Til innholdet

Flott halvpart av horisontaldelt bolig med 3 soverom på flotte Hvasser! Gode solforhold og gangavstand til Sandøsund.

Motellveien 11
Prisantydning 3 200 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 122
BRA: 122 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1870
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

lørdag 6. august Kl 13.00 - 14.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Erlend Løvold (1)

Erlend Løvold (1)

Finn.no: Lokalområde

HVASSER

Adresse

Motellveien 11 3148 Hvasser

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Boligen ligger fint til i et etablert boligfelt på Hvasser. Hvasser har en unik kontakt med skjærgården og havet. Det er flere fine badestrender og turområder, blant annet Lilleskagen nord på øya samt Fynsletta, Jørestrand, Sønstegård og Sydstranda mot sør. Øya er et populært feriested om sommeren og har en mengde private sommerhus og hytter. I Sandøsund er det kystmuseum med blant annet presentasjon av losvirksomheten på stedet. I Sandøsund finner man også Galleri Gudem som hadde åpning i 2001, et visning-/salgssted av samtidskunst, billedkunst og kunsthåndverk.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1870

Bygninger og byggemåte

Halvpart av horisontaldelt bolig oppført ca 1870, der denne seksjonen utgjør første etasje unntatt felles gang. Seksjonen er senere tilbygget mot vest med stue og soverom. Boligen er oppgradert med bla. ny kjøkkeninnredning i 2010, ny kledning i 2012, renovert bad i 2014 og vinduer er skiftet i perioden 1999-2018.

Det opplyses særskilt om at boenheten ikke er omsøkt eller godkjent hos bygningsmyndighetene i Færder kommune. Dersom man ønsker å benytte boligen, må dette bringes i orden. Eiendommen selges slik den fremstår, og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligen som en egen boenhet. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f.eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av mulkt mv. Uavhengig av kommunens reaksjonsform blir dette kjøpers ansvar og risiko, siden boligen selges slik den fremstår. Evt. krav fra bygningsmyndighetene for å få boligen godkjent til formålet må bekostes og besørges av kjøper. Kjøper bærer også risiko for hvorvidt boenheten lar seg godkjenne. Ta kontakt med megler for nærmere beskrivelse.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 122 kvm

1.Etasje: Entré, kjøkken, bad/vaskerom, 3 soverom og 3 stuer.

Standard

Velkommen til Motellveien 11 v/Erlend Løvold.

Dette er en halvpart av horisontaldelt bolig oppført ca 1870, der denne seksjonen utgjør første etasje unntatt felles gang. Seksjonen er senere tilbygget mot vest med stue og soverom. Boligen er oppgradert med bla. ny kjøkkeninnredning i 2010, ny kledning i 2012, renovert bad i 2014 og vinduer er skiftet i perioden 1999-2018.

Man kan parkere lettvindt rett ved siden av inngangsdøren. Videre går du til en felles gang som tar deg videre til din egen entré som gir deg en god romfølelse i det du kommer inn i huset. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøyet.

Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig stue. Stuen er stor og fin med en sosial dynamikk med god plass til spisestue og sofaløsning med tilhørende møblement. Du har også en trapp ned til en stor gang som tar deg videre til en stor terrasse med gode solforhold.

Eiendommen har et lyst kjøkken med kjøkkeninnredning fra 2010. Kjøkkeninnrdeningen er med slette fronter. Laminat benkeplate med fliser over benk ved vask og komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Fra kjøkkenet har du tilgang til en spisekrok med plass for spisebord med stoler.

Flott flislagt bad innredet med servantinnredning, opplegg for vaskemaskin, dusjdører samt wc.

Du har 3 flotte soverom med plass til seng og tilhørende møblement.

Velkommen til en hyggelig visning.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

-  5 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.

-  20 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 orange) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.

-  2 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Oppvarming

Boligen varmes opp via varmekabler på bad. Peisovn er montert i stue. Ellers elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering på tomt.

Areal og eierform

Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Pent opparbeidet tomt med gressplen. Eiendommen ligger solrikt til meg meget rolig omgivelser.

Eier

Øystein Eriksen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen har avløp via overløp til offentlig avløpsnett.
Det kan komme pålegg om utbedring av vann og/eller avløp.
Eiendommen har adkomst fra privat vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - nåværende, vedtatt 31.01.2018.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998."

Prisantydning

3 200 000,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 93 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 293 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 08.06.2022 Formuesverdi : 663 561,- Sekundær formuesverdi : 2 388 819,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 16 508 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Frende Polisenummer: 1405833

Kommunale avgifter

Kr. 13 742 pr. år Kommunale avgifter inkluderer gebyr for vann, avløp, renovasjon (sommer) og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:663 561,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 388 819,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.15 050) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 200 000,-) (Kr.44 800) Tilrettelegging (Kr.15 950) Visning (Kr.2 000) Annonsering (Kr.4 500) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Pantattest selger (Kr.387) Totalt kr. (Kr.97 457)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Det ble utført feiebesøk og tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 06.10.17

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Utskifting
1935/900789-1/91     
15.01.1935 
Overført fra: 3811-233/6

Jordskifte
1935/900790-1/91    
09.04.1935 
Grensegangssak
Overført fra: 3811-233/6

Bestemmelse om bebyggelse
1986/2627-1/91    
12.02.1986 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:233 Bnr:71  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0,5 m
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3811-233/6

Seksjonering 
2010/888057-1/200  
12.11.2010 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/2
Rettet jf tgl § 18 i mha vedtak av 31.01.2012 v/CR e.f.
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Erlend Løvold (1)

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold (1)

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?