Til innholdet

2-roms leilighet i 6. etg. med heis, flott utsikt og romslig innglasset balkong! Varmtvann og fyring inkl.

Dronning Åsas vei 8
Prisantydning 2 290 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 54
BRA: 65 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1962
Tomtareal: 0 m²

Visninger

onsdag 22. mars Kl 16.30 - 17.15
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Solvang

Adresse

Dronning Åsas vei 8 3117 Tønsberg 6. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget attraktivt og sentralt på Solvang - "midt i smørøyet" i et av Tønsbergs kanskje mest attraktive boligområder. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum og tett på en rekke flotte rekreasjonsområder. Nærmiljøet er kjent som et "grønt" område hvor det er hyggelig å bo og vokse opp.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Lysløype finner du kun noen få hundre meter fra eiendommen. Fra Messeområdet går det også turveier videre over til skogsområder på Eik hvor det på vinteren er lysløype på kveldstid og oppkjørte skiløyper. Her er det også ideelt for sykling og løping. For innedørsaktiviteter finnes det treningssenter ved "naboeiendommen", Tønsberg gressbane (Stamina Tønsberg). Tønsberg idrettshall ligger innen 5 minutter gangavstand.

Med gangavstand til Tønsberg sentrum bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen (ca. 15 minutter å gå), butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold sin største arbeidsplass.

Området er også meget barnevennlig med bl.a. gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg, forretninger på Heimdal, post, bank og busskommunikasjon. Ca. 1 km til Greveskogen videregående skole og i underkant av 2 km til Wang toppidrettsskole. 6-700 meter fra eiendommen ligger også idrettsarenaer med bl.a. Gressbanen og innendørs treningssenter.

Kort gangvei til bussholdeplass. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasliteter og avstander til disse

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1962

Bygninger og byggemåte

Boligblokk i 10 etasjer oppført i betong. Bygningen har mur overflater. Støpte etasjeskiller og vegger mellom boenhetene. Flatt tak tekket med PVC folie eller tilsvarende. Bygningen har malte trevinduer og PVC-vinduer med 2-lags glass, vinduer fra 2007-2008, malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Utgang fra stue til østvendt balkong av betong og stål, rekkverk av glass og stål. Areal av balkong er 11 m². Innglasset i 2005.

Innhold

6. etg: Entré, bad, soverom, kjøkken, stue.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken

Antall rom

Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 65 kvm

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 16 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
- Ingen

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via radiatorvarme og gulvvarme på badet. Varme (fjernvarme) er inkludert i felleskostnadene

Parkering

Andelseiere i borettslaget har mulighet til å leie garasjeplass i Tårnbo Nord Borettslags garasjeanlegg ved å søke styret der. Tårnbo Nord Borettslag prioriterer egne andelseiere så lenge det er søknader fra andelseiere i eget lag. Garasjeleie fastsettes av styret i Tårnbo Nord Borettslag.

Tårnbo borettslag har i tillegg 16 p-plasser på egen gårdsplass. Det betales ikke leie for disse. Det er i 2022 satt opp to ladestasjoner på parkering ute.

Areal og eierform

Eierform: Festet fellestomt

Fellesareal og hage

Leiligheten har adkomst fra stue til en innglasset balkong på 11 kvm. Balkongen ligger høyt og luftig til med nydelig utsikt! Balkongen kan benyttes både på vår og høst, og når det er varmt i været kan glassfeltene skyves helt til side. I tillegg har rekkverket glassfelt som slipper lyset gjennom.

Felles grøntareal, som er pent opparbeidet med plen, prydbusker, hekker, trær og diverse beplantninger. Det er også en felles, hellelagt uteplass. Internveiene er asfalterte og det er laget en felles sykkelparkering

Eier

Fredrik Hansen

Vei, vann og avløp

Offentlig

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Veg og boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (vedtatt 22.5.2019)
Kopi av kommuneplanen, bestemmelser og retningslinjer for kommuneplanen etc. kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998
Det foreligger dog ferdigattest for rehabilitering av bad i 40 leiligheter datert 15.01.2016 og ferdigattest for innglassing av balkonger datert 03.06.2006. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Tårnbo Borettslag, Orgnr.: 953387999 Andelsnr.: 23 Andel fellesgjeld: 352000, Total gjeld: 16162379

Lånenummer:
HABA01-94817180579 Restsaldo 336.357,- Kapitalkostnad 1.917,-
HABA03-94817217839 Restsaldo 15.338,- Kapitalkostnad 199,-
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr                               Type     Restsaldo       Restløpetid     Term pr.år     Type   Rente
HABA01-94817180579  A         15.457.632,-      22 år 4 md.      4                     Flyt     4,05%
HABA03-94817217839  A         704.747,-            7 år 7 md.        4                     Flyt     4,05%

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Felleskostnader øker med 4 % fra 01.05.2023.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 290 000,- / Felleskostnader: 5 296,- pr. mnd

Felleskostnader inkl. bygningsforsikring, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, varme (fjernvarme), TV og internett (grunnpakke), festeavgift, vaktmester og renhold, betjening av fellesgjeld, brøyting, astrøm i fellesareal, vedlikehold av heis, og evt. andre felleskostnader.

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) 352 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 642 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 648 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Takstdato : 14.03.2023 Formuesverdi : 647 883,- Sekundær formuesverdi : 2 332 377,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D

Forsikring

Tryg Forsikring 6656010

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:647 883,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 332 377,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Eierskiftegebyr til forretningsfører (Kr.6 215) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 642 000,-) (Kr.45 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Rabatt på provisjon (Kr.- 4 000) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Markedspakke (Kr.12 600) Markedspakke utlegg (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.4 200) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Totalt kr. (Kr.104 390)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

John Marius Eia Thollefsen (1)

Eiendomsmegler

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt John Marius Eia Thollefsen (1)

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?