Til innholdet

SLIK GJØR DU BOLIGEN DIN KLAR FOR VISNING

Før visning må boligen gjøres om til en ren, pen og innbydende bolig hvor potensielle kjøpere kan se for seg sitt fremtidige hjem

- Når man vil lokke til seg potensielle kjøpere, er det nødvendig å pynte litt på leiligheten uansett utgangspunkt. Boligen må vaskes, ryddes, ommøbleres og pyntes, sier John Marius Eia Thollefsen, eiendomsmegler i Z-eiendom. 

Hvordan gjøre boligen innbydende og attraktiv

Først og fremst må du rydde. - Konsulter deg gjerne med eiendomsmegler eller hyr inn en boligstylist for råd rundt hva som burde gjemmes bort for visning og hva som burde fremheves, foreslår Thollefsen.

Eiendomsmegler John Marius Eia Thollefsen i Z-Eiendom AS

 

Du burde også fjerne personlige eiendeler, blant annet bilder av familien. Potensielle kjøpere vil se for seg deres egen familie hjemmet når de er på visning. De fleste eiendeler burde flyttes vekk slik at boligen fremstår romslig, moderne og ryddig. Velg heller uten noen få pene planter og pyntegjenstander som fremheves. 

 

Noen andre pyntetips:

 

 • Plasser urter og frukt på kjøkkenet
 • Tenn stearinlys og tenn opp i peisen når det er kaldt og mørkt ute, og fremhev uteplassen med friske blomster om sommeren
 • Rydd i hagen ved å fjerne hageutstyr, leker og døde planter
 • Sørg for at boligen lukter godt ved hjelp av for eksempel et duftlys (unngå for sterk lukt) eller ved å steke noen boller kort tid før visningen
 • Vask eller mal fasade etter behov
 • Rydd klesskapet. Det trengs ikke tømmes, for klær viser hvordan skapet kan brukes, men det burde for all del ikke være overfylt. Klær må brettes pent
 • Fjern “stygge” eiendeler, som for eksempel stereobokser, mikrobølgeovnen og tørkestativet.

 

Vi strekker også ganske langt for å gjøre boligen attraktiv, og da er det viktig å ikke forsømme det mest grunnleggende før visning - nemlig å vaske boligen grundig. 

Visningsvasken

Mange velger å hyre inn vaskehjelp til visningsvasken. Det er gode grunner til å gjøre dette: man er trolig opptatt med mye annet mens visning pågår, vasken er omfattende og fysisk krevende, og noen ganger er det rett og slett deilig å kunne overlate arbeidet til noen andre. Det går på den andre siden helt fint å ta seg av visningsvasken selv og samtidig spare de tusenlappene. Men det er viktig at man tar seg tid til å gjøre en god jobb - man vil ikke risikere å miste interessenter bare fordi man glemte noen flekker. 

Hva skal vaskes?

Fordelen med å vaske boligen før visning er at du i all sannsynlighet allerede har tømt boligen for en del rot og har et ganske ryddig utgangspunkt å jobbe med. 

 

Når du vasker, ikke glem:

 • Vaske fliser på kjøkken og bad, og skrubb gjerne fugene for å få dem pene og hvite igjen
 • Rengjør luftventiler og sluk
 • Husk små ting som lister, dørhåndtak, armaturer, lysbrytere og tilsvarende
 • Ikke glem speil og vindu - det er veldig synlig når speil og vindu er skitne
 • Tørk støv overalt - i bokhylla, tv-en, vitrineskapet og innerst i klesskapet
 • Rydd uteplassen, og vask gjerne eventuell balkong eller terrasse
 • Sørg for at håndduker, sengetøy og kjøkkenhåndduk som ligger ute på visningsdagen er rene

 

Det er flott med overflateoppussing som nye fronter og et friskt malingsstrøk, og boligstyling kan ha god effekt. Vasken er helt grunnleggende, men også helt essensiell. Flekker, støv og matrester gir inntrykk av en dårlig ivaretatt bolig, og kan fort skremme vekk potensielle kjøpere.  - Gjør vasken skikkelig og sørg for at potensielle kjøpere opplever leilighet som renslig så vel som hyggelig og innbydende - et sted de ser for seg at de kan tilbringe mange lykkelige år, avslutter Thollefsen.