Til innholdet

Høytliggende, flott sommerhytte - Totalrenovert takkonstruksjon i 2022 - Innv. oppusset 2020 - Sjøutsikt! m.m.

Tveitan Gårdsvei 39
Prisantydning 1 890 000 , -
Boligtype: Fritidseiendom
P-ROM: 53
BRA: 57 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1967
Tomtareal: 977 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 22. mai Kl 15.00 - 16.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til Tveitan Gårdsvei 39 og denne svært solrikt beliggende sommerhytta i Frebergsvik!
Her har du en idyllisk, stille og rolig beliggenhet med utsikt over Oslofjorden, samt kun få minutters gange ned til sjøen. Eiendommen er høytliggende, og har sol fra morgen til sen kveld!

Kort fortalt;
- Flott sommerhytte kun 5 minutter fra E-18
- Sol fra morgen til kveld
- Sjøutsikt
- TOTALrenovert takkonstruksjon i 2022 med yttertak, takstoler, gavelvegger, pipehatt, beslag, renner og nedløp, innvendige himlinger m.m.
- Oppgradert innvendig 2017 med ny enstavsparkett og kjøkkeninnredning m.m.
- Komplett baderom med dusj
- Flotte, nyere terrasser over flere nivåer
- Bod/tidligere anneks m/strøm
m.m. 

Vi ønsker velkommen til en sommerlig visning!

Finn.no: Lokalområde

HORTEN - FREBERGSVIK

Adresse

Tveitan Gårdsvei 39 3180 Nykirke

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Høytlligende og solrik fritidseiendom beliggende i et stille og rolig hytteområde i Frebergsvik mellom Holmestrand og Horten. Med kort avstand til E-18, alle Vestfold-byene samt Oslo ligger eiendommen innenfor fin kjøreavstand for mange.
Flotte muligheter for både bading, soling og krabbefiske.

Bort til tettstedet Nykirke med dagligvare, idrettsanlegg, skole og barnehave er det ca. 4 km. I nærområdet og i "rusleavstand" finner vi populære Bugge gården hvor barn, barnebarn og voksne vil trives -  se mer her  www.buggegarden.no.

Den populære Kyststien i området fortsetter sydover til Veggefjell med topputsikt over bukten inn mot Falkensten og Hvarnestangen. Her er det fantastiske muligheter for både korte og lange turer i vika. I dette området finner du også tretopphyttene - ett godt alternativ hvis gjesterommet i annekset er opptatt..... Forøvrig flere flotte turområder i nærområdet så her kan man ta på seg joggesko på hytta og fortsette rett ut i naturen fra egen tomt. Skal man reise kollektivt så stopper det Ekspressbusser oppe ved Kopstad-krysset/Circle K. Alternativt er det tog fra Holmestrand stasjon som ligger ca. 7 km fra hytta. Ca. 5-6 minutters kjøring til Holmestrand, ca. 10 minutter til Horten, 20 minutter til Tønsberg, 30 minutter til Torp flyplass, ca. 35 minutter til Drammen og ca. 60 minutter til Oslo.

Type, eierform og byggeår

Fritidseiendom Selveier, oppført i 1967, modernisert i 2022

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av lettklinkblokker og støpte pilarer.
Fasader er kledd med trepanel og taket er tekket med asfaltshingel.
Frittliggende bod/anneks er oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av lettklinkblokker og støpte pilarer.

Innhold

Entré/gang, bod/teknisk, 2 soverom hvorav ett har familiekøye, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til vestvendt og delvis overbygget terrasse.
Bad med dusjkabinett, servant, biotoalett og v.v.bereder.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 57 kvm

1.Etasje: 53 / 57 kvm p-rom/BRA

Møblering / utstyr

Hytta selges hovedsakelig møblert, foruten sofa i stue og hagemøbler.

Standard

Fritidsbolig som er oppgradert noe i senere tid, men i hovedsak normal standard for byggeåret. Hele takkonstruksjonen er skiftet i 2022 som følge av en lekkasje. Videre er det pusset opp med nytt kjøkken og parkett i 2017, samt at 2 vinduer ble skiftet i 2014.

Overflater oppsummert;
Gulv: Laminat, belegg, furugulv og parkett.
Vegger: Trepanel.
Tak: Trepanel.

Øvrig teknisk info (utdrag av tiltstandsrapport):
Vannledning inn til eiendommen i plast som ligger på terreng (sommervann). Stoppekran ute på sydsiden av huset. Koblet med
gardenaslange videre med plastrør inn til hytta.
Avløp med slange til terreng fra elle tappesteder. Varmtvannstanken er på 50 liter.
Åpent el-anlegg med sikringsskap i bod. Det er skrusikring på hovedkurs og ellers
automatsikringer.

Platting på 4m2 foran inngangsdør i tre på støpte pilarer. Terrasse på 27m2 mot syd og terrasse på 20m2 mot vest - begge
oppført i trekonstruksjon på fjell/støpte fundamenter.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  1 stk tilstandsgrad 0 (TG0) - ingen avvik
-  9 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  3 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  8 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  3 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen,  værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler,  utettheter i konstruksjon under stort vinsdusfelt (mot øst), vinduer er værslitte utvendig, manglende beslag under enkelte dører/vinduer, hull i pipevange etter tidl. ildsted er ikke tettet, manglende avrenningløsning fra vv.bereder, ufagmessig utførelse av avløpsledning. 
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Skjevheter målt i vindfang, bod og soverom. Gulv i stuen er rettet opp i senere tid og har kun mindre skjevheter. Baderom er ikke bygget som våtrom, Det er midlertidig ikke uvanlig med denne standarden på fritidsboliger, og rommet ser ut til å fungere etter dagens bruk. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Det er åpen peis i stua. For øvrig varmes hytta opp med elektrisitet.

Parkering

Parkering på egen tomt  via  "traktorvei"  opp til eiendommen (kun for firehjulstrekkere). Eier har praktisert parkering ca 100 meter fra eiendommen. For øvrig fin grusvei inn frem til praktisert parkeringsplass.

Areal og eierform

Areal: 977 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Idyllisk naturtomt, delvis opparbeidet med noe gressplen samt svaberg, busker og trær. Muligheter for ytterligere opparbeidelse.
Trivelig, terrassert hagetomt med sjøutsikt og flotte solforhold!

Eier

Margrete Sellæg Moe

Vei, vann og avløp

Det er vann til hytta fra privat (felles) brønn som skrus på i sommerhalvåret. Biotoalett med tank og lufting. Avløp fra tappesteder til terreng samt privat vei (tinglyst veirett).
Iflg eier er det mulighet for tilkoblig til privat/felles avløpsanlegg litt borte i veien.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i område avsatt til fritidsbebyggelse, nåværende.
Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Ferdigattest er utstedt for hytte m/bod datert 22.11.1967. Godkjente bygningstegninger foreligger.
Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

1 890 000,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 60 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 950 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 204 909,-

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 811 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 2 692 pr. år Inkl. sommerrenovasjon, feiing/tilsyn.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:204 909,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 180522 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Tilrettelegging (Kr.15 950) Internett annonsering (Kr.21 500) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 890 000,-) (Kr.66 150) Totalt kr. (Kr.121 700)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1967/1886-1/28BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
23.06.1967
Bestemmelse om benyttelse

Rettigheter på 3801-102/44:
2013/1026108-7/200BEST. OM ADKOMSTRETT
26.11.2013
Rettighetshaver:Knr:3801 Gnr:102 Bnr:24
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?