Til innholdet

FÆRDER - TORØD - Enebolig i et stille, idyllisk og meget familievennlig boligområde!

Haukemyrveien 11
Prisantydning 4 700 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 136
BRA: 189 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1986
Tomtareal: 784 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

torsdag 19. mai Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Haukemyrveien 11!

Det sjarmerende inngangspartiet fører inn i vindfanget hvor en større skyvedørsgarderobe gir gode oppbevaringsmuligheter. Vindfanget fører videre til hallen med trappen som fører videre til boligens hovedetasje. I underetasjen har kjellerstuen egen vedovn og leder videre inn til underetasjens eneste soverom. Store vinduer i kjellerstuen gjør at rommet oppleves som lyst og innbydende. Soverommet er av god størrelse og passer godt som et gjesterom eller ungdomsrom. I underetasjen er det også eget toalettrom samt vaskerom/bad, 2 boder og et hobbyrom. Fra hobbyrommet kan du gå rett ut i garasjen, så her trenger du ikke gå ut for å sette deg i bilen om morgen.

Trappen kommer opp ved siden av soveromsgangen i 2. etasje og du kan gå rett inn i den åpne stue/spisestue løsningen. Midt i rommet er det en vedovn som gir god varmefordeling i hele etasjen. Store vinduer gi mye lys, og størrelsen på rommet åpner opp for flere møbleringsmuligheter. Fra spisestuen kommer man til kjøkkenet som skilles av med en skyvedør. Kjøkkenet har en lys innredning med folierte skrog og fronter, samt benkeplate i laminat med kum av rustfritt stål. Frittstående hvitevarer, det er plass for komfyr, kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin. Det er en klassisk layout på kjøkkenet som gir plass til en hyggelig frokostkrok. I soveromsgangen finner vi hovedsoverommet, gjesterom og bad. Begge soverommene har egen skyvedørsgarderobe. Hovedsoverommet har tilgang på egen vestvendt balkong. Badet ble modernisert i 1998 og har lys innredning, toalett og badekar med dusjhode. Fra stuen kommer du ut på den sørvendte terrassen som er overbygd over terrassedøren og har markise som gir godt med skygge på de varmeste dagene.

Adresse

Haukemyrveien 11 3135 Torød

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et stille, idyllisk og meget familievennlig boligområde på Torød i Færder kommune, ca. 12 km fra Tønsberg sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport, i tillegg til et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kun en liten rusletur ned til flotte bademuligheter på Torødstranda eller til nærmiljøanlegget som byr på aktiviteter hele året. Det er gangavstand opp til Vetan, som med sine 99,7 meter over havet er det høyeste punktet på Nøtterøy.

Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Tjøme og populære Verdens Ende med sine mange svaberg, småholmer og vakre natur ligger godt innen rekkevidde. Felles for hele Færder er den nydelig utsikt utover havet, samt fine bade- og fiskemuligheter.

Nærområdet

Torød området har mye å by på for den som ønsker å holde seg i aktivitet og være en del av nærmiljøet. Det er flotte turområder mot Strengsdal og mot Årøysund/Oterbekk. Torødstranda er et populært samlingspunkt på sommeren. Det er også nærmiljøanlegget med både fotballbane, baske, skatepark, volleyball og lekeapparater for store og små. På vinteren er det også et lite alpin anlegg og basketbanen blir til skøytebane. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny på Skallestad eller Kiwi på Hjemseng. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Teie Torg et rikt og variert utvalg, og Tønsberg sentrum har alle bymessige fasiliteter og ligger godt innen rekkevidde via kollektivtransport og bil.

Området gir mulighet for kollektivtransport via buss (nr 113), se vkt.no for mer informasjon. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Tønsberg, 30 min til Verdens Ende, 40 min til Torp lufthavn,  og 1 time og 21 min til Oslo S.

Fra eneboligen er det ca. 850m til Torød barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Borgheim ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1986, modernisert i 1998

Bygninger og byggemåte

Enebolig oppført i 1986.

Tak tekket med dobbeltkrummet betongstein. Malte vindskier og israfter med beslag. Forenklet undertak. Besiktiget fra takfot. I 2017 ble taktekking kontrollert, vasket og overflatebehandlet. Renner, nedløp og beslag av lakkert/plastbelagt stål. Yttervegger av bindingsverk kledd med stående panel. Sist malt i 2018. Det bemerkes at luftespalter i bunn er smale. Selvbærende takkonstruksjon. Loft isolert med mineralull. Lufting i gesims og gavler. Vinduer av treverk og med 2 lags glass. Teakfinert hovedytterdør. Terrassedører med 2 lags glass. Malt leddheisport med automatisk åpner. Terrasse anlagt på dekke av betong. Ukjent om og evt. hvilke type membran som er lagt som tett sjikt. Gulv belagt med fliser. Rekkverk og trapp av malt og beiset treverk. Rekkverksbord byttet i 2018. Balkong oppført på stikkbjelker fra etasjeskiller. Beisa gulvbord og malt rekkverk. Trapp/platting ved hovedinngang er av betong belagt med fliser.

Byggegrop består av løsmasser av stein og grus. Til fuktsikring er det benyttet Platon drensplate eller tilsvarende. Kun synlig på deler av mur. Drensrør av plast. Noe utskiftinger er foretatt mot gårdsplass i 1998. Grunnmur av lettklinkerblokker med pusslag. Antatt på såle av betong. Parti ved inngang forblendet med teglstein. I partier heller terreng inn mot murer. Avløpsrør av plast. Vannledning av plast (PEL). Offentlig avløp via private stikkledninger. Dette er fra byggeår.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

1.Etasje: Vindfang. Hall m/trapp. WC. Vaskerom/Bad. Hobbyrom. 2 Boder. Kjellerstue. Soverom. Garasje.
2.Etasje: Spisestue/Stue i åpen løsning. Kjøkken. 2 Soverom. Bad. Terrasse.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 136 m², Bruksareal: 189 m²

1.Etasje: 53/86 m²  BRA/P-rom
2.Etasje: 103/50 m²  BRA/P-rom

Standard

Enebolig oppført i 1986.

Taktekking, renner, nedløp og beslag er fra byggeår. Taktekking ble spylt og lakkert i 2017. Renner jevnlig kontrollert. Kledning fra byggeår i normal stand. Vinduer og ytterdører også fra byggeår. Fungerer men ut fra alder svekkes isoleringsevnen noe. Noe oppgraderinger er foretatt ifb med drenering i 1998. Ukjent omfang. Fortsatt noe fukt registret på vegger i boder. Terrasser er noe oppgradert etter 1997. Det bemerkes spesielt ang ukjent membranløsning på flislagt terrasse. Dette bør sjekkes ytterligere. Dette ses i sammenheng med merker/skjolder i bod.

Innvendige overflater med normal slitasje foruten deler av parkett i 1.etg. Kjøkken fra byggeår. Fremstår med noe bruksslitasje. Ventilator byttet i 2011. Bad og vaskerom fra 1998. Fungerer, men enkelte bemerkninger forekommer. VVS anlegg noe oppgradert ifb med omgjøringer. EL anlegg er nylig kontrollert. Avvik utbedret.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber. Stoppekran på vaskerommet. Vannstopperventil med føler i kjøkkenbenk. Avløpsrør av plast. Boligen har ventiler i vegger og i enkelte vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 200 l. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med 63 amp hovedsikring på skrusokkel og 12 kurser med automatsikringer. Kontroll av anlegget utført i januar 2022. Boligen har brannvarslere i begge etasjer. Brannslukker fremvist.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  15 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  13 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  11 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Sprekk forekommer i fliser og fuger. Rekkverk er rett under krav på 90 cm. Videre undersøkelser angående membran bør gjøres da det er usikkerhet rundt dette. Deler av treverk noe værslitt.

Utvendig - Utvendige trapper: Bom og sprekk i fliser og fuger.

Utvendig - Taktekking:  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.

Utvendig - Vinduer: Ut fra alder begrenset isoleringsevne. Punkteringer kan være vanskelig å registrere under enkelte lysforhold. Dette kan ut fra alder ikke utelukkes.

Utvendig - Dører: Normal bruksslitasje. Begrenset isoleringsevne ut fra alder.

Innvendig - Gulvoverflater stue/kjøkken: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Registrert noe heng i himling samt skjolde/merker i bod mot syd/øst.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Generelt bruksslitasje.

Innvendig - Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Saltutslag/avflassing på murvegg i bod.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Vaskerom: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dette ut fra dagens regelverk vedrørende våt sone.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dette ut fra dagens regelverk vedrørende våt sone.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er påvist skader på innredning. Noe mindre svelleskader.

Våtrom - Overflater Gulv - Vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Forekommer merker og slitasje.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Tomteforhold - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Ved bruk av fuktmålerutstyr er det registrert fukt over normale verdier i betong/mur konstruksjoner. Tilfeller av saltutslag og avflassing.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Kun mindre sprekker og skade på teglstein.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Utvendig - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Tomteforhold - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

Parkering

I garasje, samt oppstillingsplass / gårdsplass på egen eiendom.

Areal og eierform

Areal: 784 m², Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Delvis opparbeidet hage, noe naturtomt. Fine forhold for blomsterbed, etablering av kjøkkenhage med mer. Her kan du skape en flott hage!

Eier

Eva Birkelund Per Birkelund

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende (110 - Boligområde) Kommuneplan (31.1.2018).

Ferdigattest

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 15.07.1987. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 700 000,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,-)) -------------------------------------------------------- 130 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 830 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 27.04.2022 Formuesverdi : 1 022 118,- Sekundær formuesverdi : 3 679 624,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 22.074 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 5011990

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 022 118,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 679 624,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-/faktureringsgebyr (Kr.2 950)
Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 700 000,-) (Kr.145 700)
Oppstartsvederlag (Kr.15 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.171 135)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra el-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Alle fastmonterte håndverk inngår ikke i handelen. Snakk med megler for mer informasjon.

Det er ingen heftelser registrert på eiendommen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?