fredelige omgivelser. I området er virkelig alt lagt til rette for et sted å trives uavhengig av alder. 

Eiendommen grenser til friområde og er derfor meget usjenert beliggende. Det er det gangavstand til sjøen med fine bademuligheter, blant annet til familiestranden Torødstranden og flere offentlige badeplasser i Movik/Buerstad. Det er også flotte tur- og rekreasjonsområder omtrent rett utenfor egen dørstokk. 

Torød er også et eldorado for den båtinteresserte med nærhet til Færders vakre skjærgård.

Gode bussforbindelser til Tønsberg sentrum med hyppige avganger. Sykkelstien som går fra Torødveien er faktisk etablert sammenhengende hele veien inn til Tønsberg sentrum. Til Tønsberg sentrum er det ca. 11 km.

Torød er kjent for sitt gode miljø og har mange muligheter for aktiviteter som sandvolleyballbane, fotballbane, akebakke, liten skibakke m/skitrekk og turområder. Alt dette ligger kun noen få steinkast unna, over "åsen/friarealet" øst for eiendommen. Torød har også sin egen barneskole, barnehage, kirke mm. Det er kun ca. 600 meter gangvei til Torød barneskole og ca. 700 meter til Torød barnehage. 

På vei til Torød passerer man Meny - Skallestad ca. 3,5 km før man kommer til Haukemyrveien.

Se også vedlagte nabolagsprofil for områdets fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1900, tilbygg i 1972.

Innhold

1. etasje inneholder:
Gang med trapp opp til 2. etasje. Bad/wc med dusj og opplegg til vaskemaskin. Kjøkken. Stue med utgang til terrasse. 1 soverom med skyvedørsgarderobe.

Hybel 1. etasje inneholder:
Gang med trapp opp til 2. etasje. Bad/wc med dusj og opplegg til vaskemaskin. Stue. Åpen kjøkkenløsning.

2. etasje inneholder:
1 soverom. Loftsstue, herfra er det dør inn til hybel.

Hybel 2. etasje inneholder:
1 soverom.

Dobbel garasje.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 147 kvm, BRA-i:137 kvm , BRA-e: 10 kvm

1. etasje Nord:
32 kvm./BRA-i

1. etasje Syd:,
54 kvm./BRA-i

Loft etasje:
38 kvm./BRA-i

Kjeller Nord:
10 kvm./BRA-e

Kjeller Syd:
13 kvm./BRA-i

Sum:
137 kvm./ 10 kvm. BRA-i/BRA-e

Sum BRA:
147 kvm.

For nærmere forklaring av arealbegrep se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Gunnar Sverrisson.

Standard

Velkommen til Haukemyrveien 57. En hyggelig enebolig som holder normal god standard. På gulv er det lagt laminat og veggene er hovedsakelig panelte. Begge badene er flislagte. Rommene er malt i tidsriktige farger og fremstår som godt vedlikeholdt og forsiktig bruk. For standard forøvrig se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Gunnar Sverrisson.

Dette er en bolig med mange muligheter, enten du vil leie ut hybelen, la tenåringen øve seg på å bo alene eller ta hele boligen i bruk selv. Det er direkte adkomst mellom hoveddel og hybel via dør i loftsstua, se plantegninger.

Velkommen til visning!

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 18.02.2024 med befaringsdato 04.02.2024 fra Gunnar Sverrisson som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;


- 02 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

- 05 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.

- 01 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak

- 32 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak

- 04 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.

- 00 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

 
TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til for: Utvendig > Taktekking. Nedløp og beslag. Veggkonstruksjon. Takkonstruksjon/Loft. Vinduer. Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Pipe og ildsted. Krypkjeller. Innvendige dører. Andre innvendige forhold. Våtrom > 1. etasje syd > Bad > Overflater vegger og himling. 1. etasje syd > Bad > Overflater Gulv. 1. etasje syd > Bad > Sluk, membran og
tettesjikt, 1. etasje syd > Bad > Sanitærutstyr og innredning. 1. etasje nord > Bad > Overflater vegger og himling. 1. etasje nord > Bad > Overflater Gulv. 1. etasje nord > Bad > Sluk, membran og tettesjikt. 1. etasje nord > Bad > Sanitærutstyr og innredning. 1. etasje nord > Bad > Ventilasjon. 1. etasje nord > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Kjøkken > 1. etasje nord > Stue/kjøkken > Overflater og innredning. 1. etasje nord > Stue/kjøkken > Avtrekk.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Avløpsrør. Ventilasjon.  Varmesentral. Varmtvannstank. Elektrisk anlegg. Tomteforhold > Drenering. Grunnmur og fundamenter. Terrengforhold. Utvendige vann- og avløpsledninger.


TG-3 anmerkninger (rød) er relatert til for: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Rom Under Terreng. Innvendige trapper. Kjøkken > 1. etasje syd > Kjøkken > Avtrekk.


Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Varmepumpe i hoveddel. Ellers elektrisk. Varmekabler i begge bad.

Parkering

Dobbel garasje samt god plass til parkering på egen grunn.

Areal og eierform

Areal: 865 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er pent opparbeidet og beplantet med prydbusker, trær, plen og hekk.

Eier

Desireé Arnesen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan (vedtaksdato)
Boligbebyggelse - Nåværende (110 - Boligområde) Kommuneplan (31.1.2018)

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område? Ja
PLANID Plannavn (vedtaksdato) Reguleringsformål
3811 122 Torødåsen (27.12.1977) Boliger

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK
Ligger eiendommen eller del av eiendommen innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak? Nei

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei

PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei
Kommuneplanens arealdel revideres. Arealformålet på den aktuelle eiendommen foreslås ikke endret.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver. Det foreligger dog ferdigattest på ferdigattest for tilbygg til bolig datert 30.07.1973.

Ved endringen av plan- og bygningsloven 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest for slike tiltak vil det dermed heller ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen. At kommunen skal henlegge gamle saker som ikke er avsluttet med ferdigattest og avvise henvendelser om ferdigattest i slike saker innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk.

Det foreligger ikke tegninger av loftet på den opprinnelige delen av boligen. Tegningene forøvrig stemmer ikke overens med dagens bruk. Endringer av romfordeling har ikke noe innvirkning på rømningsveier. Hybel er ikke søkt om godkjenning til kommunen (satt inn kjøkken), men rommene er godkjent til varig opphold ihht. tegninger. Ved eventuell søknad om godkjenning av hybel blir dette kjøpers ansvar og risiko da boligen selges slik den fremstår. Kjøper gjøres oppmerksom på at kommunen kan komme med krav som f.eks. at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved søknad om omgjøring som f.eks. krav til takhøyde, lysflate, brannsikring, osv. Uavhengig av reaksjonsform og hvorvidt godkjenning lar seg gjøre eller ikke blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik disse fremstår.

Prisantydning

3 700 000,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 105 240,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 805 240,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Formuesverdi : 968 223,- Sekundær formuesverdi : 3 485 603,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter

Kr. 18 725 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:968 223,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 485 603,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

IProvisjon 1,25 % av salgssum
Tilrettelegging (Kr.16 950)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Avdelingsleder/Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?