Til innholdet

Flytt rett inn i en pen 2-roms andelsleilighet med solrik uteplass, parkering, bad fra 2012 og vedovn. ZOLGT

Monrads gate 2
Prisantydning 1 990 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 51
BRA: 51 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1947
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Vegard Aadne

Vegard Aadne

Kort om eiendommen

Velkommen til denne 2-roms leiligheten i først etasje med utgang til en privat terrasse med fine solforhold og god plass til utemøblement. Leiligheten virker romslig og inneholder en trivelig entré, bad fra 2012 som fremstår som moderne, en praktisk stue med vedovn, separat kjøkken med mulighet for å lage åpen løsning og et deilig soverom med utgang til terrassen. Rett utenfor døren finner du alt du behøver i hverdagen samt handelsområdet på Kilen. Det er også svært kort vei til Sykehuset i Vestfold med over 5000 ansatte. For deg som er glad i et yrende byliv er Tønsberg sentrum en liten spasertur unna med alt du kan tenke deg av fasiliteter.


Det er OBOS forkjøpsrett på denne boligen, sjekk OBOS sine sider for mer info.


Z-eiendom ønsker deg velkommen til visning!

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg / Heimdal

Adresse

Monrads gate 2 3117 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører man Slagenveien i retning mot Heimdal. Sving til venstre inn på Monradsgate rett før lyskrysset. Ta så første til venstre inn på Riddervold Jensens gate, og første til høyre igjen inn på parkeringsplassen til Monrads gate 2.

Leiligheten vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvising.

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende på Heimdal. Her bor man sentralt og fordelaktig med gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, offentlig kommunikasjon som jernbanestasjon og bussterminal samt Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv. Kort vei til Meny på Heimdal, Rema 1000 med andre handelssenter på Kilen som apotek og legekontor m.m, barne-, ungdom- og videregående skole. Kort vei også til utallige fritidstilbud som tennisbaner, friidrettsanlegg, isstadion, fotballbaner, akebakker, idrettshall, treningssenter m.m. Nydelige tur- og friluftsområder med lysløyper i umiddelbar nærhet - ideelt for gåturer, løping, sykling og ski på snørike vintre.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1947

Bygninger og byggemåte

Tre på mur. Se tilstandsrapport for mer info.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1, Antall rom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm

Møblering / utstyr

Integrerte hvitevarer medfølger.

Standard

Leilighet beliggende i første etasje i leilighetsbygg oppført i 1947, tilknyttet Kilen 2 Borettslag. I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget Det medfølger to boder i kjeller på til sammen ca 7m2, og en bod på loft. Parkering på felles gårdsplass. Det skal  monteres elbilladere på parkering i 2022. Boligen er oppgradert med bla. nye vinduer i 2011, renovert bad i 2012 og det ble montert nye fronter på kjøkkeninnredning i 2013. Som det fremkommer i rapporten så er det enkelte avvik fra normal tilstand, dette sees i sammenheng med bygningsdelenes alder, bruk og forventet levetid. Foruten enkelte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk. Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
0 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
5 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Oppvarming

Oppvarmet med ildsted, varmekabler på bad og panelovn.

Parkering

Borettslaget har ingen garasjer. Borettslaget har ca. 28 p-plasser ute. P-plass er inkludert i felleskostnadene. P-plass følger leilighet. Borettslaget kan opparbeide flere p-plasser, slik at det er en plass til hver leilighet.  Borettslaget skal i 2022 opparbeide noen ladestasjoner for elbil.

Areal og eierform

Eierform: Eiet tomt

Fellesareal og hage

Borettslaget har et større grøntareale som er pent opparbeidet med busker og trær. Her er det også felles pergola som beboerne kan benytte seg av.

Eier

Wenche Halvorsen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

Det er regulert til nåværende boligbebyggelse i kommuneplan.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 23.12.1948 Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Kilen 2 borettslag, Orgnr.: 855019892 Andelsnr.: 17 Andel fellesgjeld: 79000, Andel fellesformue: 29199, Oppdatert pr: 01.06.2022 Forkjøpsrett: Ja

Borettslaget består av 32 andelsleiligheter. Kilen II Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 855019892, og ligger i TØNSBERG kommune med følgende adresser: Riddervold Jensensgt 2 og 4, Monradsgate 2, Dannevigsgate 1. Gårds- og bruksnummer:
1010/103.

Styrets planer for 2022
• Sette opp elbilladere.
• Renovasjon av samtlige pipeløp.
• Følge opp kontrakten med Villaservice.
• Dugnad vår og høst.
• Ordinært styrearbeid.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har inngått kontrakt om levering av fibernett fra Altibox/Viken Fiber AS. Kontrakten består av "TV-pakke stor og fiber 5/5". Andelseier kan selv bestille tillegg i avtalen. Leverandør vil da fakturere tillegg direkte til andelseier.

Borettslaget har fra 01.07.2018 dugnadsrefusjon. Dugnadspenger innbetales med kr. 50 pr måned og utbetales en gang i året dersom andelseier stiller til dugnader. Styret sender liste til forvaltningskonsulent for refusjon. Refusjon av dugnadspenger skjer i januar året etter innbetaling og blir trukket fra i felleskostnadene.

Borettslaget har ingen garasjer. Borettslaget har ca. 28 p-plasser ute. P-plass er inkludert i felleskostnadene. P-plass følger leilighet. Borettslaget kan opparbeide flere p-plasser, slik at det er en plass til hver leilighet.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Lånenummer: EIKA1-152095123
Restsaldo: 60.703,-
Løpetid rest: 7mnd
Rente: Flytende 2,65%

Lånenummer: EIKA2-152089298
Restsaldo: 1.928.654,-
Løpetid rest: 17år 3mnd
Rente: Flytende 2,65%

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

1 990 000,- / Felleskostnader: 4 832,- pr. mnd Drift og vedlikehold av borettslaget, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter og tv/bredbånd.

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) 79 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 069 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 644,- (Forkjøpsrettsavklaring) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 776,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 082 776,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 10.06.2022 Formuesverdi : 510 887,- Sekundær formuesverdi : 1 839 194,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 587752

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:510 887,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 1 839 194,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500)
Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950)
Internettannonsering (Kr.4 700)
Eierskiftegebyr til forretningsfører (Kr.6 115)
Pantattest selger (Kr.387)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Markedspakke (Kr.15 000)
Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950)
Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 069 000,-) (Kr.37 810)
Tilrettelegging (Kr.15 950)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Vegard Aadne

Eiendomsmegler

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Vegard Aadne

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?