Til innholdet

Fantastisk familiehytte - perfekt til vinterferien og påske! Oppgradert i senere år. 2 soverom + hems (7 sengeplasser)

Kløvnattvegen 16
Prisantydning 2 195 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 58
BRA: 74 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1984
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

lørdag 4. februar Kl 00.00 - 00.00
søndag 5. februar Kl 00.00 - 00.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Kløvnattvegen 16 på Blefjell!

Denne flott familiehytta er godt vedlikeholdt og har blitt jevnlig oppgradert de siste årene. Hytta har innlagt vann, avløp og strøm. Hytta fremstår som lun og innbydende med deilige soverom, stue og kjøkken.

Hyttas uteområder er tilpasset alle årstider med flere kroker hvor man kan søk le ved vind eller hygge seg rundt bålpanna på fargerike høstdager. Dette er et attraktivt hytteområde i flott helårs turterreng, nært sti- og løypenett. Det er kort avstand til populære Blefjell Lodge med servering og dagligvare.

Dronevideo av hytta: https://youtu.be/tkgFJI61vIg (kopier link)

Ta kontakt med megler for mer informasjon og en hyggelig hytteprat.

Velkommen på visning!

Adresse

Kløvnattvegen 16 3622 Svene

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært hytteområde på Blefjell i Flesberg kommune. Dette er et attraktivt hytteområde i flott helårs turterreng, nært sti- og løypenett. Det er kort vei til preparerte skiløyper, med tilkobling til det øvrige løypenettet på Blefjell. Ellers er det fine turmuligheter om sommeren med stier, fiskevann eller bærturer. Det er også badevann med badebrygge i område. Her har du alt du trenger rett utenfor hyttedøren.

Ønsker man heller å stå på nedoverski, er det ca. 10 min i bil til Blefjellheisen. Ellers er Fagerfjell skisenter og Kongsberg Skisenter i Funkelia også en fin mulighet, ikke så alt for langt unna.

Det er kort avstand til populære Blefjell Lodge med servering og dagligvare. I tillegg til god matservering tilbyr de også catering. Snarkjøp Fjellhandel er selvbetjent og åpen alle dager fra 8 - 23. Her finner man dagligvarer, frukt og grønt, et utvalg av lokale matvareprodusenter og interiørartikler.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1984, modernisert i 2021

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig oppført i 1984, tilbygget i 2018 med ny bod og vedbod. Fritidsboligen er jevnlig vedlikeholdt siden byggeår.

Det er byggegrunn av fjell og steinmasser. Det er naturlig drenering til terreng. Det er grunnmur av frittstående fundamenter av lecablokker. Det er forsterket fundamenteringen under den ene av de lengste ytterveggene, ytterveggen mot innkjørsel, pga registrert skjevhet i hytta da selger kjøpte hytta for 5 år siden. Eier opplyser om at det ikke er registrert endringer i skjevheter i denne perioden. Det antas at skjevhet var grunnet sviktende fundament, derfor ble dette utbedret av selger.

Taket er tekket med pappshingel, og takrenner og nedløp er i stål. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Innvendig skråtak har lik vinkel som utvendig tak. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret med liggende bordkledning. Bygget har malte trevinduer med 2-lags glass av typen fastkarm og åpningsvindu. Det er ett nytt stort fastkarmvindu i stuen fra 2020. Ytterdør og terrassedør ble byttet i 2021. Terrassen utenfor stue og inngangsparti er bygget direkte på terreng av impregnerte materialer.

Byggetegninger
Fritidsbolig: Det foreligger godkjente og byggemeldt tegninger, som stemmer med dagens bruk
Utvendig bod: Det foreligger godkjente og byggemeldt tegninger, som stemmer med dagens bruk

Innhold

Fritidsbolig: Entré , Gang , Toalettrom , Bad , Soverom , Soverom 2 , Hems, Stue/kjøkken , Innvendig Bod, Utvendig bod
Utvendig bod: Bod

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Antall rom: 3, Antall senger: 7

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 74 kvm

Fritidsbolig: 58/64m² P-rom/BRA
Utvendig bod: 0/10m² P-rom/BRA

Møblering / utstyr

Selges delvis møblert/utstyrt, kontakt megler for mer informasjon. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

Fritidsbolig oppført i 1984. Hytta har vært oppgradert i forskjellig grad i 2011, 2016, 2018, 2019 og 2021. Boligen fremstår i normal god stand og godt vedlikeholdt.

Innvendig
Hytta har gulver i laminat og lakkert furu. Veggene og himling har trepanel. Det er et isolert tre bjelkelag mot grunn. Boligen har en vedovn med elementpipe samt feieluke. Det ble satt inn ny vedovn i 2018, og det var tilsyn av pipe og fyringsanlegg i 2019. Det er tilgang til krypkjelleren via en luke under entre og toalettrom. Innvendig har boligen fyllingsdører, disse bør jevnlig justeres. De fleste overflater, vegger og tak, ble malt/beiset i 2021. I 2021 ble det også satt inn nytt vindu i stuen, samt at dørene og vinduene ble malt innvendig.

Kjøkken
Det ble satt inn ny kjøkkeninnredning i 2016. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter med en benkeplate i heltre. Det er kjøl/fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin og Micro på kjøkkenet. Ventilator har avtrekk ut av boligen.

Våtrom
Baderom er antatt fra 2011, det er laminat på gulvene og trepanel på vegger og i himlingen. Badet er har innredning med servant fra 2021 og dusjkabinett. Dokumentasjon foreligger i boligmappa. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjon. Toalettrommet har også laminat på gulver og panel på vegger og tak. Her er det satt inn toalett på gulv og servant på vegg. Rommet har åpent røranlegg i kobber og plast samt hovedstoppekran. Det er naturlig ventilasjon i rommet. Det ble satt inn ny varmtvannsbereder i 2021.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av kobber. Utvendig frostsikker utekran. Vann er lagt inn i 2011. Det er montert varmekabler på vannledninger i 2021. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstank av type Høiax fra 2021, volum 107 liter . El- skap med automatsikringer. 25 ampere
hovedsikringer. åpent el anlegg. Nytt el-skap i 2011. Enkle brannvarslere. Brannslokkeapparat pulver.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  16 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Veggkonstruksjon: Konstruksjonene har skjevheter. Det er registrert og målt avvik på yttervegger - begge langvegger. Spesielt område rett ut for pipe. Det er målt loddavvik på fra 2 til 4 cm på det meste. Veggene har markert skjevhet mot innkjørsel. Eier opplyser at det også var skjevheter på yttervegger ved overtagelse av eiendommen for 5 år siden. Sannsynlig årsak til skjevheter antas å være sviktende fundamentering av boligen.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Krypkjeller: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Det antas at fundamenter under yttervegg mot innkjørsel har sunket i terrenget. Viser til beskrivelse under etasjeskiller og yttervegger.

Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt mellom 5,5 til 6 cm høydeavvik på tvers av stua , målt fra område yttervegg ved inngangsparti/kjøkken mot yttervegg motsatt side. Det er lavere nivå ved yttervegg mot innkjørsel. Det er målt mellom 5 til 5,5 cm avvik fra område dør mellom entre og gang og mot/til område ved ovn i stue. Gulvnivå ved hele yttervegg mot innkjørsel er lavere på grunn av skjevheter i yttervegg. Sannsynlig årsak til skjevheter antas å være sviktende fundamentering.

Våtrom - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet mangler ventilasjon. Laminat er ikke egnet som membran på gulv. Det er utett overgang gulv og sluk. Gulvet er skjevt og har fall fra sluk på mer enn 4 cm helning mot vegg til soverom.


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Vedovn ellers øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering på egen eiendom. For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 7613

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Roger Rustad.

Årlig festeavgift kr 7613,-/år  pr 2022
Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeks
Bortfester har ikke tatt stilling til om han ønsker å benytte seg av forkjøpsretten.

Festekontrakt - vilkår er tinglyst den 26.05.1978 med dagboknr. 2380-3/26 som en pengeheftelse i festerett og følger vedlagt i salgsoppgaven.
Utdrag fra festekontrakt:
"5. Salg av bebyggelsen kan skje bare sammen med festeretten. Hvis festeren vil overta bebyggelsen og festeretten til andre enn slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller slektninger i sidelinjen til og med søsken har grunneieren forkjøpsrett etter takst som fastsettes ved lensmannsskjønn. Framleie av festeretten er ikke tillatt. Er det ikke oppført hytte på tomta, kan grunneieren kreve festet avviklet ved enhver form for overdragelse av festeretten."

Tomt og hage

Naturtomt med innslag av fjell og myrterreng. Det er naturlig drenering til terrenget.

Eier

Bjørn Nilsen Ida E Skott Nilsen

Vei, vann og avløp

Boligen har adkomst fra privat vei; Kløvnattvegen.
Eiendommen har vannforsyning fra grunneiers private vann- og avløpsanlegg.
Eiendommen har avløp via privat avløpsanlegg.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som reguleres av kommuneplanens arealandel for Flesberg kommune 2009-2025.

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Nipeto - Gampeflå, 2008

 Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

 Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Flesberg kommune.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. De opplyser om at de har mottatt søknad, for mer informasjon kontakt megler.

Lovlighet
Fritidsbolig: Det foreligger godkjente og byggemeldt tegninger, som stemmer med dagens bruk
Utvendig bod: Det foreligger godkjente og byggemeldt tegninger, som stemmer med dagens bruk

Prisantydning

2 195 000,-

Beregnet totalkostnad

2 195 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 195 000,-)) -------------------------------------------------------- 68 212,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 263 212,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Takstdato : 16.11.2022 Formuesverdi : 266 116,-

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca 6.000 kWh i år. Forbrukstall er innhentet fra Midtnett AS og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Fremtind

Kommunale avgifter

Kr. 4 181,25 pr. år Opplysninger innhentet fra Flesberg kommune

Andre utgifter:
Brøyting , p.t. kr. 4.280,-
Vann og avløp p.t. kr. 13.044,-
Strøing pt. kr. 1.159,-
Vedlikehold vei pt. 520,-
Adm. avg. p.t. kr. 120,-

Kontakt megler dersom det ønskes mer spesifikasjon.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:266 116,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.2 950)
Provisjon (kr. 61 250)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr. 2380-3/26, tinglyst 26.05.1978 - Festekontrakt - vilkår  
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 251
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst


Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?