Til innholdet

Halvpart av tomannsbolig i 2.etasje med balkong, 2 soverom, p-plass, felles hage og mye lagring. Vedovn og varmepumpe!

Stokkegaten 12
Prisantydning 2 850 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 71
BRA: 71 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1950
Tomtareal: 343 m²

Visninger

onsdag 15. november Kl 16.00 - 16.45
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Ola Norderhaug

Ola Norderhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til visning!

Velkommen til Stokkegaten 12 og denne innholdsrike halvparten av tomannsboligen sentralt på bynære og attraktive Træleborg. Boligen har to soverom, har en stor stue med vedovn og varmepumpe, samt utgang til solrik balkong. Bad fra 2011 og det ble drenert i 2020, samt lagt nytt tak.

Innvendig byr leiligheten på en god planløsning og har store vindusposter som gir godt med lys. Utvendig er det lagt ny taktekking og drenering. Leiligheten disponerer hele loftet og deler bodplass/vaskekjeller. Parkering i felles gårdsplass og solrik og skjermet hage til felles bruk.

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Træleborg

Adresse

Stokkegaten 12 3112 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse.

Beliggenhet

Stokkegaten 12 er eiendommen som har nær sagt "alt" hva gjelder beliggenhet. Her bor man i et rolig og etablert villastrøk på bynære Træleborg med gangavstand til Tønsberg sentrum og alt Norges eldste by har av fasiliteter.

Området, som for øvrig har vært gjennom et generasjonsskifte, hvor det nå er typisk barnefamilier som bor i området, består i stort utstrekning av bebyggelse preget av klassisk trehusbebyggelse med romslige hager hvor det er hyggelig å bo og vokse opp.

Med 10-15 minutter å gå til Tønsberg sentrum, bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold største arbeidsplass.

I kort nærhet på Træleborg finner du også matforretninger, ulike kafeèr og Tønsberg svømmehall i Wilh. Wilhelmsens vei. Det er også kort vei å gå til andre tilbud i bl.a. St. Olavsgate og Bulls gate med legehus, fysioterapi o.a. Det er i tillegg kun 5-6 minutter å gå til Heimdal med et bredt spekter av forretninger. Gangavstand også til flere parker, rekreasjonsområder og ulike trimsentre.

Eiendommen ligger også svært gunstig med tanke på tilbud til barn og unge. Nærmiljøet byr bl.a. på Træleborg barnehage, Belmar barnehage nær sykehuset og Haugar barnehage. Kort gangsavstand til Træleborg barneskole (1.-7. klasse). Det er ca. 2 km til Byskogen ungdomsskole og drøye 3 km til Greveskogen videregående skole.

E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4 felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på ca. 1 time. Til Torp Flyplass er det ca. 20 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se også nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av beliggenhet og områdets fasiliteter.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1950, modernisert i 2011

Bygninger og byggemåte

- Tomannsbolig med kjeller oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur.
- Stående kledning av trepanel, saltak Vinduer er gjennomgående fra byggeår med 2-lags glass.
- Bad fra 2011, nytt tak og takrenner fra 2020.
- Disponerer loft.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

2.etasje: inneholder: gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm

Standard

Boligen er innvendig oppgradert de senere år, bl.a. opppusset bad fra 2011, . Boligen fremstår med normal standard og i det vesentlige med lyse/tidsriktige farger.

Overflatebehandlinger og innredninger i de ulike rommene er blant annet som følger:

Stuen er et meget hyggelig og lyst rom med store vindusflater. Det er direkte utgang til en romslig og solrik balkong. Peisovnen gir et god varme og det er montert varmepumpe. Det er plass til både salongen og spisebordet.

Baderommet er oppusset i 2011 med fliser på vegger og gulv. Innredet med delikate og moderne farger og underliggende vamekabler med termostatstyring. Innredet med dusjkabinett, wc, servant med overskap m/ speil og lysarmatur.

Solid kjøkken med god skap- og benkeplass. To soverom med god plass til seng og garderobeskap.

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet Tilstandsrapport. Klikk på linken "Bestill salgsoppgave" for å få tilsendt hele salgsoppgaven med tilstandsrapport og øvrige vedlegg på e-post.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 22.09.23, med befaringsdato 15.09.23 fra Arild Lysebo, som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

-  0 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-  3 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
- 16 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
-  0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
-  0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.
 
TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til:
Grunnmuren bør holdes jevnlig under oppsyn for utvikling av sprekker. Bygningsdelene har oppnådd en alder der det er påregnelig med hyppigere intervall for vedlikehold. Kjeller: På bakgrunn av alder på drenering og fuktsikring settes TG 2.
Yttervegger: Isoleringen må antas være fra byggetiden og tilfredsstiller ikke dagens krav til isolering. Oppgraderinger av yttervegger, isolasjon, panel og overflater må påregnes. Lufting er ikke iht. dagens anbefalte løsninger, men de løsninger som var vanlig ved byggeår.
Vinduer dører: Det ble ikke registrert noen punkterte vindusglass på befaringsdagen selv om dette kan til tider være vanskelig å avdekke kun ved visuell kontroll. Det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Det ble registrert noe slitte pakninger og trege vridere på vinduer fra byggeåret. Utskifting av disse anbefales på sikt. Tilstandsgrad settes ut fra de eldre vinduene. Terasse: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Bad - Totalvurdering av overflater: Overflatene begynner å ha oppnådd forventet levetid og tiltak må påregnes på
sikt. Bad - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Plastsluk, ikke synlig mansjett pga flislim. Etableringsåret og kort gjenstående levetid på membran ligger til grunn for tilstandsgraden.Som ett fuktsikringstiltak anbefales det å etablere tett dusjkabinett på bad eldre enn 10 år.
Piper: Teglsteinspipe fra byggeåret. Gulv: Bjelkelaget er fra opprinnelig byggeår og et avvik utover dagens normer må påregnes. Trapp: På grunn av trappens alder er det lite trolig at den tilfredsstiller dagens krav for høyde av rekkverk og barnesikring. Ingen avvik utover dette.
Soverom: Manglende ventilasjon på soverom. Under minstemålet 5,5 m2 Hovedsoverom: Manglende ventilasjon på soverom. 10 kvm. Kjøkken: Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. Elektrikerskap: Det anbefales at anlegget på generelt grunnlag kontrolleres av en el. - takstmann.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten. Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Elektrisk. Vedovn og varmepumpe i stuen. Varmekabler på bad.

Parkering

Felles gårdsplass

Areal og eierform

Areal: 343 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Pent opparbeidet tomt på 343 kvm, eiet tomt.

Eier

Farangis Darabi Farhad Doriani

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område, men omfattes av kommuneplanen, hvor formålet er boligbebyggelse - nåværende.

Ferdigattest

Boligen har to ferdigattester datert 03.02.1950, den andre fra 08.07.2011 i forbindelse med våtromsrehabilitering. 

Kopi av disse kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

2 850 000,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) -------------------------------------------------------- 80 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 930 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 713 843,- Sekundær formuesverdi : 2 569 834,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Fremtind Forsikring Polisenummer: 2803546

Kommunale avgifter

Kr. 15 484 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:713 843,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 569 834,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2021.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 850 000,-) (Kr.31 250)
Tilrettelegging (Kr.16 950)
Kommunale opplysninger (Kr.3 700)
Markedspakke (Kr.9 900)
Markedspakke utlegg (Kr.6 100)
Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Ola Norderhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Ola Norderhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?