Til innholdet

SLIK SKAPER DU DEN PERFEKTE UTEPLASSEN FØR VISNING

Vi styler mange uteområder for salg og gir råd og veiledning om hvordan man kan skape et stemningsfullt uteområde. Uteområdet oppleves som en forlengelse av huset, og er ofte det første en potensiell kjøper ser når de kommer på visning. Derfor er det viktig å vise frem et velstelt uteområde og skape hyggelige grupperinger, noe som gir et godt førsteinntrykk av boligen.

Videre forteller Frydenberg hvordan man bør tenke når man skal inndele uteområdet i ulike soner:

Tenk på uteområdet på samme måte som du tenker når du skal innrede innsiden av et hus. Vi ønsker oss ulike soner hvor vi kan gjøre ulike aktiviteter. Ute blir det det samme. Vi starter dagen med å ta en kopp kaffe der sola skinner først, så forflytter vi oss over til spiseplassen, og når kvelden kommer, ønsker vi å lene oss tilbake i en behagelig loungegruppe. Den befinner seg ofte der sola går ned.

Ved inngangspartiet, som ofte er det første kunden møter, anbefaler vi å plassere et hyggelig kafesett eller en lykt og en stor uteplante. Dette gir et godt førsteinntrykk og viser en hyggelig velkomst.

Det er også viktig å vise frem en velstelt uteplass. Klipp plenen, trim buskene, luk bedene og vask terassen. Friske planter i sesongens farger er et must for å skape en god atmosfære.

Har boligen en større uteplass, er det fint å både vise en spisedel og en loungedel. For et lunere uttrykk kan man skille av de ulike sonene med store grønne uteplanter.

For å gi en rød tråd på stylingen, er det fint å plassere potter med beplantningpå naturlige soner rundt husveggene.

Sykler, gressklippere og andre gjenstander som ofte står rundt husveggene, anbefaler Frydenberg å rydde pent inn i garasjen eller i boden. Kunden ønsker å se en åpen, velstelt og inspirerende uteplass.

Hvor skal fokuset på uteplassen ligge?

Fokuset bør være rundt den beste delen av uteplassen. Noen ganger er det en stor platting som rettes mot huset. Andre ganger kan boligen ha en flott utsikt, som her, hvor man kan nyte sene sommerkvelder med utsikten utover vannet og naturen.

Målet er å inspirere og få kunden til å forestille seg sitt liv på din terrasse. Solskinn, lukten av nyklippet gress, forestilling om en hyggelig familiemiddag rett fra grillen eller roen av sene sommerkvelder, er det vi ønsker at den potensielle kjøperen skal kunne se for seg.

Stemningsbilder gjør seg godt i en boligannonse. Dette skaper ofte en fin balanse i annonsen og gir gode assosiasjoner hos kunden.

Komponer interiørdetaljer som passer til sonen det blir tatt bilde av. Ved spisesonen er det naturlig med interiørdetaljer som vannkaraffel, oljesett, urter og andre spiselige varer.

Det samme gjelder på et sofabord, blomst, lykt en bok osv.

Vil du legge inn det lille ekstra i annonsen, er kveldsbilder utrolig stemningsfullt og tilfører boligannonsen en fin helhet.

 

Innredning av uteområdet er en viktig del av hjemmet. Dersom uteområdet fremstår velstelt og med stemningsfulle miljøer, opplever vi at dette ofte har en positiv effekt på interessen som boligen får. 

Ønsker du veiledning eller tips til hvordan din bolig kan bli klar for foto og visning, er du velkommen til å ta kontakt med oss i Norstyled på: post@nortstyled.no

For mer inspirasjon følg oss gjerne på sosiale medier: @norstyled

 

 

Foto: Frank Hesjedal / Jan Henning Thoresen/Z.ovenfra & Opticalmedia