Til innholdet

Enebolig med sentral og bynær beliggenhet på "Nøtterøysiden" av Tønsberg. ZOLGT

Solveien 41
Prisantydning 3 450 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 130
BRA: 217 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1965
Tomtareal: 839 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Bryggerijordet

Adresse

Solveien 41 3127 Tønsberg

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen og rett frem i rundkjøringen mot Nøtterøy. Ta Kvernhusveien til høyre (rett før lyskrysset i Teie veidele), og første til høyre inn på Elgveien. Ta så høyre igjen inn på Cappelens vei og første til venstre. Eiendommen er beliggende på venstre side av veien i Solveien 41.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.
For øvrig se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

I Solveien på Bryggerijordet ved Teie bor du svært sentralt og bynært på "Nøtterøysiden" av Tønsberg kommune.
Det er gangavstand til barnehager, skoler, idrettsanlegg og fine tur- og rekrasjonsområder med lysløyper og akebakke i Teieskogen. Kort avstand også til Teie torv med de aller fleste handelsfasiliteter som blant annet dagligvareforretninger, post i butikk, bakeri, spisesteder, en rekke forretninger, apotek, Vinmonopolet med mer. Like ved Teie torv er Rosanes med flotte Rosahaugparken, lekeplass, helse-/kyststi, friområder med badestrand samt småbåthavn. Kun 5-6 minutter bilkjøring til Nøtterøy golfbane hvor det også er oppkjørte skiløyper med lysanlegg om vinteren.

Fra Solveien går det også en fin sykkel- og turvei ned mot Kaldnes med bakeri, spisesteder, lekeplass, Spar dagligvareforretning med post i butikk samt gangbro over til Tønsberg by med brygga og dens restauranter, yrende kulturliv, forretninger, kjøpesenter, svømmehall, busstasjon, togstasjon og Sykehuset i Vestfold.
 
E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt hele veien, noe som gjør at kjøreturen fra Solveien til Oslo gjøres unna på ca. 1 time.
Det er også hyppige bussavganger like ved eiendommen med utmerket kommunikasjonstilbud, både med buss til Tønsberg/Tjøme/Horten/Sandefjord samt togforbindelse fra Tønsberg.
Til Torp Flyplass er det ca. 20 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1965.

Bygninger og byggemåte

Bolig oppført i tre på mur.
Yttertak er tekket med shingel takpapp.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 217 kvm, Bruttoareal: 235 kvm.

1. etasje/hovedetasje
P-rom med ca. 102 kvm.: Vindfang, entré, gang, kjøkken, stue, TV-stue, 2 soverom, bad og WC.
S-rom med ca. 21 kvm.: Trapperom og garasjerom.

Kjeller/underetasje
P-rom med ca. 28 kvm.: Gang og kjellerstue.
S-rom med ca. 66 kvm.: Vaskekjeller, 2 boder og fyrrom.

Megler gjør oppmerksom på at i godkjente byggetegninger 1964 mottatt fra kommunen vises 3 soverom i 1. etasje. Et av disse er i dag benyttet som TV-stue og kan enkelt tilbakeføres som et soverom.
Innrede rom i kjeller avviker i forhold til godkjente byggetegninger 1964 er rom i kjeller ikke benevnt foruten fyrrom, og er ikke omsøkt eller godkjent hos bygningsmyndighetene i kommunen til " innredede rom til varig opphold".
Dersom man ønsker å benytte rom i kjeller til varig opphold, anbefales det å bringe dette i orden. Eventuelle krav fra bygningsmyndighetene for å få rommene godkjent til formålet må bekostes og besørges av kjøper. Kjøper bærer også risiko for hvorvidt rommene lar seg godkjenne.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Standard

Eiendommen ligger i et populært og etablert boligstrøk med rolig og usjenert beliggenhet i et barnevennlig område tilpasset alle aldersgrupper.
Boligen har mye potensiale og gode muligheter for å bli perfekt med oppussing og renovering.
Solrik hage med gressplen innbyr til lek og uteaktivitet.

Her er garasje i tilknytning til boligen med elektrisk vippeport. Det er hellelagt gangsti fra garasje og frem inngangsparti. Den utvendige trappen opp til inngangsadøren har varmekabel.
Vel innenfor i 1. etasje/hovedetasjen er vindfanget med belegg på gulv, tapet på vegger og malt slett tak i himling. Det er trappeadkomst til kjeller fra vindfanget.
Videre inn er en hall med parkett på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Kjøkken med parkett på gulv, tapet på vegger og malt slett tak i himling. Rikelig med kjøkkeninnredning i heltre eik med profilerte fronter og fliser over benkeplate. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap medfølger i handelen. Ventilator over komfyr med kanal ført ut i vegg. Det er plass til kjøkkenmøblement under vinduet på kjøkkenet.
Stue med parkett på gulv, tapet på vegger og panel i himling med åpen røsting. Her er plass til møblering av spisestue og salong. Med åpen røsting og godt med sollys inn via store vindusflater føles rommet luftig. En murt åpen peis bidrar med ekstra hygge på kalde vintersdager. Stuen har utgang til solrik flislagt terrasse med lav levegg og terrassemarkise, samt tilgang til hagen.
TV-stue med teppe på gulv, tapet på vegger og malt slett tak i himling. Rommet har tidligere vært soverom 3 og er enkelt å tilbakeføre.
Gang med teppe på gulv, tapet på vegger og malt slett tak i himling med luke til loft.
Soverom med belegg på gulv, tapet på vegger og malt slett tak i himling. Godt med plassbygde skaper.
Soverom med teppe på gulv, tapet på vegger og malt alett tak i himling. Mye plassbygde skaper.
Baderommet har fliser på gulv med gulvvarme, våtromsplater på vegger og malt slett tak i himling. Baderommet inneholder dusj på vegg med dusjvegger, servantskap med heldekkende servant og mekanisk avtrekk.
Separat toalettrom med belegg på gulv, tapet på vegger og malt slett tak i himling. Rommet inneholder servant og WC.

Kjelleren/underetasjen har flere kjellerom hvor et er innredet og benyttet som kjellerstue med teppe på gulv og panel på vegger og i himling.
Vaskerommet har mur på gulv og vegger. Panel i himling. Rommet har en vaskeum og opplegg til vaskemaskin.
Fyrrom med sentralfyringsanlegg som er ombygget til elektrisk kolbe.
Ellers er det boder hvor det ene er innredet og benyttet som et hobbyrom.
Innrede rom i kjeller er ikke omsøkt eller godkjent hos bygningsmyndighetene i kommunen til " innredede rom til varig opphold".

Se for øvrig grundig på vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven, da konklusjon tilstand, grunnmur, drenering, veggkonstruksjon og utvendig fasader, vinduer og dører samt renner, nedløp og beslag samt terrasse, balkonger, trapper ol., piper og ildsteder, etasjeskillere, bad, toalettrom, kjøkken, innvendige overflater og VVS er vurdert med tilstandsgrad 2. Sidedør til garasje er vurdert med tilstandsgrad 3.
Bygningen fremstår med alle bærende konstruksjoner, drenssystem, utvendig kledning samt VVS røropplegg, radiatorer og ledningsnett til el-anlegg i hovedsak fra byggeåret.
Vinduer og hoveddør er skiftet på 80-tallet. Bad er pusset opp på 80-tallet og kjøkkeninnredning er skiftet på 90-tallet. Sentralfyranlegg er oppgradert med ny elektrokolbe i 2008.
Synlige lekkasjer skjedde i forbindelse med takfornyingen 2007.
Selger opplyser om at garasjeportåpner er ødelagt og at terrassemarkisen har et strort rift i duken.

Oppvarming

Sentralfyringsanlegg med elektrisk kolbe til eksisterende radiatorer, ved samt gulvvarme i bad og i utvendig trapp.
Dersom rom/beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Siste feiebesøk 23.09.2015 ble ikke utført fordi adkomstmulighet til skorstein på tak ikke var tilfredsstillende.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS orienterer om at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 23.09.2015. Tilsynet var et visuelt tilsyn så rapporten kan ikke benyttes som en tilstandsrapport.
Det ble under dette tilsynet konstatert et avvik gjeldende tak da det mangler typegodkjent takstige for sikker atkomst til feiing og tilsyn av skorstein (skorstein er derfor ikke kontrollert på tak).
Kopi av utført rapport etter tilsyn med fyringsanlegget kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Brenselstank fra eldre sentralfyr ligger fremdeles nedgravd rett utenfor kjøkkenvinduet.
Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Parkering

Garasje i tilknytning til boligen.
Ellers biloppstillingsplass i asfaltert innkjørsel.

Areal og eierform

Areal: 839 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2064, Festeavgift: 10238.

Oppgitt tomteareal er et beregnet areal som er innhentet hos/oppgitt av kommunen og må kunne anses som er ca./antatt areal.
Arealet er hentet fra elektronisk matrikkelutskrift/eiendomsinformasjon fra matrikkelen som er mottatt fra kommunen.
Det tas forbehold om at arealet kan avvike noe.

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Tønsberg kommune.
Årlig festeavgift kr. 10 238,-.
Neste regulering av festeavgifter er 2024.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeks.
Festekontrakten med festetid på 100 år og utløper 2064 med rett til fornyelse.
Det er mulighet for innløsing av festetomt etter nærmere søknad fra fester til grunneier/bortfester. Innløsningssum pr 15.03.2021 er oppgirr av greunneier/bortfester å være kr. 372 000,-. Ved innløsing av festetomt vil vi gjøre oppmerksom på at det tilkommer 2,5% dokumentavgift til staten samt oppmålingsgebyr til Tønsberg kommune.
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og ved signatur på transport av festekontrakt.
Det foreligger en forkjøpsrett på eiendommen hos grunneier/bortfester Tønsberg kommune. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Festekontrakt - vilkår er tinglyst 25.08.1964 med dagboknr. 3242 som en pengeheftelse i festerett og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt og hage

Flat opparbeidet hagetomt med plen, blomsterbed, prydbusker, tørkestativ og hellelagte gangstier.
Innkjørselen er asfaltert.
Tomten er arrondert med hekk.

På den flislagte terrassen utenfor stuen er det en mye sol. Det er behagelig solskjerming med blant annet lav levegg og terrassemarkise. Her er meget gode muligheter for å lage seg en koselig uteoase.

Eier

Erik Nilsson Inger Høiland Berit Helleberg Tore Nilsson

Vei, vann og avløp

Vei.
Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplan/kommunedelplanen, vedtatt 22.05.2019, er avsatt til boligbebyggelse nåværende.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Tinglyst heftelse
Dagboknr. 3242, tinglyst 25.08.1964 - Festekontrakt vilkår
Festetid: 100 år
Årlig avgift NOK 269
Leien kan reguleres
Pant for forfalt festeavgift
Forkjøpsrett for grunneier
Med flere bestemmelser.

Det er innhentet kopi av servitutt som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor eller se dagboknr. 3242 som er tinglyst 25.08.1964 som er vedlagt i salgsoppgaven.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest, datert 20.09.1965.
Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 450 000,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 99 712,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 549 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Takstdato : 12.04.2021 Formuesverdi : 851 087,- Sekundær formuesverdi : 3 063 914,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018.
Formuesverdi er innhentet og bekreftet hos Skatteetaten.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter

Kr. 11 690 pr. år Kommunale avgifter dekker vann, avløp og renovasjon. Årlig festeavgift kr. 10 238,- tilkommer.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 280421 (Kr.4 500) Markedsføringspakke (Kr.18 500) Provisjon (Kr.43 437,50) Eierskifteforsikring (Kr.15 950,25) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Tilrettelegging (Kr.14 950) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.107 357,75)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Forkjøpsrett

Det foreligger en forkjøpsrett på eiendommen. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Andre opplysninger

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg på flere år, da dette er salg av bo/barndomshjem. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Det foreligger en forkjøpsrett på eiendommen hos grunneier/bortfester Tønsberg kommune. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Eiendommen overtas av kjøper som forevist med tanke på ytterligere innvendig/utvendig vask.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av salgsoppgaven/prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Hvis ikke tidspunkt for fellesvisning fremkommer i annonsen, ber vi deg kontakte megler for å avtale visningstidpunkt.

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?