Til innholdet

Enebolig i trafikkstille boliggate i populære Robergrønningen. Barnevennlig og nærhet til turområder. Garasje. ZOLGT

Mester Mortens vei 15
Prisantydning 4 075 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 109
BRA: 119 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1993
Tomtareal: 482 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - NORDRE EIK/ROBERGRØNNINGEN

Adresse

Mester Mortens vei 15 3123 Tønsberg

Velkommen til Mester Mortens vei 15 på Nordre Eik

Velkommen til Mester Mortens vei 15 i Robergrønningen på Nordre Eik, en eiendom som ligger i et sentralt, barnevennlig og trafikkstille boligmiljø som passer for de fleste aldersgrupper.

Eiendommen ligger "midt i smørøyet" med kort vei til det meste. Skoler, barnehager, forretninger, idrettsanlegg og tur-/rekreasjonsområder innen kort avstand. Noen steinkast fra eiendommen, i vestre retning, kommer man inn i den populære Grevestien som strekker seg fra Greveskogen frem til Åsgårdstrand.

Huset fra 1993 er innholdsrikt og funksjonelt innredet over to boligplan. En hyggelig og lettstelt familiebolig hvor hjemmets hovedoppholdsrom er plassert i 1. etasje i flott sammenheng med en mindre hage og fine terrassearealer.

Familiens kjøretøy plasseres trygt og godt i frittstående garasje fra  2003 og på en romslig gårdsplass.

På vegne av selger og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning!

Beliggenhet

º Fredelig, barnevennlig og sentral beliggenhet på Nordre Eik
º Oppført i 1993 over halvannen etasje uten kjeller
º Ny kjøkkeninnredning i 2011
º To baderom
º Bad/vaskerom i 1. etasje er nyoppusset i 2018
º Baderom i 2. etasje fra 2003
º 3 soverom
º Stort soverom i 2. etg. kan inndeles så huset får 4 soverom!
º Varmekabler i alle rom i 1. etasje unntatt på ett soverom
º Romslig terrasse på tilsammen ca. 44 m²
º Garasje fra 2003
º Gode parkeringsfasiliteter i garasje og på gårdsplass
º Kort vei til skoler, barnehager og idrettsplasser
º Nærhet til dagligvareforretninger på Eik
º  Flotte tur-/rekreasjonsområder i nærmiljøet
º Ca. 5,5 km til Tønsberg sentrum
º Velkommen til visning!

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget barnevennlig, familievennlig og hyggelig boligområde ved Nordre Eik/Robergrønningen. Området ble i stor grad utbygget første halvdel av 1990-tallet og er et veletablert område tilrettelagt for gode oppvekstsvilkår for barn- og unge, og med kort vei til attraktive fasiliteter for alle aldersgrupper. 

Herfra er det kort vei til skoler, barnehager, butikker, idrettshall og Eiktoppen med ulike sentrumsfunksjoner. Flotte turområder og lysløyper, nesten rett på utsiden av stuedøren - ideelt også for løping, sykling og ski. Vinterstid er det bare å spenne på seg skiene hjemme og tusle over jordene, rett ut i flotte skiløper, på snørike vintere.

Det er diverse lekeplasser i nærmiljøet og gangavstand til barnehage, barneskole og den nyere ungdomsskolen på Kongs Eik (ca. 1,3 km). Av barnehager kan nevnes Løkebergstua barnehage (0-6 år) som ligger ca. 500 meter unna, ca. 1,4 km til Eik vestre barnehage (1-5 år) og ca. 1,9 km til Kongseik barnehage (1-5 år).

Det er også gode bussforbindelser til Tønsberg sentrum, og det er kort vei til bussholdeplass i Robergrønningen.

Det er kort vei til populære Greveskogen med bl.a. to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I sykkelavstand ligger Byskogen, samt "messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane. Ved Eik barneskole ligger Eikhallen og fotballbaner. Robergrønningen Balløkke ligger kun ca. 400 meter unna eiendommen.

Sommerstid legger mange turen til populære Ringshaugstranda, en nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling og lek. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Tønsberg er ellers en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid med stor turisme og et yrende folkeliv.

Langs bryggene i byen kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og vidstrakt utsikt. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum anbefales.

Velkommen til et hyggelig strøk! Se også vedlagte naboprofil for områdets fasiliteter.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1993

Innhold

Boligens inndeling er som følger:

1. etasje:
OVERBYGGET INNGANGSPARTI med støpt platting ved hjemmets hovedinngangsdør. I tilknytning til inngangspartiet er det også en hellelagt uteplass.

SPORTSBOD med utvendig inngang fra det overbygde inngangspartiet.

Stor og åpen HALL/GANG med åpen trappegang til 2. etasje.

Romslig KJØKKEN med spiseplass og ny kjøkkeninnredning fra 2011. 

Lys STUE-/SPISESTUE med utgang til terrasse/hage.

SOVEROM med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. 

Kombinert BADEROM/VASKEROM (oppusset i 2018) med blant annet dusjkabinett, toalett og vaskeromsinnredning.

2. etasje:
SOVE-/BADEROMSGANG med inngang til alle rom i etasjen.

TO SOVEROM hvorav ett meget romslig dobbeltrom som alternativt kan benyttes som ekstra stue. Samme rom kan evt. avdeles med skillevegg for inndeling til to mindre soverom dersom ønskelig.

BADEROM fra ca. 2003 med badekar, baderomsinnredning og toalett.

BOD med lite takvindu - rommet har inngang fra etasjens største soverom.

Lagringsloft:
Huset har gulvede kneloft med inngang fra kneloftsluker på soverommene og fra baderommet i 2. etasje. Oppgang fra nedtrekkbar himlingstrapp i sove-/baderomsgang i 2. etasje til inspeksjonsloft.

Garasje:
Frittstående enkeltgarasje, se punktet "parkering" for beskrivelse av garasjen.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 119 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 69/74 m²
2 .etasje:P-ROM/BRA: ca. 40/45 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
I 2. etasje er samtlige rom medtatt i P-rom med  unntak av innvendig bod på ca. 5 m² (sekundærareal) som er medtatt i bruksarealet (BRA). I 1. etasje er alle rom medtatt med unntak av bod med utvendig adkomst på ca. 5 m² (sekundærareal) som er medtatt i bruksarealet (BRA). 

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud Taksering AS. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Garasje er ikke medtatt i ovennevnte arealer.

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligens to etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen. Skissene er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Bygninger og byggemåte

Frittliggende enebolig over to boligplan - oppført i tre/bindingsverk. Utvendig er boligen kledd med liggende trekledning. Yttertak med saltakskonstruksjon (prefabrikerte takstoler) hvor taktekkingen er av dobbeltkrum betongstein. Forenklet undertak luftet med spalter fra gesims til loft. Taknedløp og beslag i plastlagt stål. Vinduer og terrassedør av tre med to-lags isolerglass.

For utfyllende informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport fra Onsrud taksering AS som utgjør del av salgsoppgave. Beskrivelse av boligen byggemåte er basert på utarbeidet rapport.

Standard

Boligen er innvendig oppusset i flere av rommene de senere år og hjemmet bærer preg av løsninger som faller i smak hos de fleste. 2. etasje er innredet i 2003 og beskrivelse av hjemmets ulike rom er som følger:

Kjøkkenet med spiseplass:
Hjemmet er innredet med et tidsriktig kjøkken med mange fine detaljer. Innredningen fra tradisjonsrike Norema er ny i 2011 og vinkelløsningen gjør at det er rikelig med benke-/arbeidsplass. Rommets utforming gir plass for en spiseplass på langveggen i rommet. Adkomst fra hallen via skyvedør gjør at rommet kan holdes avlukket når det er ønskelig. Innredningen har overskap som er ført helt opp til himling (foring), fire av overskapene består for øvrig av vitrineskap (glassdører) med integrert belysning. Underskapene inneholder i stor utstrekning praktiske kolonialskuffer hvor flere av disse er ekstra brede. Blant underskapene finner man også en praktisk dobbel rondell i hjørnet av innredningen. Vestvendt vindu gir fint lysinnfall, vinduet er utstyrt med medfølgende plissegardin. Det er belysning over de stilsikre benkeplatene av laminat. Rommet har en-stavs parkettlaminat på gulv, malt tapet på vegger og tak-ess i himling. Varmekabler i gulvet gir deilig varme til rommet!

Hvitevarer og annet utstyr på kjøkkenet medfølger:
* Bosch oppvaskmaskin (2011)
* Siemens keramisk steketopp integrert i benkeplate (2011)
* Siemens integrert stekeovn i underskap (2011)
* Kombinert kjøle-/fryseskap fra LG (ukjent produksjonsår - eldre enn 2011)
* Kjøkkenventilator fra Røråshetta med direkte uttrekk til yttervegg

Stue-/spisestue:
Stuen er åpen og er gjennomlyst av rikelig med vindusflater mot syd og delvis mot vest som gir et fint lysinnfall. Verandadøren på sydsiden leder direkte ut til terrassemiljøe hvor det videre er port til hagen. Døren er for øvrig ny i 2019. Stuen har plass ulike møbelgrupper og det bys det på naturlige "avdelinger" i hver enda av rommet med avsatt sone for spisestue hvor man kan invitere til større venne-/familieselskap og sone for sofagruppe/loungemøbler. Sentralt i rommet er hjemmets pipeløp plassert med mulighet for å installere vedfyrt ildsted dersom ønskelig. Nyere to-stavs parkettlaminat på gulv, malt tapet  på vegger og tak-ess i himling. Også her er det varmekabler i gulvet. Verandadør og samtlige vinduer er utstyrt med medfølgende plissegardiner.

Hall:
Vel innenfor husets overbygde hovedinngangsdør i 1. etasje blir man møtt av en romslig og innbydende hall med god plass. Herfra leder åpent trappeløp opp til hjemmets 2. etasje. Gulvvarme sørger for at klær, skotøy og annet holdes varmt. Rommets størrelse og utforming gir fine muligheter for plassering av oppbevaringsmøbler for ytterklær. Rommet har gulv av to-stavs parkettlaminat, malt tapet på vegger og tak-ess i himling.

De to baderommet - ett i hver etasje:
Baderommet i 1. etasje er oppusset i 2018, et praktisk rom hvor bad og vaskerom er kombinert på et fint vis. Det er lagt nye flisimiterte baderomsplater på vegger, nytt våtromsbelegg på gulv og innredning er utskiftet. Også her er det varmekabler i gulvet - varmekablene er fra byggeåret 1993. Innerst i rommet ligger baderomsdelen hvor man finner nytt dusjkabinett fra oppussingsåret på ca. 1,0 x 1,0 meter med ovale glidedører av herdet glass, sokkeltoalett  fra Porsgrund bad (nytt ca. 2015) og vegghengt baderomsanordning med en rekke skap m/slagdører og innslag av skuffer. Stort vindu ut mot gårdsplassen i nord slipper inn rikelig med dagslys! Nærmest inngangsdøren finner man vaskeromssonen som består av benkeplate med nedfelt vaskekum, underliggende plass for vaskemaskin samt underskap. Hjemmets ca. 200 liter varmtvannsbereder fra 2015 er også plassert i denne sonen. Sensorstyrt avtrekksvifte sørger for ventilering av rommet.

Baderommet i 2. etasje med flislagt gulv og flislagte vegger er etablert i forbindelse med innredning av etasjen i 2003. Rommet er lyst og innredet med badekar m/dusjanretning, sokkeltoalett og rikholdig baderomsinnredningen som byr på blant annet dobbel servant med underliggende skap og skuffer samt veggskap med speildørsfronter og overlys. Vindu over badekaret slipper inn naturlig dagslys. Malt trepanel i tak. Det er varmekabler i gulvet og det inngang til gulvet kneloft.

Soverommene i 1. etasje og 2. etasje samt innredet bod i 2. etasje:
Soverommet i 1. etasje er romslig og benyttes av selger i dag som TV-stue. Med andre ord har rommet allsidige bruksmuligheter! Rommet har nordvendt vindu og er innredet med nyere 3-dørs frittstående garderobeskap med høyglansede fronter som medfølger. Rommet har vinylbelegg på gulvet, tapet på vegger og tak-ess i himlingen.

Via. glassdør fra sove-/baderomsgangen, ledes man inn til det romslige hovedsoverommet i 2. etasje. Som øvrige rom i etasjen er rommet innredet i 2003. På opprinnelige plantegninger er rommet inndelt som to soverom, noe det er mulighet til å evt. ombygge rommet til hvis ønskelig. Her er det god plass for dobbeltseng i den ene enden av rommet og sofagruppe, arbeidsbord eller lignende i andre enden! To vinduer mot syd slipper inn dagslyset - på innsiden av disse er det medfølgende persienner. Rommet har tre stavs parkettlaminat på gulvet, malt tapet på vegger og trepanel i himling. På hver sin side av rommet er det det luker til gulvede kneloft.

Dør på hovedsoverommet i 2. etasje fører inn til en praktisk innredet bod med takvindu og frittstående garderobeskap som medfølger. I boden er det parkettimitert tre stavs vinylbelegg på gulvet, tapetserte vegger og trepanel i himling.

Etasjens andre soverom ligger på hushjørnet nord-vest med nordvendt vindu og medfølgende skyvedørsgarderobe. Også her det plass til dobbeltseng hvis ønskelig! Rommet har tre stavs parkettlaminat på gulvet, malt tapet på vegger og trepanel i himling. Også herfra er det inngang til gulvet kneloft.

Annet - teknisk

º Automatsikringer på alle el-kurser
º 3 x 50 A hovedkurs
º 20 A til komfyr/steketopp
º 10 A og 16 A forbrukssikringer
º Sikringsskap er montert i hall
º 200 liter VV-tank fra ca. 2015
º Mekanisk avtrekk på bad/vaskerom og på kjøkken
º Kobber vannledninger og avløpsrør av plast

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra Onsrud taksering AS.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming med varmekabler i samtlige rom i 1. etasje unntatt på soverom. Det er også elektriske varmekabler på baderommet i 2. etasje. På soverommene er det opplegg for panelovner eller lignende - ovner er ikke installert.

Eier opplyser at det aldri har vært installert ildsted i boligen. Det er etablert pipeløp med mulighet for tilkobling av vedfyrt ildsted dersom ønskelig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Parkering

Eiendommen har gode parkeringsfasiliteter. Parkering i eiendommens garasje. Det er også biloppstillingsplass på gårdsplass samt på nordsiden av boligen, ut for husets hovedinngangsparti.

Garasje er bygget i 2003 som frittstående enkeltgarasje. Oppført i tre bindingsverk og med støpt betongplate på mark. Garasjeporten er utstyrt med leddport i lakkert stål med elektrisk motorstyring. Til sides for porten er det inngangsdør i tilsvarende utførelse som leddporten (lakkert ståldør). Garasjen har innlagt lys og strøm. Videre er det er et gulvet praktisk loftsrom (kryploft) med god lagringsplass, denne delen har tilgang fra innsiden av garasjen via trappestige innerst i garasjen. Garasjen har videre saltakskonstruksjon tekket med betongtakstein.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det er utarbeidet en tilstandsrapport av Jens Martin Onsrud med befaringsdato 15/11-2022.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  (21) stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik, se tilstandsrapport
-  (5) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak, se tilstandsrapport
-  (7) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor og tilstandsrapport
-  (0) stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer om avvik som kan kreve tiltak gjelder for følgende bygningsdeler (inngående forklaring av avvikene følger av tilstandsrapporten):

- Utvendig - Nedløp og beslag. Nedløp og beslag har passert mer enn 50% av forventet levetid og har noe alder/værslitasje. Tiltak: Normalt -vedlikehold.
- Utvendig - Taktekking. Tekkingen har passert mer enn 50% av forventet levetid, og er noe mosegrodd. Tiltak: Normalt vedlikehold kan påregnes.
- Utvendig - Veggkonstruksjon. Kledningen har alder/værslitasje og påbegynnende råteskader. Tiltak: Stedvise utskiftninger og generelt vedlikehold.
- Utvendig - Vinduer. Alder/værslitasje. Tiltak: Tiltak: Normalt vedlikehold bør påregnes.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er noe alder/værslitasje på overflater. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
- Våtrom - Ventilasjon - Bad. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Se tilstandsrapporten for nærmere beskrivelse av avvikene, evt. kostnadsestimat samt tiltak.

Tomt og hage

Tomtens areal: 482,40 m²
Type tomt: Selveiet tomt 

Tomten er lettstelt og pent opparbeidet med blant annet en mindre hageflekk på vestsiden av huset, romslig gruslagt gårdsplass på nordsiden og et raust utomhus-/terrasseareal på sydsiden og delvis på østsiden av huset. Det er også gruslagt gårdsplass i forbindelse med garasjen på eiendommen. Diverse vintergrønn beplantning sørger for skjerming flere steder på eiendommen.

Terrassen på ca. 44 m² byr på rikelig plass for utemøbler, områder for grilling med mer. Bred elektrisk terrassemarkise montert på husveggen gir skjerming til deler av terrassen på hete sommerdager eller på dager med duskregn. Terrassen har dekke og rekkverk av tre og herfra er det port til hagen! Det er også en hellelagt uteplass på østsiden av huset, i tilknytning til boligens inngangsparti.

Oppgitt tomteareal er iht. matrikkelkart fra Tønsberg kommune. For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart og matrikkelkart som følger av vedlegg i salgsoppgave. Det bemerkes at gårdsplass som også tjener som innkjøring for 2 stk. naboeiendommer er inkludert i tomtens totale areal.

Eier

Cammy Olaug Granberg Eivind Granberg

Vei, vann og avløp samt særskilt opplysning om fellesvei til eiendommen

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Adkomst fra offentlig vei (kommunal) via privat adkomst.

NB! Det er tinglyst avtale som regulerer felles privat vei mellom eiendommen og 2 stk. naboeiendommer, gbnr. 101/91 og 101/201. Erklæringen angir felles vedlikeholdsansvar og veirett over gnr. 101, bnr. 201 (Mester Mortens vei 15).

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Kommuneplan vedtatt 22.5.2019.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i et regulert område med plannavn Eik Nordre vedtatt 29.1.1986 med planID 3803 32001 og reguleringsformål boliger.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 15. oktober 1993. Denne omfatter ikke innredning av 2. etasje som på dette tidspunktet ikke var innredet. Det finnes ikke ferdigattest for innredning av 2. etasje, men det finnes godkjente bygningstegninger hos kommunen for innredning av etasjen. Kopi av ferdigattest kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det bemerkes at det ved endringen av plan- og bygningsloven i 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest vil det ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad vil avvises av kommunen.

Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr. Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom.

Prisantydning

4 075 000,-

Beregnet totalkostnad

4 075 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 117 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 192 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 13 607 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse.

Kjøper må selv sørge for egen bygningsforsikring og evt., innbo-/løsøreforsikring fra og med datoen for overtagelse.

Kommunale avgifter

Kr. 11 837,50

Kommunale avgifter er oppgitt som årlig som for 2022 og inkluderer kommunens leveranse av vann, avløp og renovasjon. I det oppgitte beløp er det gitt rabatt for redusert restavfallsvolum samt rabatt for fellesløsning iht. oppgitte opplysninger fra Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 1 050 521,-.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 3 781 875,-.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2020. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

TV-/Internett

Tv og internett er per dags dato fiber gjennom Nordre Eik antennelag med Telenor og Tewe. Pris 3300,- per halvår. Det foreligger pliktig medlemskap i antennelaget.

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per i dag i denne delen av Tønsberg kommune.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med en boenhet og den har ingen separat utleiedel i tillegg til denne.

Boplikt/konsesjon/odel

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Det er heller ikke konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Se vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved annonsert fellesvisning.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Eik skolekrets (skolekrets 6).

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Det opplyses at selger eier felles snøfreser sammen med de to av naboeiendommene som har adkomstrett over eiendommen. Selger opplyser at eierandel i denne for fremtiden vil tilhøre kjøper av eiendommen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ditt ønskede tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Tinglyste heftelser/servitutter/rettigheter/grunndata

Følgende er tinglyst og følger eiendommen ved eiendomsoverdragelse:

Heftelser/servitutter:
1993/3732-1/91. Erklæring/avtale av 05.04.1993. Felles veirett for gnr. 101 bnr. 91, 200 og 201 over hverandres eiendom. Best. vedr. vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Gjelder denne registerenheten med flere.

1993/14389-2/91. Best. om vann/kloakkledn. av 17.11.1993. Elektriske linjer. Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelse om radio/TV anlegg. Pliktig medlemskap i velforening m.v.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.
Det er innhentet kopi av tinglyst dokument som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?