Til innholdet

1/2-part av oppusset og innholdsrik tomannbolig med store terrasser & romslig hage. Bynært med gangavstand til sentrum.

Granveien 20
Prisantydning 3 225 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 104
BRA: 122 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1955
Tomtareal: 916 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 19. mars Kl 14.00 - 15.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - KALDNES

Adresse

Granveien 20 3115 Tønsberg 1. etasje

Velkommen til Granveien 20 - en bynær leilighet øverst på Kaldnes

Velkommen til Granveien 20 og denne innholdsrike og lyse tomannsboligen ved bynære Kaldnes. Her bor man meget sentralt og øverst i åsen på "Nøtterøysiden" av Tønsberg kommune med gangavstand til byens sentrum.

Leiligheten ligger i 1. etasje og disponerer i tillegg en rekke rom i byggets underetasje. I 1. etasje bys det entre/gang med adkomst fra egen inngang, en romslig stue-/spisestue med peisovn og utgang til terrasse/hage, kjøkken hvor hvitevarer medfølger, to soverom, baderom og gang. Underetasjen byr på et innredet soverom, vaskerom, to lagringsboder og gang.

En rekke rom er oppusset i 2007 med overflatebehandlinger i lyse og moderne farger. Fra flere av rommene i 1. etasje er det utsikt mot Tønsberg by. Leiligheten disponerer for egen bruk hage mot syd og vest hvor det er bygget nye terrasser i 2007 og 2014.

På vegne av eier og megler ønsker vi deg velkommen til visning.

Eiendommens særpreg i korte trekk

º Sentralt og bynært med gangavstand til Tønsberg sentrum
º 1/2-part av klassisk tomannsbolig med romslig selveiertomt
º 1. etasje med tillegg av div. rom i underetasje
º Leiligheten disponerer til eget bruk hage mot syd og vest
º Terrasse mot syd-øst på ca. 22 m² fra 2007
º Nyoppført markterrasse mot vest fra 2014
º Noe utsikt mot Tønsberg by
º Stor, lys og romslig stue-spisestue med peisovn
º Kjøkken fra 2007 i delvis åpen løsning
º Baderom oppusset i 2007 med flislagt gulv
º To soverom i 1. etasje
º Innredet rom, vaskerom og diverse boder i underetasje
º Godt med oppbevaringsplass
º Flotte tur-/rekreasjonsområder i nærmiljøet m/bla. Teieskogen tett på
º Velkommen til visning

Beligghenhet og nærområdet

Granveien 20 ligger svært sentralt. Med gangbroen fra Kaldnes har man i dag kun få minutters gangavstand til Tønsberg sentrum. Gangbroen går mellom Kaldnes brygge og "Brygga i Tønsberg".

Det er kort vei til treningssenter, flotte rekreasjonsmuligheter bl.a. i Teieskogen samt offentlig kommunikasjon. En kort spasertur unna finner du Spar dagligvareforretning på Kaldnes. Kort sykkelavstand til bl.a. Tønsberg jernbanestasjon og Sykehuset i Vestfold som ligger på motsatt side av Tønsberg sentrum.

Kaldnes brygge er ett område under stadig utvikling hvor det er skapt en helt ny, ''levende'' bydel med bl.a. ulike forretninger, restauranter, cafeer, en rekke kulturtilbud, friområder m.m.

E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på en drøye time. Til Torp Flyplass er det ca. 20-25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver fasiliteter og avstander til disse i nærmiljøet.

Type, eierform og byggeår

Frittliggende halvpart av tomannsbolig - selveier oppført i 1955. Leiligheten er betydelig oppusset/oppgradert i 2007.

Innhold

Boligen har alt på ett plan i 1. etasje med egen inngang og funksjonell planløsning. Hjemmet byr i tillegg på en rekke tilleggsrom i boligens underetasje.

1. etasje:
Eget overbygget INNGANGSPARTI på vestsiden av boligen (naboseksjon har inngang på nordsiden av bygget). 

ENTRE/GANG som leder inn i leilighetens 1. etasje i tillegg til å ha åpen trappegang ned til underetasje.

Romslig STUE-/SPISESTUE med utgang til terrasse og hage i syd-vest.

KJØKKEN med inngang fra både stue og gang.

GANG med blant annet innfelt sone for garderobeanheng.

BADEROM innredet med blant annet badekar med dusj, toalett og baderomsmøbel m/servant.

2 SOVEROM hvorav ett romslig hovedsoverom. 

Underetasje:
GANG som leder inn til samtlige rom i etasjen.

SOVEROM med god plass til både dobbeltseng og garderobeskap.

VASKEROM/VASKEKJELLER med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

2 BODER med god oppbevaringsplass og diverse medfølge lagringshyller.

Det opplyses at bruken av soverommet i underetasjen er ikke samsvar med hva som er omsøkt og godkjent hos kommunen i opprinnelige bygningstegninger, se nærmere info under pkt. "ferdigattest". 
Øvrig del av underetasje på eiendommen disponeres av den andre seksjonen i sameiet, disse rommene har utvendig tilkomst til etasjen på østsiden av eiendommen.

Byggemåte og årstall for større påkostninger

1/2-part av horisontaldelt tomannsbolig oppført i tre med kjeller av mur. Yttertaket har sperretak, bordet og tekket med betongtakstein. Renner, nedløp og beslag i stål. Det er støpt betonggulv i kjeller Yttervegger ved grunnmur sementhullblokker - yttervegger over grunnmur i bindingsverk, kledd utvendig med trekledning.

Boligen fikk i 2007 flere vesentlige oppgraderinger hvor det kan nevnes at de fleste innvendige overflater i 1. etasje ble pusset opp, det ble montert ny kjøkkeninnredning, badet ble pusset opp og det elektriske anlegget ble oppgradert i 1. etasje og det ble lagt nye gipshimlinger i rom som har dette. Det ble også bygget ny terrasse. I følge tidligere eier er det gjort dreneringsarbeider i 2007 av maskinentreprenør Tom Engelstad. Videre ble det satt inn ny peisovn og ny varmtvannsbereder i 2008 i tillegg til at badet ble ominnredet. Takstein, renner, nedløp og beslag er fra ca. 1991 i følge tidligere salgsopplysninger hvor det også er opplyst at det i 1997 er ny ytterkledning og etterisolasjon på sydvegg. I 2014 er det gjort enkelte påkostninger på det elektriske anlegget i underetasjen. Vinduer er fra 1982, -86, -91 og 2007. Enkelte vinduer i underetasje er utskiftet i 2014. Det er i tillegg innsatt nytt vindu i leilighetens største soverom i 2017. Utvendig er bolig malt ved seneste anledning ca. 2018. 

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og tekniske beskrivelser vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Planskisser

Vedlagt følger planskisser over leilighetens to etasjeplan. Vi gjør oppmerksom på at disse kun er av illustrativ karakter og ikke er i målestokk. Det tas forbehold om avvik fra stedlig løsning og innredning.

Tomt og hage

Tomtens areal: 916,80 m² 
Type tomt: Selveiet fellestomt

Seksjonen har ideell andel av fellestomten. De to seksjonene i sameiet har separate innganger og disponerer hver sin del av tomten. Utearealet syd (fra og med vintergrønn hekk) og vest tilhører denne seksjonen, se vedlagt seksjonsbegjæring hvor fordelingen av  disposisjonsarealet fremkommer.

Tomten er opparbeidet med hageplen med busker, hekkbeplantning samt gruset gårdsplass. Den vintergrønne hekken sørger for usjenanse mot naboseksjonens hagedel året rundt.

Gressplenen i haven innbyr hyggelig aktiviteter. Terrassen på bakkeplanet mot vest og terrassen ut for stuen mot øst og syd sørger for et misunnelsesverdig "uteplasseldorado" i sommerhalvåret. Med terrassene sine størrelser og solrike plasseringer innbyr terrassene både til plass for utekjøkken med grilling, soner for utendørs loungemøbler og massevis av plass til andre  typer utemøbler. Den overbygde terrassen fra 2007 mot syd-øst, oppført i treverk og tredekke, er på ca. 22 m² og har adkomst fra stue-/spisestue i tillegg til trapp ned til hagen. Markterrassen på vestsiden er nyoppført i 2014.

Oppgitt tomteareal er iht. matrikkelkart fra Tønsberg kommune. For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart og matrikkelkart som følger av vedlegg i salgsoppgave.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 122 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 71/71 m²
Underetasje: P-ROM/BRA: ca. 33/51m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
I 1. etasje er samtlige rom medtatt i P-rom. I underetasjen er gang, vaskerom og rom som benyttes som soverom medtatt i P-rom. Øvrige rom (boder) i underetasjen på totalt ca. 18 m² (sekundærrom) er medtatt i det totale bruksarealet (BRA). 

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Jens Martin Onsrud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene, ref. NS 3940. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Leiligheten fremstår lys og innbydende hvor særskilt en romslig stue-/spisestue fremheves som "hjemmets høydepunkt". Etter oppussingen i 2007 av 1. etasje er et moderne uttrykk skapt i et fint samspill med flere opprinnelig detaljer som blant annet heltregulv fra byggeåret i flere av rommene. Den generelle standard i de ulike rommene i huset beskrives som følger:

Gulver, innervegger og himlinger:
Overflater består av lakkert tidstypiske og etterbehandlede heltregulv i stue-/spisestue, på kjøkkenet og i gang. På soverommene er det parkettlaminat, det samme er det i gang i underetasje og på rom som benyttes som soverom i samme etasje. Det er i det vesentlige malt tapet og tapet på vegger og malte slette plater i innvendige tak i rommene i 1. etasje. Soverommet og gangen i underetasjen har malt mdf panel på vegger og hvitbehandlet trepanel i himlinger. Øvrige rom i kjeller har murgulv og mur samt rupanel/treverk i skillevegger.

Den romslige og stue-/spisestuen med peis og utgang til terrasse og hage:
Dette kan nok med stor sannsynlighet kalles husets høydepunkt. Stuen er antagelig selve "hjertet i hjemmet". Dette romslige og lyse rommet har vindusflater på tre vegger - mot både øst, syd og vest som gjør rommet lyst og trivelig. De største vinduene er på østveggen, og gjennom disse der det blant annet noe utsikt inn mot Tønsberg by. Det er verandadør ut mot terrassen og hagen Tross rikelig med vindusflater er det godt med veggflater for møblering. Stuen har god plass til flere sittegrupper/loungemøbler og god plass for spisestuemøbler. Den mest naturlige plasseringen av rommets spisestuemøblement, ligger ut den åpne løsningen mot leilighetens kjøkken. Her er det god plass til oppdekning for familie-/venneselskap hvis ønskelig!  Den energieffektive peisovnen fra 2008 gir god varme i vinterhalvåret og er et hyggelig samlingspunkt for familien på mørke kvelder.

Kjøkkenet med inngang fra to sider::
Kjøkkenet ligger flott plassert i boligen, med vindu som gir fin nærkontakt mot hagen og markterrasse i vest. Den åpne løsningen mot spisestuen i syd bidrar til ytterligere lysinnslipp av naturlig dagslys. Kjøkkenet ligger i tett tilknytning til spisestueplassen i stuen, og åpning mot gang i motsatt ende av rommet bidrar til praktisk tilkomst. Innredningen fra Ikea er utskiftet i 2007. L-løsning gir godt med arbeidsplass ved laminerte benkeplater, mens utstrakt bruk av praktiske kolonialskuffer gir god oppbevaringsplass og fin oversikt. På den ene siden er det nær takhøye overskap - ett av overskapene har doble glassdører. Av hvitevarer medfølger oppvaskmaskin fra 2016, stekeovn i underskap, keramisk steketopp nedfelt i benkeplate og frittstående kjøleskap. Kjøkkenet er videre utstyrt med Thermex ventilator fra 2003, diskre mosaikkfliser mellom over-/underskap og oppvaskkum m/sidekum. 

Baderommet - oppusset i 2007:
Baderommet er innredet i lyse farger og er praktisk plassert med inngang vis a vis soverommene i 1. etasje. Rommet har moderne og klassiske mosaikkfliser på gulvet mens det er malt trepanel i himling. Dusjsonen er kledd med baderomspanel (vårtromsplater) på alle tre vegger, øvrig del av rommet har malt mdf perlefaspanel  Oppvarming skjer ved veggmontert elektrisk ovn. Innredningen består av badekar med dusjløsning og sidehengslet dusjdør av herdet glass, sokkeltoalett og baderomsinnredning i hvit utførelse med to dørs underskap, ett overskap, heltre baderomsbenk m/overliggende skålservant og veggspeil med underliggende glasshylle. Vestvendt vindu gir naturlig daglys til rommet og mekanisk avtrekk sørger for ventilasjon.

De to soverommene i 1. etasje:
Soverommene ligger vegg-i-vegg med hverandre, begge med vindu som vender ut mot øst.

Hjemmets største rom og derav leilighetens naturlige hovedsoverom er trukket lengst vekk fra stue-/kjøkkensonen på hushjørnet  mot nord-øst. Her er det god plass for både dobbeltseng med evt. nattbord og soveromsmøbler. Langs veggen mot tilstøtende soverom er det plassert medfølgende 4-dørs frittstående garderobeskapsrekke med hvite høyglansede dørfronter med god klesoppbevaringsplass.

Leilighetens andre soverom har plass for både seng, sone for garderobeskap og eventuelt plass for arbeidsbord eller lignende hvis ønskelig.

Egen inngang samt gang i 1. etasje:
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør fra 2007, møter man leilighetens entre/gang. Herfra leder en halvplans malt tretrapp inn i leilighetens 1. etasje og ned til underetasjen. Dette lyse og innbydende rommet har plass for både klesanheng, hyller og oppbevaringsplass for skotøy. Husets el-tavle er plassert øverst ved trappen. Den innenforeliggende gangen leder inn til samtlige rom i 1. etasjen. Her er det blant annet en nisje med garderobeanheng.

Rommene i underetasjen:
En lys gang leder inn til alle rommene i underetasjen. Her der det lagt ny parkettlaminat og ny malt mdf panel på vegger i 2014.
Rom innredet som soverom er svalt og romslig. Også her er det ny parkettlaminat og ny malt mdf panel på vegger fra 2014. Rommet ligger på hushjørnet mot syd-øst, med vindu på begge veggene og har god plass for både dobbeltseng og garderobemøbler. Vaskerommet/vaskekjelleren har malt murgulv, opplegg for vaskemaskin og diverse veggmonterte hyller medfølger. Vaskekjelleren ligger på hushjørnet mot syd-vest og også her er det vindu på hver av veggene. Elektrisk avtrekksvifte sørger for avtrekk i rommet.
De to bodene i etasjen ligger vegg-.i-vegg med hverandre og har god oppbevaringsplass. Her medfølger alt av plassbygde lagringshyller. Det er vindu i hvert av rommene.

Annet - teknisk

* 200 liter varmtvannsbereder er montert i vaskerom i underetasje
* Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
* Automatsikringer på alle elektriske kurser.
* 50 amp hovedsikring og 20 amp teknisk kurs til El-anlegg
* 16 og 10 amp forbrukskurser
* Avløpsrør av plast og støpejerns rør
* Kobber vannledninger av varierende årgang

For ytterligere beskrivelse av standard og tekniske installasjoner - se utarbeidet tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Internett

Det er innlagt fibernett fra Telenor i leiligheten. Kjøper overtar evt. abonnement etter nærmere avtale med selger. Det kan opplyses at det også er innlagt opplegg for fibernett fra Altibox

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Vedfyring med lukket peisovn m/glassdør i stue-/spisestue i 1. etasje. Peisovnen er fra 2008 og er tilknyttet husets teglsteinspipe. For øvrig elektrisk oppvarming med veggmonterte panelovner.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør fravikes. Det er ingen nedgravde brendselstanker på eiendommen i følge informasjon fra selger.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 28/9-2022. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik annet enn ett avvik;  "Sotluke har for liten avstand til brennbart materiale". Selger opplyser at avviket ikke er utbedret. Kopi av rapporten utleveres på forespørsel.

Parkering

Parkering i gate - det er gateparkering i Granveien.

Eier

Anna Sofia Carlander John André Jonskås

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig vei - Granveien er kommunal gate.

Tilknytning til offentlig vann og offentlig kloakk. I følge tidligere salgsopplysninger er det utskiftet vannledning fra offentlig nett og utskiftede bunnledninger fra tidligere septiktank frem til kommunalt tilknytningspunkt. Øvrig del av bunnledninger har usikker alder.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Kommuneplan vedtatt 22.5.2019.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger ikke innenfor noen egen reguleringsplan.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest og evt. oppholdsrom som ikke er omsøkt etter dagens bruk

Boligen har ferdigattest av 6. juni 1955 for "oppførelse av 2-mannsbolig i tre". Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr. Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom.

Rom som benyttes som soverom i underetasjen er ikke bruksendret/omsøkt til varig opphold og er derav heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes til formålet angitt i bygningstegninger - rom som tilleggsdel/bod. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. Merk at dette rommet i underetasjen er i denne salgsoppgaven benevnt som "soverom" da det benyttes til dette formålet i dag.

Prisantydning

3 225 000,-

Beregnet totalkostnad

3 225 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 225 000,-)) -------------------------------------------------------- 89 962,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 314 962,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det er utarbeidet en tilstandsrapport av Jens Martin Onsrud med befaringsdato 21/2-2023.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  (1) stk tilstandsgrad 1 (TG0) - ingen avvik, se tilstandsrapport
-  (8) stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik, se tilstandsrapport
-  (9) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak, se tilstandsrapport
-  (12) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor og tilstandsrapport
-  (0) stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer om avvik som kan kreve tiltak gjelder for følgende bygningsdeler (inngående forklaring av avvikene følger av tilstandsrapporten):

Utvendig:  Ytterkledningen har påløpt alder, avflassinger og generell aldersslitasje. Tiltak: Stedvise utskiftninger og generelt vedlikehold. Vinduer og terrassedør har passert mer enn 50% av forventet levetid, og har alder/værslitasje. Tiltak: Stedvise utskiftninger og generelt vedlikehold bør påregnes. Inngangsdør har noe alder/bruksslitasje, er treg å åpne/lukke og det mangler tilfredsstillende beslagsløsning under terskel. Tiltak: Lokal utbedring.
Tomteforhold - drenering: Synlig grunnmursplast på murer. Det er stedvis saltutslag på kjellervegger, og det indikeres forhøyede fuktverdier i nedre deler av vegger og i gulv, dette sees i sammenheng med redusert effekt på dreneringer / kapillært oppsug fra grunnen. Tiltak: Observer forholdet  som antas å komme av kapillært oppsug fra grunnen siden det ikke er fuktsperre mot grunn. Grunnmur og fundamenter: Det er stedvis noe riss i puss. Tiltak: Lokal utbedring.

Innvendig: Pipe og ildsted ; Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen og pipestokk har passert mer enn 50% av forventet levetid. Tiltak; Skadet stein i ovnen må skiftes ut for å lukke avviket. Rom under terreng; Det indikeres forhøyede fuktverdier i nedre deler av vegger. Dette sees i sammenheng med redusert effekt på dreneringer/kapillært oppsug fra grunnen. Tiltak: Overvåk tilstanden. Det kan bli behov for vedlikehold/utskiftning av utvendig fuktsikring hvis fuktnivået øker. Tilliggende konstruksjoner våtrom (vaskerom i kjeller); Det ble gjennomført fuktsøk ved bruk av fuktindikator, og det ble indikert forhøyede verdier. Dette sees i sammenheng med redusert effekt på dreneringer/kapillært oppsug fra grunnen. Tiltak: Observer forholdet, det kan ikke utelukkes behov for tiltak om fuktnivået øker. Baderom: Uegnede materialer i dusjsonen må fuktbeskyttes/utskiftes. Det anbefales å bruke dusjkabinett frem til renovering for å hindre direkte vannpåkjenning på overflater. Badet har sluk av plast ved badekar. Det er ikke synlig om mansjett er ført under klemring. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Innredninger på bad har svell, avflassinger og bruksmerker hvor lokal utbedring anbefales som tiltak. Kjøkken: Kjøkkeninnredningen har mye avflassinger, svell og bruksmerker. Tiltak: Utskiftninger/utbedringer.
Vaskerom i kjelleretasje; Overflater og innredning har passert forventet levetid. Det bemerkes at rommet ikke er oppført som våtrom etter dagens
krav.

Se tilstandsrapporten for nærmere beskrivelse av avvikene, evt. kostnadsestimat samt tiltak.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave og denne inneholder viktig informasjon om eiendommen. I denne har selger avgitt blant annet følgende beskrivelser:

- Det har vært utført arbeid/kontroll av vann/avløp. Utført kun av faglært og gjelder kobling av avløp utvendig kum. Utført av Vestfold Rørfornying i 2022.
- Det har vært utørt arbeid på El-anlegget. Gjelder opplegg til strøm i gang/rom i kjeller. Utført av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
- Det er skiftet vindu på ett soverom i 2017. Utført av faglært samt ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utført av tømrer Jon Andre Jonskås (eier).
- Det er innredet gang og rom i kjeller med nye overflater som vegg, gulv og tak. Oppkobling av el. opplegg er gjort av elektriker på dugnad. Soverom er ikke omsøkt som oppholdsrom hos bygningsmyndighetene.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 17 239 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 7152248

Bygningsforsikring er felles forsikringspolise sammen med den andre boligseksjonen i sameiet. Eier opplyser at forsikringspremien fordeles med 50/50 på hver seksjon.

Det må evt. tegnes egen innboforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 14 918 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som årlig sum for 2023 og inkluderer kommunens leveranse av vann, avløp, renovasjon og feiing.

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per i dag i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 689 613.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 2 482 607.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Informasjon om sameiet

Eiendommen Granveien 20 er seksjonert og sameiet består av i alt to boligseksjoner. 

Sameiets seksjoner har følgende eierbrøk: 
Seksjon 1 (som her selges): 50%
Seksjon 2: (naboleilighet i 2. etasje): 50%

Det er ingen fellesgjeld i sameiet eller på seksjonen.

Det er ikke etablert noen ordning med avsetning til fellesutgifter da seksjonene bærer hver sine kostnader pr. i dag. Eierne av de to seksjonene samarbeider dog om felles bygningsforsikring. Kostnader til bygningsforsikring deles etter eierbrøk (50/50). Det er i følge selger heller ikke etablert regulerende sameievedtekter så langt de har kjennskap til. Sameiet reguleres for øvrig etter Lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven).

Det opplyses at det i en av leilighetens to boder i underetasje er plassert varmtvannstank tilhørende leiligheten i 2. etasje.

Pliktig medlemskap i velforening

Det er ingen plikt til medlemskap eventuelle velforeninger i nærmiljøet.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert med en boenhet og den har ingen separat utleiedel i tillegg til denne. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Skolekrets

Eiendommen tilhører skolekrets nummer 14 - Træleborg.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Boplikt/konsesjon/odel

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Det er heller ikke konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Adkomst - slik finner du frem til Granveien 20

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen og tar til høyre i første rundkjøring. Følg Banebakken/Solveien mot Kaldnes og ta til venstre. Følg Oreveien til dens ende og ta deretter Granveien til venstre. Eiendommen ligger nå som tredje hus på venstre hånd.

Se vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved annonsert fellesvisning.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.
Det opplyses særskilt av taklampe over spisesetue og taklampe på kjøkken ikke medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Heftelser/servitutter/grunndata tinglyst på seksjonen

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser/servitutter:
1954/2903-4/91. Best. om vann/kloakkledn. av 28.10.1954. Med flere bestemmelser. Overført fra: 3803-1003/97. Gjelder denne registerenheten med flere.

Grunndata:
2007/1046752-1/200. Seksjonering - 18.12.2007. Opprettet seksjoner: snr: 1. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 50/100

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?