Til innholdet

FÆRDER - MUNKEREKKA - Hel tomannsbolig med stor tomt og sjøutsikt, på Nøtterøys solrike vestkyst!

Munkerekkveien 96
Prisantydning 6 490 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 171
BRA: 231 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1935
Tomtareal: 1450 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Munkerekkveien 96!

Eiendommen ligger sentralt i et veletablert villaområde på Nøtterøys vestkyst! Her bor du kun en kort spasertur fra friområde på Munkholmen med bademuligheter, lekeplass og fotballbane samt småbåthavn i Munkerekka båtforening. Området har nærhet til skoler for alle alderstrinn, barnehager, bussholdeplass samt et utvalg av servicetilbud og fasiliteter.

Boligen består av to leiligheter som p.t. begge er  leid ut.

I første etasje finner du en mindre gang som  leder videre inn til en åpen stue/kjøkkenløsning. Fra spisestuen kan du gå direkte ut på en større, overbygd terrasse med plass til flere møbelgrupperinger. Kjøkkenet har en praktisk L-utforming som gir godt med arbeidsplass og lagring. Fra stuen er det ankomst til leilighetens 2 soverom og vaskerom. Leilighetens bad er i tilknyttning til hovedsoverommet. Badet har mørke gulv og lyse vegger med moderne innredning i diverse mørke toner, med stor dusj. På vaskerommet i gangen er det opplegg til vaskemaskin og et ekstra wc.

Inngang til leiligheten i andre etasje starter med en trapp som  leder inn i en større gang. Fra gangen er det adgang til ett av leilighetens 3 soverom, oppbevaringsrom/kott, badet og stuen. Stuen har god plass til spisestue og sofamøblement, utgang til stor balkong, og leder videre til 2 soverom og kjøkkenet. Kjøkkenet er adskilt fra stuen og har L-løsning i tillegg til å utnytte den ene kortveggen. Slik får du overaskende god plass på det lille kjøkkenet, slik at du kan sette opp en liten frokost krok om du ønsker. Hovedsoverommet er adskilt fra stuen med skyvedør, så hvis man ønsker kan dette rommet brukes som en forlengelse av stuen. Badet har mørkt gulv og lyse vegger med en innbydene innredning i lyst treverk,  opplegg for vaskemaskin og stor dusj.

Adresse

Munkerekkveien 96 3142 Vestskogen

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i veletablert boligområde, Munkerekka i Færder kommune, på den solrike og sjønære vestsiden av Nøtterøy!

Nærområdet

Her bor du kun en kort spasertur fra friområde på Munkholmen med bademuligheter, lekeplass og fotballbane samt småbåthavn i Munkerekka båtforening. Færder er kjent for sin vakre skjærgård, og muligheten er mange enten man beveger seg på Nøtterøy eller tar turen ut til kystperlene Tjøme og Hvasser.

Området har nærhet til skoler for alle alderstrinn, barnehager, bussholdeplass samt et utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Teieskogen ligger kun få minutter unna, samt at Aktiv familiesenter med både treningssenter og badeland er i nabolaget.  Ikke langt unna finner du også Nøtterøy Golfklubb på Borgheim. Så er er det gode muligheter for aktivitet både ute og innendørs!

Det også kort vei til lekeplass, fotballbane, og skiløyper. Ved Teigar ungdomsskole ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km.

Det kun 5 minutter til Teie Torv med bil og her er det et variert utvalg av en rekke servicetilbud. Tønsberg sentrum ligger ca. 4 km fra eiendommen, og byr på alle typer bymessige fasiliteter og servicetilbud. Fra Tønsberg Jernbanestasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er ideelt for pendlere. Med bil bruker man kun en drøy time til hovedstaden. Rett på utsiden av boligen er det busstopp på begge sider, så her kan du lett benytte deg av kollektivtilbudet fra VKT. Ønsker man å benytte sykkel eller gå, så er det trygge veier både mot nord og sør.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Selveier, oppført i 1935

Bygninger og byggemåte

Bebyggelsen består av en tomannsbolig, oppført i 1935, med 2 etasjer i tillegg til kjeller. Utbygg mot øst oppført seneremen ukjent når. Verandaer mot syd/vest oppført i 2010.

Tak tekket med asfaltpapp, ukjent år. preges noe av værslitasje og grønske/mose. Renner og beslag i varierende tilstand. noe utskiftinger bør påregnes. Kledning hovedsakelig fra byggeårene. Preges stedvis av alder og avvik. Omkledning naturlig innen rimelig tid. Grunnmur fra byggeår med enkelte sprekker. Verandaer med vedlikeholdsbehov av overflater. Trebjelkelag mellom etasjene. Forekommer skjevheter og enkelte bemerkninger. Overflater i boenheter med varierende tilstand. 2 stk våtrom er antatt oppgradert som egeninnsats av tidligere eier.Forekommer avvik og preges noe av ufagmessig utførelse. Et eldre bad/vaskerom har behov for oppgradering. Kjøkkeninnredninger i begge etasjer pregs av bruk. EL og VVS anlegg er noe oppgradert. Kontroll av EL anlegg er utført i 2016. Ut fra avvik og begrenset med opplysninger anbefales gjennomgang av begge anlegg. Det bemerkes at dette er et dødsbo. Det er derfor en del usikkerhet rund årstall og utførelse av enkelte bygningsdeler og tiltak.

Det er byggegrunn antatt av leirholdige masser. Ikke påvist drenering eller fuktsikring. Murer av betong med sparestein. Såler også antatt av betong. Forstøtningsmurer er av lettklinkerblokker. Flatt og noe skrånet terreng mot murer. Bygningen har utvendig avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL).

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

2. etasje: Bad. Kjøkken. Stue. 3 Soverom.Trapperom. Gang. Bod. Kott.
1. etasje: Bad. Vaskerom. Stue. Kjøkken. Entré. Gang. 2 Soverom. 2 Trapperom.
Kjeller: 5 Boder/kjellerrom

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 171 kvm, Bruksareal: 231 kvm

1.Etasje: 86m²
2.Etasje: 85m²
Kjeller: 60m² (Takhøyde i kjeller varierer. Ca fra 1,96-2,04 m)

Standard

Tomannsbolig fra 1935.

Innvendig
Innvendig består overflater i oppholdsrom av parkett, belegg, laminat og fliser på gulver. Veggene har malt panel og panelplater. Himlinger med malt panel og takessplater. Det er trebjelkelag mellom etasjene, etasjeskiller fra byggeår er fylt med stubbloftfyll. Pipen er av teglstein, med sotluker i kjeller. Det opplyses at pipeløpene er frest opp, men dette kan ikke bekreftes. Bygget har 2 stk peisovner, kontroll utført av stedlig feiervesen i 2021; Ingen anmerkinger. Ut fra manglende fuktsikring og at det er registret fukt i murer er det stor sannsynlighet for fukt ifb med konstruksjonen.  Hulltaking er ikke fortatt. Det er malte trapper mellom etasjene, med belegg i trapp til 2.etg. Kun håndløper på en side. Innvendig er det dører med finerte overflater samt formpressede.

Våtrom
Husets våtrom består av bad i 1. og 2. etasje samt vaskerom i 1. etasje. Badet i 1. etasje har gulv av trefiberplater belag med belegg, sluk av plast. Vegger med baderomspanel, og MDF panel i himlingen. Badet er innredet med servant, wc og dusjkabinett. Mekanisk avtrekksvifte. Leietaker opplyser at
badet er ca 6 år gammelt. Dette kan ikke bekreftes. Vaskerom i 1, etasje, som tidligere har vært bad, har ukjent alder men antatt eldre. Gulv av trefiberplater belagt med belegg, vegger med våtromsplater og mdf panel i himlingen. Det er opphøyet dusjsone med sluk. Rommet er innredet med underskap med servant, wc og opplegg for vaskemaskin. Ut fra skader og bruk anses rommet som et renoveringsobjekt. Badet i 2. etasje har flislagte gulv på betong, med 2 stk sluk av plast og elektriske varmekabler. Vegger med baderomspanel, og malte panel i himlingen. Smøremembran på gulvet og våtromsplater som tett sjikt på vegg. Rommet inneholder innredning med servant, vegghengt wc, dusj med vegger og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk ført i luftekanal på pipe. Ukjent alder for oppgradering men leietager mener at dette er utført ca 2015. Dette kan ikke bekreftes.

Kjøkken
Kjøkken innredning i 1.etasje har malte skrog og finer fronter. Benkeplate i laminat med kum av rustfritt stål. Kitchenboard plater over benk. Plass for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator i lakkert/malt utførelse med avtrekk ut.
I  2.etasje har kjøkken innredningenfolierte skrog og finerte fronter. Benkeplate i laminat med kum av rustfritt stål. Kitchenboard plater over benk. Plass for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Montert som brukt i 2014 ifølge leietager. Ventilator i børstet stål med avtrekk ut.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber. Rør i rør system ifb med bad i 2.etg. Stoppekran i kjeller. Deler av anlegget er bytte ut ifb med omgjøringer. Avløpsrør av soil og plast. Utskiftinger gjort ifb med omgjøringer. Lufting antatt over tak da det er synlig luftehatt. Veggventiler i enkelte rom. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 200 l. De er fra 2004 og 2017 Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 1.etg :50 amp hovedsikring og 6 fordelingskurser. 2.etg: 50 amp hovedsikring og 5 fordelingskuser. Brannvarslere og brannslukker i begge etasjer.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  6 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  3 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  27 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  6 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Taktekking:  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.

Utvendig - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Preges av alder, værslitasje, avflassing og tilfeller av rust. Varierende fall på enkelte renner. Ut fra hellingsgrad på taket er det ikke behov for snøfangere.

Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Forekommer sprekker. Generelt alder og værslitasje.

Utvendig - Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Enkelte går på i karm samt endel bruksmerker i karmer. Dette gjelder enkelte i 1.etg. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig - Dører: Varierende slitasje. Dette spesielt dører i 1.etg

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendig - Utvendige trapper: Preges av alder, bruk, sprekker og skader.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Rom Under Terreng: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.

Innvendig - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Bruksslitasje på trapp til kjeller.

Innvendig - Innvendige dører: Generelt noe bruk og slitasje.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er ikke benyttet bunnlist. Ujevn fuging mellom sokkelflis og plater.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Noe ufagmessig utførelse.

Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er påvist kondens på toalettsisterne. Dette kan skyldes feil på flottøren. Det er påvist skader på innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Folie på innreding har løsnet.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Ikke benyttet sokkellist. Det er heller ikke fuget/tettet under plater.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Sluket er vanskelig tilgjengelig pga stort kabinett og plass i rommet. Det av gulvet som er tilgjengelig har begrenset fall. Dette opplyses også av leietager da vann kommer ut på gulvet.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er påvist kondens på toalettsisterne. Dette kan skyldes feil på flottøren. Det er påvist skader på innredning. Noe bruksslitasje generelt.

Våtrom - Ventilasjon - Bad: Vifte er plasser bak stort kabinett. Begrenset effekt.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Varierende fallforhold. Noe ufagmessig utførelse.

Kjøkken - Overflater og innredning : Forekommer noe bruksslitasje og merker. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Generell brukslitasje. Flere håndtak har løsnet.

Kjøkken - Avtrekk: Berges noe av bruk. Overflater malt med vanlig maling.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Alder vurdert ut fra eldste del av anlegget. Samlestokk for rør i rør er plassert i luke i vegg på bad i 2.etg. Ved lekkasjer vil vann renne ned i etasjeskiller.

Tomteforhold - Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Dette antatt fra eldre tider.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold - Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Innvendig - Overflater: Overflater har sterk slitasjegrad. Det er påvist fuktskader på overflater. Varierende slitasje på gulver. Rifter i overflater vegg samt skjolder som følge av fukt. Dette kan ha sammenheng med møblering og utlufting av boenhet. Dette spesielt i 1.etg.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert symptom på sopp/råte. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr Tegn på eldre insektsaktivitet men ingen synlige på befaringen. Eldre fuktskjolder på trekosntruksjoner. Ufullstendig tetting/klem på enkelte stubbloftplater under utbygg mot øst.

Våtrom - Generell - Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Da det er endel usikkerhet og manglende informanters om anlegget anbefales en kontroll/gjennomgang.

Tomteforhold - Forstøtningsmurer: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Dette i mindre grad.

Oppvarming

Ved og elektrisk

Parkering

Parkeringsmuligheter på egen tomt for begge boenhetene.

Areal og eierform

Areal: 1 450 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Opparbeidet tomt med noe plenarealer samt naturtomt med fjell. Gruset gårdsplass.

Eier

Jørn Døvle Holm Jeanette Døvle

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei, og er tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpsnett via private stikkledninger.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende (110 - Boligområde) Kommuneplan (31.1.2018)

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.04.2013 for "Verandaer og fasadeendring av tomannsbolig" Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på boligen, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det finnes ingen godkjent ferdig attest/middlertidig brukstillattelse i kommunens arkiver.

Prisantydning

6 490 000,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) -------------------------------------------------------- 175 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 665 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 1 022 974,- Sekundær formuesverdi : 3 682 706,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 022 974,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 682 706,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.16 900) Annonse Tønsbergs Blad 250522 (Kr.4 500) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tønsbergs Blad 010622 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 220622 (Kr.4 500) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 490 000,-) (Kr.56 463) Tilrettelegging (Kr.15 950) Totalt kr. (Kr.117 970)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 3811-6/3, 3811-6/5
Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknr. 276, tinglyst 03.02.1939 - Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:6 Bnr:15  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:6 Bnr:16  
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Dagboknr. 276, tinglyst  03.02.1939 - Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:6 Bnr:15  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:6 Bnr:16  
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Ta kontakt med megler for å avtale visning!

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistret org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?