Til innholdet

Halvpart av tomannsbolig på populære Eik i barnevennlige omgivelser! Deilig terrasse, kjellerstue, bod samt garasje!

Espens vei 4
Prisantydning 3 200 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 100
BRA: 100 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1932
Tomtareal: 944 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Erlend Løvold (1)

Erlend Løvold (1)

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - EIK

Adresse

Espens vei 4 3122 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom.

Velkommen til hyggelig visning!

Beliggenhet

Stille og rolig beliggende i veletablert og attraktivt boligområde. Sentralt og fordelaktig beliggende nær sentrum - her kan man gå til alt man trenger som Eiktoppen med ulike sentrumsfunksjoner, frisører, legekontor, post og andre shoppingmuligheter. Gangavstand til Eik barneskole, Kongseik Ungdomsskole, Greveskogen VGS, barnehager, idrettsanlegg m.m! Wang Toppidrett og Tønsberg Voksenopplæring (gamle lærerhøgskolen) ligger rett ved eiendommen. Nydelige tur- og friluftsområder med lysløyper i nærområdet. Bussholdeplassrett i nabolaget med god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1932

Bygninger og byggemåte

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig oppført i 1932. Bygningen har saltak tekket med dobbeltkrum betongstein, og er kledd utvendig med stående og liggende trekledning. I hovedsak vinduer av tre med tolags glass. Det medfølger halvpart av dobbelgarasje, og halvpart av utebod, som begge er i behov for vedlikehold.

Innhold

1.Etg: Entré, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.
Kjeller: Stue og soverom. Felles vaskerom og egen bod. Kjeller er innredet, men dette er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm

1.Etasje: 77/77/0m2, BRA/P-rom/S-rom
Kjeller: 23/23/0m2, BRA/P-rom/S-rom

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Lys og trivelig horisontaldelt halvpart av tomannsbolig på populære Eik. Boligen har gjennomgått flere oppgraderinger den senere tid, blant annet nytt tak i 2019, skiftet kledning og laget vaskekjeller. Boligen fremstår som lys og luftig, med malt tapet og panelplater på vegger i lys utførelse. På gulvene er det laminat, vinyl og flis på bad. Takessplater og malt panel i himlingene. Som det fremkommer i rapporten så er det enkelte anmerkninger på slitasje og elde, og det bør påberegnes noen oppgraderinger.

ENTRÈ:
Felles inngang og yttergang med den andre seksjonen, og videre kommer man til egen ytterdør og entrè inn til 1.etg. Entrèen er flislagt med gulvvarme, og har god plass til knagger for ytterklær og sko.

STUER:
Stuen i 1.etg er lys og trivelig med plass til både sofa- og spisegruppe. Her har man også en deilig vedovn som gir ekstra varme og hygge på kalde vinterkvelder. Store vindusflater slipper inn godt med lys. Fra stuen er det adkomst ut til den solfylte, vestvendte terrassen på ca. 26m2, og trapp ned til felles hage. Trapp fra gang i 1.etg leder ned til en praktisk kjellerstue hvor det er plass til en sofagruppe og tv. Flislagt gulv med gulvvarme. Her er det på grensen til måleverdig areal på grunn av lav takhøyde, avvik kan fremkomme.

KJØKKEN:
Kjøkken i åpen løsning med gangen, lys kjøkkeninnredning i malt utførelse. Benkeplate av laminat med fliser over benk. Integrert koketopp, stekeovn og kjøl/fryseskap. Opplegg for oppvaskmaskin og ventilator med utlufting.

BAD:
Flislagt bad fra ca. 2006 med gulvvarme, og malte slette plater i himlingen. Badet er innredet med servantinnredning, speil, skap, dusjnisje og wc.

SOVEROM:
To av soverommene befinner seg i 1.etg. Begge soverommene har god størrelse, og det er en stor skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet, samt et garderobeskap på det andre. Det tredje soverommet ligger i kjelleren, og er flislagt med gulvvarme. Her er det på grensen til måleverdig areal på grunn av lav takhøyde, avvik kan fremkomme. Dette soverommet er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen, og tilfredsstiller heller ikke kravene til rømning.

FELLES VASKEROM:
Felles vaskerom i kjeller hvor det er opplegg for vaskemaskin, plass til fryser o.l. Her er varmtvannsbereder også plassert.

GARASJE OG BOD:
Det medfølger halvpart av dobbelgarasje, og halvpart av utebod, som begge er i behov for vedlikehold.

TEKNISK:
- Kobber vannledninger av varierende alder. Støpejernsrør og plastrør.
- Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
- Ca 200 liter varmtvannsbereder er montert i felles vaskerom.
- El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert i gang. Skru og automatsikringer.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 12 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 13 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 3 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at Nedløp og beslag - Beslag har alder/værslitasje. Veggkonstruksjon - Enkelte bord har alder/værslitasje. Radon - • Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted - Pipevanger er ikke synlige. Pipestokk har påløpt alder. TG settes utifra alder og bemerkning. Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. 1.etg bad: Sluk, membran og tettesjikt - Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Kjøkken - Det er endel bruksmerker/avskallinger på fronter og benkeplate. Skuffer i fryseskap er ødelagt. Tekniske installasjoner: Vannledninger - Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Avløpsrør - Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det bemerkes at støpejernsrør har passert forventet levetid. Varmtvannstank - Varmtvannsbereder har passert mer enn 50% av forventet levetid, og det er tegn til tidligere lekkasje. Elektrisk anlegg - Det anbefales en gjennomgang av det elektriske anlegget av fagperson på grunnlag av anleggets alder og manglende dokumentasjon på el-tilsyn. Tomteforhold: Drenering -  Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ved hullboring i kjeller oppdaget råte i utforede kjellervegger. Dette sees i sammenheng med redusert/sviktende effekt på dreneringer/kapillært oppsug fra grunnen. Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at Vinduer - Vinduene har råteskader. Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Rom Under Terreng - Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Oppvarming skjer med vedfyring i vedovn i stuen i 1.etg, forøvrig elektrisk og gulvvarme.

Parkering

Garasjen er seksjonert hvor den ene delen hører til leiligheten. Forøvrig er det plass til parkering på felles tomt i forkant av garasjen.

Areal og eierform

Areal: 944 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Flat og lettstelt fellestomt som er opparbeidet med plen og frukttrær, og delvis inngjerdet med gjerde og hekk. Plenklipping er fordelt mellom de to seksjonene.

Eier

Suzanne Mbombo Mutombo

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - nåværende, vedtatt den 22.5.2019.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998".
Det foreligger godkjente tegninger datert 06.06.1979, men disse stemmer ikke med dagens bruk. Det foreligger ikke tegninger av kjeller, og innredning av denne er dermed ikke omsøkt eller godkjent av kommunen.

Eiendommen selges slik den fremstår, og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent innredede arealer i kjeller. Dersom man ønsker å benytte soverom og kjellerstue som rom for varig opphold, anbefales det å evt. fremme søknad for å bringe dette i orden. Evt. krav fra bygningsmyndighetene for å få rommene godkjent som rom til varig opphold må bekostes og besørges av kjøper. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f.eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av mulkt mv. Uavhengig av kommunens reaksjonsform blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Rommene i boligen er vurdert som P-rom ut fra eiers bruk av rommet og rommets utforming, uavhengig av om rommet er godkjent som oppholdsrom. jf. plan og bygningsloven.

Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 06.10.1981.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 200 000,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-)) -------------------------------------------------------- 93 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 293 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 03.06.2022 Formuesverdi : 753 368,- Sekundær formuesverdi : 2 712 126,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 21 089 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 9001360

Kommunale avgifter

Kr. 11 832 pr. år Kommunale avgifter inkl. gebyr for vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:753 368,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 712 126,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 200 000,-) (Kr.51 800) Tilrettelegging (Kr.15 950) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.15 050) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Totalt kr. (Kr.101 872)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 28.09.10. Det ble varslet nytt tilsyn 26.09.16, det var ingen tilstede da tilsynet skulle gjennomføres.

Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
Avvik 1
Kjeller
Kommentarer:
Dårlig gjenmurt hull i skorstein etter tidligere røykrør må tettes på godkjent måte.

Avvik 2
Kjeller
Kommentarer:
Det er ikke tillatt å ha dampventil montert i røykløpet i skorstein, denne må fjernes og
hullet tettes på godkjent måte.

Avvik 3
Kjeller
Kommentarer:
Sotluken har for liten avstand til brennbart materiale.

Avvik 4
1.etg
Kommentarer:
Teglskorsteinen er kledd inn på 1 side sider, en halvsteins teglskorstein skal være
synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det foreligger ikke vedtekter for sameiet. Det var opprinnelig en avtale om at seksjon 1 skulle stå for innkjøp av vinduer, og at seksjon 2 skulle stå for montering av disse. Vinduene er innkjøpt, men disse har feil mål i forhold til karmmål, og kan derfor ikke benyttes. Denne avtalen er ikke nedskrevet, og det må muligens lages en ny avtale for hvordan dette skal gjøres med ny eier.

Kommunen har bedt om å koble på vann/avløp på eiendommen til nye kommunerør i veien.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftselser:
Bestemmelse om bebyggelse  
1981/502633-1/91 
10.04.1981 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:82 Bnr:109  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 2 m
Overført fra: 3803-82/110
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæring/avtale
2005/8377-2/91    
23.06.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
Seksjonering
2005/8377-1/91   
23.06.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/2
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 og 2

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 3803-82/5
Bestemmelse om veg 
1931/900535-1/91
14.07.1931 
Overført fra: 3803-82/110
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:82 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:82 Bnr:110  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:82 Bnr:110 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:82 Bnr:110 Snr:2  
Overført fra: 3803-82/110

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Erlend Løvold (1)

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold (1)

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?