Til innholdet

2. etasje i 1/2-part av horisontaldelt tomannsbolig. Øverst i rolig blindgate v/idylliske, sentrale og sjønære Hellalia.

Hellalia 76B
Prisantydning 2 675 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 76
BRA: 76 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1994
Tomtareal: 382 m²
Få salgsoppgave

Visninger

søndag 29. mars Kl 00.00 - 00.00
mandag 30. mars Kl 00.00 - 00.00
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - HELLALIA

Adresse

Hellalia 76B 3142 Vestskogen 2. etasje

Velkommen til Hellalia 76B - sjønært og idyllisk beliggende øverst i rolig blindgate

I Hellalia 76b har du en fantastisk beliggenhet øverst i dette rolige og idylliske boligområdet. Boligen ligger i stille og fredelig blindgate, noe som gjør beliggenheten ekstra attraktiv for deg som søker fred og ro. I tillegg ligger eiendommen med ypperlige solforhold med sol med svært sen kveldssol i sommerhalvåret.

Her i Hellalia på Nøtterøy sin vestside, har du store friområder rett utenfor døren. Det er en kort rusletur til badeplass i området. I luftlinje er det kun ca. 300 meter til Vestfjorden med sin livlige båttrafikk og mange flotte rekreasjonsområder i skog og langs populær kyststi. Legger man til det fredelige og trafikkstille bomiljøet, skjønner man fort at dette er et svært populært sted å bo!

Hjemmet ligger i 2. etasje og dermed øverst i denne hyggelige tomannsboligen som gir assosiasjoner til "sørlandsstil". Leiligheten byr på et koselig spisekjøkken m/vindu mot morgensolen, en lys og møbleringsvennlig stue med spisestue og peis, flislagt baderom med god plass, to soverom med god plass til garderobeskap samt en hyggelig entrè/gang. I tillegg har leiligheten et innredet loft med adkomst fra fasttrapp, en stor vestvendt terrasse med ypperlige solforhold og utvendig sportsbod.

Parkering skjer på egen tomt i forkant av huset.

På vegne av eier og Z-Eiendom ved Eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av Hellalia 76b på Nøtterøy sin vestside.

Fremtredende egenskaper ved eiendommen

- Høyt og frittliggende i terrenget
- Sjøen i front og skogen "i ryggen"
- Eiendommen ligger øverst i området i fredelig blindgate
- Stor vestvendt terrasse med ypperlige solforhold
- Høytliggende plassering gir flott utsikt i horisonten
- Liten lettstelt hageflekk hvor man kan søke skygge på varme sommerdager
- Nyoppusset i 2020 med nye parkettgulv og nymalte vegger i alle rom
- Gjennomtenkt og godt planlagt farge-/materialvalg gir en flott helhetsfølelse
- Alt på ett plan og innredet loft med adkomst fra fasttrapp
- Lys og romslig stue-/spisestue mot sydvest m/peis og utgang til terrasse
- Innholdsrikt kjøkken med spiseplass og vindu mot øst som slipper inn morgensol
- To romslige soverom med god plass til garderobeskap i begge rommene
- Romslig, lyst og flislagt baderom med dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin
- Adskilt entrè/gang med garderobeplass og glassdør
- Egen utvendig inngang med overbygg gir god skjerming til eget "trappehus"
- Utvendig og praktisk sportsbod på bakkenivået m/strømuttak og god lagringsplass
- Steinlagt adkomstparti fra gårdsplass og helt frem til eget inngangsparti
- Parkeringsplass på gårdsplass i front av bygget
- Varmepumpe gir energiøkonomisk varme samt mulighet for kjøling
- Vestfjorden ligger rett på nedsiden med badeplasser, bryggeanlegg og turområder
- Kort gangavstand til en rekke attraktive fasiliteter
- Flotte skogs-/naturområder i umiddelbar nærhet

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen er beliggende meget attraktivt på Nøtterøys vestside i Hellalia nær Vestskogen. Det er gangavstand til flott tur- og fritidsterreng med båthavn og badestrand rett på nedside av eiendommen. Kun noen få hundre meter til øyas golfbane på Borgheim som har godt renome for sine flotte fasiliteter. Her kjøres det også opp flotte skiløyper m/lys i vinterhalvåret.

Som nærmeste "nabo" har du et flott skogsterreng med kilometerlange turstier langs kyststien fra Hella.

Området hvor boligen ligger i, er oppført med et helhetspreg som gir klare assosiasjoner til "sørlandsidyll" med hvitmalt bebyggelse og små koselige hager.

Dagligvareforretning i Vestskogen ligger i avstand på i underkant av 1 km. Omtrent tilsvarende avstand til Borgheim sentrum med spisested, kulturhus, dagligvareforretninger, legesenter m.m. Det er også kort vei til Teie torv med en rekke sentrumsfasiliteter, bevertningssteder, vinmonopol m.m.

Barnehage og barneskole (ny skole planlegges i Labakken) i Vestskogen i tillegg til Rudolf Steinerskolen. Ungdomsskole samt videregående skole på Borgheim som ligger innen gangavstand fra Hellalia.

Ca. 5 km til Tønsberg sentrum m/gode bussforbindelser og sykkel-/gangvei.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området sine fasiliteter og avstander til disse

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1994, modernisert i 2020

Innhold

Innholdsrik leilighet som ligger i hele byggets 2. etasje hvor du har alt på ett-plan. I tillegg er det fasttrapp til stort, isolert loft med tilkomst fra fasttrapp.

Leilighetens inndeling er som følger:

2. ETASJE:
Entrè/gang med garderobeplass og tilkomst fra egen, utvendig trapp m/overbygg på nordsiden av boligen.
Lyst, flislagt og romslig baderom/wc med opplegg for vaskemaskin.
Stue og spisestue mot syd-vest med blant annet peis og utgang til vestvendt terrasse.
Innholdsrikt kjøkken med plass til spisebord.
To soverom hvor begge har god plass til gardeobeskap.

LOFTSETASJE:
Innredet loft med gulvflate på ca. 38 m² som ikke utgjør målbart areal pga. for lav takhøyde. Loftet består av et stort, åpent rom med blant annet diverse takvinduer i tillegg til gavlvindu på sydsiden. Det er lagringsplass innenfor kneveggene som er gulvet med adkomst fra kneloftsdører. Rommet er ikke å anse som beboelsesareal og heller ikke byggemeldt sammen med takvinduer til dette formålet. Skråtaket i etasjen har takhøyde i midtparti på det høyeste ca. 1,87 cm.

VESTVENDT TERRASSE:
Leiligheten har svært gode solforhold og her kan du nyte svært sen kveldssol! Terrassen mot vest er på ca. 12 m² og ligger ut for for stuen. Denne er bygget av impregnerte materialer og fundamentert til terrenget. Terrassebord av impregnert tredekke og malt terrasserekkverk i tre. Uttrekkbare vindseil på hver side av terrassen le-/skjermvegg på to sider, og det er mulighet for å montere terrassemarkise hvis ønskelig (tidligere markise er demontert).

UTVENDIGE ROM:
Det medfølger en utvendig, uisolert sportsbod på ca. 6 m² på bakkeplanet med adkomst i forkant av leilighetens inngangsparti. Denne boden med god oppbevaringsplass er oppført i malt treverk og med betongstøpt gulv. Boden har innvendige stikkontakter. I tillegg er det utvendig stikkontakt på ytterveggen. En rekke veggmonterte hyller medfølger.

LEILIGHETENS INNGANGS-/ADKOMSTFORHOLD:
Egen, utvendig trapp med overbygg over hele trappen som er plassert på byggets nordside. Under trappen dannes en naturlig og skjermet oppbevaringsplass med steinlagt dekke og blant annet utvendig, frostsikret vannkran. Her er det montert dobbel stikkontakt på ytterveggen.

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligen. Denne er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i leiligheten og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises det til utarbeidet tilstandsrapport som følger av salgsoppgave.

Standard

Leiligheten har i 2020 vært gjenstand for oppussing hvor alle parkettgulv er utskiftet og alle innervegger er nymalt. Hjemmet fremstår med et helhetlig og solid preg med tiltalende og lyst farge-/interiørvalg. Det er benyttet gjennomtenkte fargetoner, samme type gulv og samme type himling i alle rom, noe som gir leiligheten et flott helhetsinntrykk.

Beskrivelse av de ulike rommene er som følger.

Gulv, innervegger og himlinger:
Det 3-stavs nylagte eikeparkettgulv i alle rom. Disse er både klassiske, solide og moderne - et gulv som gir pent inntrykk og en god følelse.
Alle innervegger i leiligheten har malte tapeter, og dette gir en flott helhet. I stuen er det innslag av hvitpigmentert perlefaspanel på skilleveggen mot kjøkkenet som gir en lunene effekt i form av fondvegg. Soverommet innerst i leiligheten har tilsvarende trepanel på alle veggflater.
I himlinger er det hvitbehandlet trepanel i samtlige himlinger med unntak av på baderommet hvor det er malt gipshimling.

Det romslige kjøkkenet m/rikelig innredning og vindu som slipper inn morgensolen:
Kjøkkenet ligger innerst i leiligheten, vegg-i-vegg med stuesonen med inngang via skyvedør. Rommet har god plass for spisebord og vinduet mot vest slipper inn morgensolen!
Rommet er innredet med klassiske, profilerte kjøkkenfronter med både over- og underskap med god oppbevaringsplass. Tre av overskapene har vitrine-/glassdører hvilket gir en fin variasjon til innredningen. "L-løsningen" gir godt med benke-/arbeidsplass og det er blant annet dobbel vask nedfelt i denne. Mellom over-/underskapene er det tradisjonelle hvite fliser som forenkler renholdet og gir særpreg til kjøkkenet. Skjult av lyslister er det belysning over benkeplatene.

Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger:
* Helintegrert oppvaskmaskin fra Bosch fra ca. 2018 (smal modell)
* Keramisk steketopp i benkeplate fra Electrolux fra ca. 2015
* Stekeovn i rustfritt stål fra ca. 2015 integrert i underskap fra Electrolux
* Ventilator fra Husquarna med utlufting til yttervegg
* Avsatt plass til høyt kjøle-/fryseskap (lite kjøleskap medfølger)

Stuen og spisestuen mot sydvest med  utgang til terrasse:
Stuen er et møbleringsvennlig rom hvor særskilt de store, høyreiste vindusflatene og balkongdøren mot vest sæpreger rommet. Vinduet mot syd, lengre inn i stuen, bidrar ytterligere til godt lysinnslipp til stue-/spisestuesonen. De store vindusflatene i vest gjør også at utsikten kan nytes innendørs, og samtlige vindusflater i denne himmelretningen har skjermingsmulighet fra påkostet løsning med utvendige persienner. Stuen har også godt med veggplass. Den romslige terrassen utenfor stuen blir forøvrig nærmest blir som en "ekstra stue" i sommerhalvåret.
Peisen med innsatsovn står sentralt plassert i rommet med godt innsyn fra både den naturlige plasseringen av sofa-/sittegruppe og spisestuen. Denne gir deilig varme på mørke vinterkvelder. Diskrè plassert er også varmepumpen fra Panasonic fra ca. 2012 som gir energiøkonomisk varme i tillegg til å kunne gi kjøling på hete sommerdager dersom ønskelig.

Det flislagte baderommet:
Baderommet er praktisk plassert vis-a-vis leilighetens hovedsoverom. Romslig og klassisk innredet med fliser på gulv og vegger. Veggene har lyse, hvite fliser og de lyse fargene forsterkes av hvitmalt gipstak. Badet er arealeffektivt inndelt med blant annet et stort dusjkabinett fra 2018 med steamdusj med ryggdyser med mer. Varmekabler i gulvet gir god varme til rommet. Badet har videre baderomsmøbel med fire underskap, to overskap, midtstilt speil m/overlys og helstøpt servantplate. Sokkeltoalettet fra Porsgrund er plassert på motsatt side av rommet. Her er det også opplegg for vaskemaskin.

Leilighetens to soverom:
Soverommene har en usjenert plassering i forhold til hverandre. Hovedsoverommet er plassert ved leilighetens nord-vestre hjørne med vindu mot vest. Det andre soverommet ligger ved nord-østre hjørne (vindu mot nord) slik at soverommene er adskilt av både entre/gang og baderommet. Det er rikelig med avsatt plass til garderobeskap i begge rom, og på hovedsoverommet er det f.eks. plass til å montere stor garderobeskapsrekke fra vegg-til-vegg på en av langveggene i rommet. På hovedsoverommet er det montert utvendig persienne på vinduet mot vest. Dersom ønskelig medfølger det demonterte garderobeskapsfronter pr. i dag plassert i utvendig sportsbod.

Entrè/gang med garderobeanheng:
Leiligheten byr på en lys, innbydende og romslig entrè. Dagslyset slippes inn via. vindu i hovedinngangsdøren samt fra glassdøren mot stuen hvor sydvendt vindu gir et fint lysinnslipp. Som ellers i leiligheten er det også her helt nye parkettgulv og nymalte veggflater. Garderobenisjen innerst i rommet gir plass for oppbevaring av både ytterklær og sko.

Loftsrom:
I dette rommet er det lagt heltregulv på den ca. 38 kvadratmeter gulvflaten som ikke inngår i leilighetens oppgitte arealer grunnet for lav takhøyde. Adkomsten er fra plasseffektiv fasttrapp ut for gangen inn til kjøkkenet. Både vegger og himling har trepanel i dette rommet.

Øvrige detaljer om boligens standard og utstyr:
* Innlagt fibernett fra Telenor
* Utelys ved utvendig trapp, innganggsparti og på terrasse
* 200 liter Høiax varmtvannstank fra 2018 plassert på baderom
* Elektrisk tavleskap m/automatiske sikringer
* 40 A hovedsikring
* 13 A forbrukssikringer og 20 A til steketopp på kjøkken
* Det er installert jordfeilvarsler til det elektriske anlegget

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra byggmester/takstmann Hans Holt - Norsk takst.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 82 kvm

2. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 76/76/82 m²

Loft: Gulvareal på 38 m² som ikke er måleverdig areal. Arealet er dermed ikke medtatt i noen av de oppgitte arealene for leiligheten. Etasjen har himlingshøyde på ca. 1.87 cm på høyeste nivå øverst i skråtak.

Primærrom (p-rom) i boligen består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 2. etasje er medtatt i oppgitt primærrom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Utvendig bod på 6 m² er ikke medtatt i arealsammendraget da boden har utvendig tilkomst.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Eiendommens byggemåte i korte trekk

1/2-part av horisontaldelt tomannsbolig oppført i tre på mur. Bindingsverksvegger utvendig kledd med liggende kledning av tre fra byggeåret. Yttertak med saltakskonstruksjon tekket med dobbelkrum takstein. Taket har undertak av sutaksplater hvor det er lekter og sløyfer for takstein. Takrenner og nedløp i aluminium. Gulvede kryploft innenfor loftsstue.

Isolert i skråtak og i vegg mot kryploft. Kald luftet takkonstruksjon. Vinduer av tre med 2-lags isolerglass. Hovedinngangsdør med 3-lags glass. Etasjeskillere av tre.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand henvises det til vedlagte Tilstandsrapport utført av takstmann Hans Holt.

Adkomst - slik finner du frem til Hellalia 76B

Følg Kirkeveien utover Nøtterøy og ta Kjernåsveien til høyre skiltet mot Vestskogen. Følg denne til Amundrødveien, og ta til venstre mot Hella. Ta deretter Hellalia til venstre og følg områdets nummerskilting hvor eiendommen ligger øverst i området på venstre side av veien.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppvarming

Elektrisk, luft-til-luft varmepumpe og ved.

Elektrisk fyring med panelovner og varmekabler i gulv på dusjbad/wc. Peis med innsatsovn fra Dovre i stue-/spisestue. I samme rom er et installert luft-til-luft varmepumpe som gir energiøkonomsk varme. Varmepumpen gir også mulighet for kjøling hvis ønskelig på hete sommerdager.

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) har den 15. mai 2019 hatt seneste tilsyn med eiendommens fyringsanlegg. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Rapport utleveres på forespørsel.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Parkering

Seksjonene har hver sin parkeringsplass på sameiets tomt i front av bygget. Øvrig del av gårdsplassen er fellesareal i sameiet.

Det kan opplyses at området i sin tid ble prosjektert slik at hver av leilighetene kunne oppføre garasjer på tomten. Dette må det imidlertid i dag søkes  på nytt hos kommunen dersom man ønsker å bygge garasje.

Areal og eierform

Areal: 382 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten eies i fellesskap med seksjon i 1. etasje, og det foreligger tinglyst disposisjonsplan over tomtearealet de to seksjonene imellom.

Denne leiligheten disponerer iht. den tinglyste avtalen området på nordsiden av bygningen som blant annet omfatter gang-/adkomstareal opparbeidet med belegningsstein på denne siden. I tillegg disponerer man en lettstelt hageflekk opparbeidet med gressplen og noe prydbusker mot nordøst, i forlengelsen av gangarealet frem til leilighetens trappoppgang. På fremsiden disponerer hver av seksjonene hver sin parkeringplass, mens øvrig del av gårdsplassen er fellesareal mellom de to seksjonene.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart som følger av komplett salgsoppgave. Her følger også tinlyst seksjoneringsbegjæring som viser hvorledes fellestomten er inndelt mht. disponering mellom de to seksjonene. Det opplyses at hageplen er opparbeidet noe utover tomtegrensen mot skogen i øst.

Eier

Leif Henry Bjerklund

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp.

Reguleringsplan og forholdet til konsesjon/odel/boplikt

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen for Færder kommune av 31.01.2018 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende"  og "Turvegtrasè - Nåværende".

Eiendommen ligger i regulert område som av plannavn Hella boligområde med vedtaksdato 17.02.1993 er avsatt til reguleringsformål "Boliger" og plannavn Landbruksplan nr. 4, Vestskogen-Borgheim med vedtaksdato 21.04.1981 med reguleringsformål "Landbruksområde".

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov. Eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Eiendommen er ikke konsesjons-/odelsbelag. Det er ikke boplikt i Færder kommune.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser:
1994/16640-2/91. Erklæring/avtale tinglyst 21.12.1994. Pliktig medlemskap i velforening m.v. Overført fra: 3811-124/114. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
1994/16640-3/91  Erklæring/avtale tinglyst 21.12.1994. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. samt fellesanlegg og fellesareal
Overført fra: 3811-124/114. Gjelder denne registerenheten med flere.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest for "nybygg tomannsbolig" datert 18.10.1994. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret.

Prisantydning

2 675 000,-

Beregnet totalkostnad

2 675 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 675 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 712,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 754 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført av Hans Holt - Byggmester/Takstmann datert med takstdato : 20.03.2020.

Formuesverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benttes som primærbolig: kr. 588 534
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr. 2 118 722

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Energiforbruk pr. år er beregnet til ca. 6767 kWt, et snittforbruk siste 3 år.

Forbrukstallet er innhentet fra energileverandør og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

KLP Polisenummer: 28925727.

Selger opplyser at det er felles utvendig bygningsforsikring med naboen som bor under.

Kommunale avgifter

Kr. 15 183 pr. år

Kommunale gebyrer for inneværende år er fordelt på følgende årsbeløp:
Vann kr. 3683,00
Avløp kr. 7674,00
Renovasjon kr. 2910,00 + 416,00
Feiing kr. 500,00

Det er ikke vann- og avløpsgebyr etter måler.

Sameiet Hellalia 76a og 76b

Eiendommen er seksjonert og sameiet består av to boligseksjoner (1. etasje og 2. etasje) med adressene Hellalia 76a/76b som horisontaldelt tomannsboilg på matrikkelen gbnr. 124/114 i Færder kommune.

Sameiets seksjoner har følgende eierbrøk: 
Seksjon 1: 76,5/192  (Hellalia 76a)
Seksjon 2: 115,5/192 (Hellalia 76b)

Det er ingen fellesgjeld i sameiet eller på seksjonen.

Det er ikke etablert noen ordning med avsetning til fellesutgifter da seksjonene bærer hver sine kostnader pr. i dag. Utgifter til felles bygningsforsikring er fordelt mellom seksjonene. Årlig utgift til bygningsforsikring er per tiden kr 3 012,- for Hellalia 76b sin andel.

Sameiets seksjoneiere har for øvrig medlemsplikt i områdets velforening hvor kostnader til blant annet vedlikehold av internveier, felles parkeringsarealer, lekeplasser etc. fordeles mellom boligeierne. Det opplyses at velforeningen de seneste år ikke har vært virksom annet enn organisering av snøbrøyting og strøing av felles veinett. Hver husstand mot interne stikkveier belastes med et fordelt beløp som de seneste år har beløpet seg til ca. kr 1 000,- pr. år. Beløpet kan variere avhengig behvor for brøyting og strøing.

Verdt å merke seg ved det å bo i et boligsameie: En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Det kan ikke erverves mer enn to boligseksjoner i et sameie av en og samme juridiske person/selskap, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til overdragelse av denne leiligheten.

Forholdet til utleie

Eiendommen (seksjonen) består av en boenhet, og den har ingen separat/selvstendig utleieenhet.

Det er ingen særskilte restriksjoner vedrørende utleie utover det som følger av Lov om Eierseksjoner.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 250320 (Kr.4 500) Garanti og utleggshonorar (Kr.2 500) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 695) Kommunale opplysninger, grunnbok og servitutter (Kr.3 865) Markeds og informasjonspakke (Kr.10 990) Oppgjørshonorar (Kr.4 875) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 675 000,-) (Kr.40 125) Totalt kr. (Kr.80 550)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?