Til innholdet

Arkitekttegnet enebolig på stor, idyllisk drømmetomt. Sjelden anledning sentralt i landlige omgivelser. Må sees!

Semsveien 131
Prisantydning 4 775 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 142
BRA: 142 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1987
Tomtareal: 1517 m²

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - BERGAN I NATURSKJØNT OMRÅDE

Adresse

Semsveien 131 3140 Nøtterøy

Velkommen til idylliske Semsveien 131 - en sjelden anledning sentralt på Nøtterøy i landlige omgivelser

Velkommen til Bergan og denne flotte eiendommen med usjenert og rolig beliggenhet mot store friarealer sentralt på Nøtterøy, kun ca. 8 km fra Tønsberg sentrum.

Eiendommen med 1,5 mål vakker opparbeidet tomt, ligger i naturskjønne og landlige omgivelser, så og si helt fri for gjennomgangstrafikk og dermed både skjermet og rolig. En ypperlig eiendom for alle aldersgrupper. Det arkitekttegnede huset fra 1987 er stort nok for barne-/ungdomsfamilier, men passer like godt for de hvor barna allerede har flyttet ut med sin romslige bebyggelse med alt på ett plan og tilleggsrom i loftsetasje og i kjeller. "Østre fløy" av huset er fra ca. 1900.

Boligens spennende arkitektur gir sæpregede, åpne, individuelle og flotte løsninger. Doble utganger til det unike atriumet i midten av bygningens "hesteskoform" er en annen flott detalj skapt av husets arkitekt. Eiendommen er velholdt, oppgradert til ulike tider og gir et flott helhetsinntrykk såvel inne som ute. Bruken av store vindusflater, romslige/solrike uteplasser og ulike vinkler på huset gjør at oppholdsrommene oppleves som svært lyse og trivelige. I den imponerende usjenerte og flott oppbeidede hagen, kan man finne en rekke lune og solrike plasser å sitte - la bildene tale for seg selv!

Familiens kjøretøy plasseres trygt og godt i dobbeltgarasje fra år 2000 og på romslige oppstillingsplasser.

På vegne av eier og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning av en helt spesiell eiendom!

Kort fortalt om Semsveien 131

* Arkitekttegnet enebolig med alt på ett plan + innredet loftsetasje
* Stor grunnflate på 143 m²
* Natursjønne, usjenerte og landlige omgivelser sentralt på Nøtterøy
* Svært barnevennlig og ikke minst trafikkstille uten gjennomgangstrafikk
* Idyllisk og vakkert opparbeidet hageanlegg på over 1,5 mål eiertomt
* Disposisjonsrett til ytterligere ca. 300 m² tomt
* Unikt og skjermet uteatrium omsluttet av boligen mot syd m/pergola og drueranker
* En rekke øvrige terrasser og uteplasser flere steder på tomten
* Dobbel garasje bygget år 2000
* Utebod fra 2009
* Drivhus
* Egen brønn for vanning av  hagen
* Stor kjøkkenhage hvor man kan dyrke egne grønnsaker
* Utendørs jacuzzi fra Sundance usjenert plassert på terrasse mot vest
* Stort baderom fra år 2000 med badstue
* Utstrakt bruk av gulvvarme og nye en stavs gulv i 2019
* Stort spisekjøkken fra Huseby med innredning fra år 2000
* Koselige stuer i hver ende av huset
* En rekke 2-fløyede terrassedører gir masse lys og flott adkomst til uteplasser

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget barnevennlig, naturskjønt og trafikkstille bomiljø preget av store, landlige tomter regulert som natur-/landbruksareal.

Semsveien 131 byr på en sjelden mulighet til å leve livet svært sentralt på Nøtterøy, likevel i svært landlige og naturskjønne omgivelser.
Mulighetene er mange for de som ønsker å kombinere et landlig liv, men likevel med kort gange-/sykkelvei til båt-/sjøliv i kanskje landets flotteste skjærgård og kort kjørevei til Tønsberg by.

Ypperlige sted for barnefamilier som vil bo trygt og godt uten trafikk og med store, åpne grøntområder rett utenfor døren. Eiendommen ligger tett på skogbrynet ved inngangen til flotte turområder ved Vardås.
Det er kort vei til Oserød barneskole, diverse barnehager. Her finnes et aktivt og rikt kulturliv i tillegg til et bredt spekter av friluftsaktiviteter.

Området byr bl.a. på en rekke friarealer tett på eiendommen. Det er kort vei til Knarberg og Bjerkøysundet. Flere idylliske båthavner ligger i nærheten, blant annet på Årås, Hjemseng (Nøtterøy båtsenter) og Knarberg båthavn.  Det også kort sykkelavstand til flere badeplasser i nærmiljøet samt øvrige flotte tur- og rekreasjonsområder rett utenfor døren.

Til Meny-dagligvareforretning på Skallestad er det kun et par minutter med bil.

Det er ca. 8 km til Tønsberg sentrum, og det er sykkel- og gangvei helt inn til sentrum. 5-6 km til Teie torg som byr på det meste av sentrumsfunksjoner inkudert Vinmonopol, bank, restauranter m.m. Bussholdeplass med avganger til nevnte områder innen 2-3 minutters gange.

Til Borgheim er det ca. 3 km med flere sentrumsfunksjoner, ungdomsskole samt videregående skole, golfbane og restauranter.
E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på en drøye time. Til Torp flyplass med daglige avganger til en rekke Europeiske byer er det ca. 25-30 minutter med bil.

Se også vedlagte kart og nabolagsprofil.

Husets innhold og eiendommens tilleggsbygninger

Eneboligen er oppført med alt på ett plan med spennende arkitektur. I tillegg har huset en stor, delvis innredet loftsetasje og to kjellerrom under opprinnelig del av huset.

ENEBOLIG:
1 . etasje - innvendig p-rom areal ca. 134 m²:
Lys og innbydende hall med inngangsdør fra atrium og 2-fløyet terrassedør til uteplass på motsatt side.

To stuer - en i hver ende av boligen og begge med trapp opp til innredet loftsetasje. Stuen i sydvest har 2-fløyet terrassedør til atrium.

Gang med store vinduer mot atriumet mellom hall og stuen i sydvest.

Stort, påkostet kjøkken med spisestueavdeling og 2-fløyet terrassedør til atrium.

To soverom hvorav hovedsoverom med terrassedør til terrassen i vest.

Meget romslig baderom med blant annet dusj, badekar, toalett og baderomsinnredning.

Badstue i tilknytning til baderommet.

Gjestetoalettrom med servant.

Vaskerom med inngang fra hall/gang.

Loftsetasje:
Loftsetasjen er innredet med hems med åpning mot stuen i tilbygget mot sydvest. Rommet har for øvrig tilkomst fra stuen og er i følge bygningstegninger omsøkt som loft og ikke oppholdsrom.
I motsatt ende av huset, over opprinnelig del av boligen, er det et innredet rom som benyttes som soverom. Rommet har for lav takhøyde til å være målbart og er såldes ikke godkjent som oppholdsrom i følge dagens regelverk. Loftsetasjen består videre av det stor, uinnredet loft samt lagringsbod i kneloft.

Kjeller:
Delvis kjelleretasje med to lagringsrom under opprinnelig del av huset med gulvflate på ca. 29 m². Takhøyden er under 1.90 meter og således ikke målbart areal. Etasjen har adkomst fra utvendig trappehus på sydsiden av eiendommen.

DOBBEL GARASJE:
Frittliggende dobbeltgarasje fra år 2000 på BRA/BTA ca. 36/35 m² med plass til to biler i tillegg til oppbevaringsplass. Garasjen har sideinngang i bakkant av bygningen, mot syd. Dobbel leddport av tre med elektrisk portåpner og innlagt lys-/stikkontakter. Innvendig har garasjen betongstøpt gulvdekke og innredet med diverse arbeidsbenker som medfølger. Grunnet saltaksløsningen er det noe stable-/lagringsplass over takstolene på loftet - det laget en gavlluke i bakkant av garasjen for enkel tilkomst til lagringsplassen. 

UTVENDIG BOD:
På sydsiden er det oppført en utvendig bod på ca. 15 m² fra 2009 bygget i tre av maskinlaftede vegger. Denne er fundamentert med Lecablokker
på terrenget og innredet med tregulv. Boden er omsluttet av en ca. 16 m² terrasseplatting. Det er også en vedbod på ca. 3 m² i tilknytning til uteboden.

DRIVHUS:
Til eiendommen medfølger et drivhus på ca. 9 m² bygget i stål og glass med innvendig gulv av betongheller.

Planskisser over husets inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligen. Denne er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter og er ikke å anse som noen plantegning. Tilleggsbygninger fremkommer ikke av planskissene. Målsatte plantegninger fra arkitekt ifm. tilbygget i 1987 følger av komplett salgsoppgave.

Terrasser og uteplasser

De gode solforholdene på eiendommen gjenspeiles i eiendommens terrasseløsninger og utemiljø hvor det er anlagt en rekke flotte, romslige uteplasser:

- Unikt, lunt og usjenert atrium på ca. 35 m² med dekke av belegningsstein og m/pergola med overdekning av drueranker.

- Sammenhengede terrasseplatting av impregnerte trebord på ca. 55 m² mot syd-vest-nord med utendørs, oppvarmet Jacuzzi.

- Terrasseplatting rundt utebod på ca. 16 m².

Eiendommens idylliske tomt

Selveiet tomt oppgitt til 1517,70 m² i matrikkelbrev fra Færder kommune. I tillegg har eiendommen tinglyst disposisjonsrett til et ca. 300 m² ubebygget tomteareal vesentlig bestående av fjell-/naturtomt mot sydvest som gjør tomten ytterligere mer luftig.

Meget solrik, nøye planlagt og pent opparbeidet hageanlegg med massevis av boltreplass. Med husets plassering, godt trukket opp på tomten i vest i tillegg til god avstand mot bebyggelse på naboeiendommer, forsterkes den "luftige" og åpne opplevelsen av tomten utover dens herlige størrelse.
Tomteopparbeidelsen gir åpne og store tumleplasser i hagen som innbyr til alt fra alt til lek og moro for barn til store familie-/venneselskap.

Pent opparbeidet med stor gressplen skjermet av hekker, trær og beplantning på de fleste sider som gir god skjerming. Øverst på tomten skaper noe fjell i dagen en flott variasjon i terrenget.

Beplatningen er møysommelig planlagt. Her dukker de første blomstene opp normalt rundt Påsketider, og deretter fortsetter det å springe ut gjennom hele sommeren. En rikelig variasjon av prydbusker og ulike blomsterbed finner du flere steder på tomten. Det er anlagt en stor kjøkkenhage hvor det er anledning til å dyrke grønnsaker hvis ønskelig. Ut for denne er det en platting hvor det tidligere var enda et drivhus på eiendommen i tillegg til den som er plassert på sydvestsiden av eiendommen i dag.

Asfaltert gårdsplass og adkomstvei opp til huset gjør det enkelt å holde adkomstpartier rene. Legg merke til den flotte beplantningen på sidene av den langstrakte allèen mellom garasjen og huset.

Det er etablert dryppvanning på store deler av tomten, og gammel brønn øst for boligen gir mulighet for vanning av hagen i perioder med kommunale vanningsrestrisjoner.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart som følger av vedlegg til komplett salgsoppgave. I denne finner du også tinglyst avtale/kart for tilleggsarealet som disponeres av eiendommen.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1987, modernisert i 2000

En mindre del av bebyggelsen, fløyen mot sydøst, er opprinnelig bygget ca. 1900. Denne delen av huset fremkommer av arkitekttegninger vedlagt i salgsoppgaven. Opprinnelig bygningsdel har også kjeller samt loftsetasje.

Antall rom

Oppholdsrom: 4, Soverom: 2, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

[total_bygningsarealer

Boligen:
1. etasje: P-rom/BRA/BTA: ca. 142/142/152 m²
2. etasje: P-rom/BRA/BTA: ca. 8/8/9 m²

Følgende rom er medtatt i primærrommene for boligen - se også tilstandsrapport:
Samtlige innvendige, målbare arealer i 1. er medtatt oppgitt P-rom.

Kommentarer til målte arealer i 2. etasje og i kjelleretasje - se også tilstandsrapport:
2. etasje har et gulvareal på ca. 46 m², fordelt på 17 m² i tilbygget del og 29 m² i opprinnelig del. Av disse arealene er kun ca. 8 m² målbart areal i tilbygget del medtatt i ovennevnte totalareal. Dette delvis pga. høyde under 1.90 meter og delvis pga. skråtak.
Kjelleretasjen har et totalt gulvareal på ca. 13 m². Her er det for lav takhøyde til at arealet er målbart (under 1.90 meter).

Dobbel garasje fra 2000:
P-rom/BRA/BTA: ca. 0/35/36 m².

Hagebod fra 2009:
P-rom/BRA/BTA: ca. 0/15/15 m².

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Byggmester/Takstmann Hans Holt. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Standard

Boligen er lys og hyggelig innredet med vekt på at detaljer og modernisering skal skape et helhetelig preg hva gjelder farge-/materialvalg. I tillegg bys det på flere detaljer som står i stil med husets historie og identitet.
Moderniseringsarbeider i huset, særskilt utført i år 2000, er gjort med moderne funksjonalitet i fin harmoni med  husets egenart.

Gulv - innervegger - himlinger:
Det er nylagt, stiltilpasset og påkostet en stavs laminatparkett fra 2019 i alle rommene i 1. etasje med unntak av på våtrommene hvor det er fliser på baderom, vaskerom og på gjestetoalettrommet. De flotte, nye gulvene i kombinasjon med gjennomgående lyse farger på veggflater og hvite himlinger gir hjemmet et flott og solid helhetspreg. I loftsetasjen er det heltre plankegulv på hems og klassisk tre stavs eikeparkett på rommet i tilbygget del.

Innervegger består i all vesentlighet av malt trepanel og malt tømmerpanel. På soverommene i 1. etasje er det tapetserte vegger. Malt panel på vegger også på vaskerom og gjestetoalett. Fliser på baderom og trepanel i badstuen.

Himlinger med i det vesentlige malt trepanel. Himling i tilbygget stue av malt "hoppski" underbord til heltregulvet til overliggende hems gir særpreg til taket. I det vesentlige hvite panelplater og tak-ess i himlinger som ikke har malt trepanel.

For spesifiserte detaljer rundt overflatematerialer, se utarbeidet tilstandsrapport.

Kjøkkenet med stor spisestueplass - familiens kanskje mest benyttede samlingsplass:
Dette er et rom som imponerer med sin herlige størrelse, rikelig med skap-/benkeplass og solid kjøkkeninnredning fra Huseby som nytt fra år 2000. Løsningen, med i stor utstrekning åpen løsning i denne delen av huset, skaper også et flott kombinasjonsrom. Innredningen i malt eik gir et flott preg til rommet, og ved nyinnredning er det åpnet mer av veggen mellom kjøkkenet og stuen. Dette har blant annet gitt et område med plass for stort spisestuebord hvor man kan samle til familie-/venneselskap. Selger har i dag møblert denne delen med 3-seter sofa og bord. Vinduer mot syd og øst gir flott lysinnslipp og flott kontakt med hagen. I tillegg blir rommet godt gjennomslyst av den doble terrassedøren som tar deg ut til atriumet. Alle vinduene har måltilpassede gardiner inne i vinduspost som medfølger. Rommet byr på massevis av god og solid innredning, og benkeplater av heltre er enda et bidrag til god kvalitetsfølelse. Legg også merke detaljer som klassiske dekorlister (sukkerbitlister) som gir takhøye overskap, skuff under komfyr for ekstra stekeplater, integrert vin-/skuffehylle i overskap og ikke minst takhøyt glasskap ført fra benkeplate og helt opp til tak.
Alt av hvitevarer medfølger; Miele integrert stekeovn med separat, keramisk platetopp, Miele gasstopp med doble bluss, oppvaskmaskin, kjøleskap og  fryseskap. Ventilator med utlufting ut i yttervegg.

Stuen i tilknytning til kjøkkenet:
Også dette rommet er gjennomlyst, takket være det store vinduet i øst og vinduene på kjøkkenet hvor åpen løsning gir lysinnslipp også til stuen. Området ut for den varmeeffektive og nye Nordpeis peisovnen fra 2018 blir et koselig samlingspunkt på mørke vinterkvelder, mens varmepumpen gir behagelig innertemperatur. Rommets store vindu mot øst gir flott utsyn over naturlandskapet. I samme vindu er det nyere, måltilpasset gardin som medfølger. Glassdør mellom stuen og husets hall/gang.

Stuen i motsatt ende av huset - i tilbygg:
Også denne stuen er gjennomlyst av masse vinduer, faktisk ut mot tre sider inkludert vinduene i den doble terrassedøren ut til atriumet. Den delvis åpne himlingen mot hemsen i loftsetasjen gir et flott og luftig særpreg. Som i den andre stuen i huset, har også denne installert varmepumpe og peisovn.

Husets flotte hall, gang og tilknyttede gjestetoalettrom:
Hovedinngangen til huset er via det særpregede atriumet. Hallen er meget stor og "binder sammen" tilbygget og opprinnelig del av huset på en flott måte. Store vinduer på hver side av inngangsdøren og ikke minst dobbel glassdør på motsatt side, ut til hagen, gir et flott særpreg til rommet. Hallen er romslig og gir, i tillegg til plassbygget og takhøy 2-dørs skyvedørsgarderobe, plass til ytterligere møbler. Gulvvarmen gir god tørk til ytterklær og sko - det er også lagt gulvvarme i åpen gang som blir en forlengelse av hallen.
Hallen har også direkte inngang til husets praktiske gjestetoalettrom hvor det også er varmekabler i gulvet. Toalettrommet er innredet med sokkeltoalett og servant med underskap.

Det store baderommet fra år 2000 med badstue:
Hva er ikke mer behagelig i et hus enn å komme inn på svært romslig og delikat bad på morgenen?  Badet, som også ligger i tilbygget fra 1987, er et delikat og ombygget rom i år 2000, praktisk innredet med gode og gjennomtenkte løsninger. I år 2000 ble opprinnelig bad og et tredje soverom omgjort til det store rommet det er i dag. Tidløse veggfliser og lune, sandfargede gulvfliser i kombinasjon med varmekablene i gulvet gir en behagelig velværefølelse.
Badet har belysning med taklys, stort vindu som slipper inn dagslyset samt overlys ved veggspeil. Det er både dusj og badekar, plassert på hver sin side av rommet. Badekaret er frittstående med veggmontert blandebatteri og dusjarmatur. Dusjen består av flislagt nisje med god plass, mens rommets sokkeltoalett er plassert i motsatt hjørne. Baderomsinnredningen består av hel servantbenk m/underskap, veggspeil og høyskap på to sider m/skuffer og skap.
Badstuen er plassert i hjørnet av baderommet med inngang fra badstuedør av glass. Rommet har støpt gulv med spaltet tregulv, sittebenker av tre og det er installert badstueovn fra VIKI sauna. 

De to soverommene i 1. etasje og innredede loftsrom:
Begge soverommene ligger i tilbygget del av huset, praktisk plassert vegg-i-vegg på hver side av baderommet.
hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng, garderobeskap og nattbord på hver side av sengen. Terrassedøren tar deg ut til vestsiden av hagen og terrassen hvor eiendommens medfølgende Jacuzzi er plassert. Plassbygget, nyere 4-dørs takhøyt og nyere skyvedørsarrangment gir god garderobeplass.
Etasjens andre soverom har også vindu ut mot vest.
De to innredede rommene i loftsetasjen, i hver sin ende av huset, har dekorative trekantvinduer som gir særpreg og godt med lys.

Vaskerommet:
Vaskerommet også i tilbygget fra 1987, praktisk plassert vegg-i-vegg med hallen med utgang til to sider. Også dette rommet er oppusset i 2000. Varmekabler under flislagt gulv gir god varme, og det god plass til medfølgende garderobeskapsløsning. Vaskerommet har et mindre vindu mot nord, og er videre innredet med veggmontert vaskekum og plass/opplegg for vaskesøyle. Innerst i rommet er det også plass for ekstra kjøle-/fryseskap hvis ønskelig.

Øvrig om standard/installsjoner/utstyr for boligen:
* Ny ytterkledning på østvegg og sydvegg på opprinnelig bygningsdel i 2009
* Takstein på yttertak på opprinnelig del av huset er fra 1987
* Elektrisk tavleskap med automatsikringer og 32 ampere hovedsikringer
* Det har vært tilsyn på det elektriske anlegget i 2019 - ingen kjente mangler
* 200 liter varmtvannsbereder fra 1985 plassert i kjeller
* TV-signaler fra Canal digital - satelitt (parabol)

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport som følger av komplett salgsoppgave.

Kortfattet beskrivelse av byggemåte

Boligen er bygget med trekonstruksjon på mur.

Grunnmur:
Eldre/opprinnelig del av huset har støpte gråsteinsmurer og støpte gulv på terrenget. Tilbygg har antatt støpte såler-/ringmur med støpt, isolert plate på mark. Drenering til kultet masse og drensledninger med grunnforhold av jord og leiremasser. Under deler av tilbygget er det antatt fjell og steinmasser.
Grus og drenerende masser langs grunnmur mot vest og etablert drenering mellom bolig og fjellpartier mot vest. Nedgravde drensledninger i grunnen opp fra skogsterreng bak fjellpartier og ut mot jordet i nord. Drensledninger er videreført til nedgravde drenskummer.

Yttervegger:
Trekledning med bindingsverk som er isolert og bygget med vindsperre av papp/plater.Yttervegger i opprinnelig del i tømmer og plank. Ytterkledning med stående, malt trekledning med over-/underliggere.

Yttertak:
Yttertaket er konstruert med saltakskonstruksjon tekket med dobbelkrum betongtakstein. Sperre-/åstak på opprinnelig bygningsdel, sperretak på tilbygget del. Det er åpent, gulvet lagringsloft over tilbygget del på ca. 76 m² og isolert i skråtak over innredede rom. Undertak på opprinnelig del har undertak av over-/underligger med panel og antatt underlagspapp/sutaksplater. Undertak på tilbygget del av sutaksplater. Takrenner og nedløp i stål. Takrenner av plast på fasade mot øst.

Vinduer:
På kjøkkenet er det nye losholtvinduer fra år 2000. Øvrige vinduer fra ca. 1987, produsert i 1985 og 1986. Enkelte vinduer har ikke oppgitt alder.

Garasje:
Frittstående bygning oppført i bindingsverk av tre og utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Fundamentert med ringmur og støpt plate på mark. Saltaksløsning med takstoler med undertak av sutaksplater, utvendig tekket med dobbelkrum betongtakstein.

Beskrivelse av byggemåte er basert på utarbeidet tilstandsrapport. For ytterligere beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand, henvises det til tilstandsrapport i salgsoppgaven utført av takstmann/byggmester Hans Holt.

Oppvarming

Boligen varmes opp av elektrisitet med utstrakt bruk av gulvvarme, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe (2 stk.).

Det er elektriske varmekabler i gulv i hall/gangareal, baderom, vaskerom og på gjestetoalettrom. Øvrige elektrisk oppvarming med panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

I hver av stuene er det installert varmepumpe som gir god, energiøkonmisk varme gjennom vinterhalvåret.

Vedfyring i stue/kjøkken med nyere, rentbrennende peisovn fra Norpeis med glassdør tilknyttet ett-løps teglsteinspipe. Peisovn fra Jøtul i den andre stuen som er tilknyttet Leca elementpipe fra 1987.

Husets fyringsanlegg er senest stedling kontrollert av Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) den 15/5-2019. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik. Rapport utleveres på henvendelse.

Parkering

Eiendommen har svært gode parkeringsfasiliteter med parkering i dobbelt garasje og stor asfaltert gårdsplass med en rekke biloppstillingsplasser.
På baksiden av garasjen er det i tillegg anlagt et stort og praktisk parkeringsområde med belegningsstein, ypperlig til f.eks. plassering av vinteropplag for båt, tilhenger, bobil eller andre kjøretøy.

Garasjeanlegget sine fasiliteter er beskrevet i punktet "innhold" og "byggemåte".

Areal og eierform

Areal: 1 517 kvm, Eierform: Eiet tomt

Adkomst - hvordan finner du frem til Semsveien 131?

Fra Tønsberg tar man Nøtterøyveien over Kanalbroen og følger skilting til Årøysund. Ta inn til høyre i krysset på Bergan. Følg veien ca. 200 meter og ta stikkvei inn til venstre. Semsveien 131 finner du på høyre side et lite stykke inn på stikkveien.

Eiendommens er merkes med meglers til salgs skilt, og det vil bli satt opp visningsskilt fra Z-eiendom ved fellesvisning.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Eier

Steinar Johansen

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst Semsveien som er kommunal vei, deretter inn til felles stikkvei som er privat med vedlikeholdsplikt for de tilknyttede eiendommene. Det er 7 tilknyttede eiendommer til privat stikkvei. Veien ble første gang asfaltert for ca. 20 år siden. Nytt topplag med asfalt for ca. 3-4 år siden, og det planlegges nytt topplag om 6-7 år frem i tid. De seneste år har hver av de tilknyttede eiendommene innbetalt kr 3 000 årlig til avsetning/sparing for fremtidig asfaltering. Veilaget har avtale om snøbrøyting. De seneste år har man hatt fast avtale hvor hver eiendom betaler kr 1000 pr. år for dette.

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og har privat avløp. Det er septiktank på jordet mot nord og tanken tømmes rutinemessig annen hvert år etter dagens bruk. Færder kommune står for tømming av tanken, og kostnad for dette er inkludert i kommunale avgifter. Kommunen opplyser at det i Færder kommune er overordnet plan om å utføre VA-tiltak i alle områder med privat avløp som deretter kan utløse pålegg om tilknytning til offentlig avløpsanlegg. Det er felles, private stikkledninger sammen med andre eiendommer.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune  i sin helhet er avsatt til "LNFR (landbruk-/natur-/friluftsområde) for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende". Dette iht. vedtaksdato 17/6-2015.

Det er ingen reguleringsplan for området eiendommen ligger innenfor. Kommunen opplyser at det ikke eksisterer planforslag som berører eiendommen og ikke er det igangsatt planlegging som berører eiendommen.

Alle opplysninger er innhentet fra Færder kommune.

Forholdet til konsesjon, odel og boplikt

Det kreves ikke konsesjonssøknad for kjøp av eiendommen. Det er ikke odel, og det er ikke boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser/servitutter som følger eiendommen:
1897/900155-1/91 Erklæring/avtale tinglyst 18.11.1897.
Ekspropriasjon av grunn til kystsignalstasjon Vetan
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1910/900250-1/9 Erklæring/avtale tinglyst 21.10.1910 - Ekspropriasjon av grunn til signalstasjon på Vetan

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på andre eiendommer - Rettigheter på 0729-36/3 - Rettigheter i eiendomsrett.
1888/990224-1/91 - Bestemmelse om veg tinglyst 19.07.1888. Rettighetshaver: Knr: 0729 Gnr: 36 Bnr: 4.  
Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vannrett.
 
Rettigheter på 0729-36/1 - Rettigheter i eiendomsrett - 2005/7013-1/91. Bruksrett tinglyst 31.05.2005 
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr: 36 Bnr:4. Gjelder tillegggsareal 300 m².

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Det finnes godkjente bygningstegninger i kommunens arkiv med saksnr. 716/84 fra 1984 med både plantegninger og fasadetegninger over tilbygget som ble ferdigstillet i 1987 i følge selger sine opplysninger. Tegningene følger som vedlegg i salgsoppgave. Det er gjort enkelte endringer i boligen som avviker fra bygningstegningene. I bygningsarkiv finnes det også godkjente bygningstegninger over garasje, datert 19/5-1999 med saksnr. M067/00.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Prisantydning

4 775 000,-

Beregnet totalkostnad

4 775 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 775 000,-)) -------------------------------------------------------- 131 692,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 906 692,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Formuesverdi

Ligningsverdi: 1 027 626,-
Sekundær ligningsverdi: 3 699 454,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2017. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk pr. år er beregnet til ca. 22 552 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk siste 3 år. Forbrukstallet er innhentet fra energileverandør og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 4676236

Kommunale avgifter

Årlig pt. kr. 8 679,- basert på innhentet informasjon fra Færder kommune.

De kommunale avgiftene dekker gebyr for vann, slamtømming, renovasjon (inkl. 230 liter plastbeholder) og feiing. Det er ikke installert vannmåler i huset.

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Utleiemuligheter

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen, og den har ingen hybel eller separat boenhet. Selve boligen kan fritt leies ut dersom ønskelig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tønsbergs Blad 05.06.19 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 190619 (Kr.4 500) Markeds- og informasjonspakke (Kr.12 200) Oppgjørshonorar (Kr.4 750) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 4 775 000,-) (Kr.47 750) Totalt kr. (Kr.87 220)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra E-verk.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tingspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud på eiendommen. Konferer gjerne megler.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføreskan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z-Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?