Til innholdet

HVORDAN PYNTE TIL JUL OG SLIK HAR STYLISTENE DET HJEMME

CHRISTMAS SPARKLE
Med stylistene i Norstyled

Fra venstre Christina Merkesdal, Marie Kristiansen, Kamilla Frydenberg & Sandra Norlin

Foto Frank Hesjedal

Vi har tatt en prat med jentene i Norstyled som jobber som boligstylister og interiørkonsulenter i Vestfold - om deres juletradisjoner og tips til det perfekte julehjemmet.

Hva er de beste rådene for å gjøre et hjem juleklart?
Jeg, Kamilla Frydenberg tror det aller viktigste for å få julestemning i hjemmet er å trekke inn elementer som minner oss om felleskap og hygge. Granbar, julenøtter, klementiner, varme tekstiler, saueskinn, og ikke minst levende tilfører rommet en koselig atmosfære

 

Hva er det man bør starte med når det skal dekoreres for høytid?

Jeg liker å rydde bort min vanlige pynt slik at jeg kan lage nye miljøer sammen med høytidspynten.Et tips kan også være å gi hvert rom et juleelement i fokus.Hos oss så står juletreet i stuen og da er dette det viktigste julelementet i dette rommet. Resterende av julepynten blir derfor noenlunde nedtonet slik at juletreet får ta sin plass.Har du en stor fin julestjerne f.eks. så kan denne få fokuset i neste rom, f.eks. i gangen eller ved spiseplassen. Jeg liker også å trekke inn noe grønt i hvert rom. Svibler, amaryllis og ulike typer grønne kvister gjør seg veldig godt som julepynt.

 

Dere jobber jo tett sammen og retter dere mot en nordisk stilretning i deres stylinger, hvordan ser det ut hjemme hos dere akkurat nå?

Hjemme hos Kamilla:

Jeg bor på en gård og det er mye julestemning bare i det, så hos oss er det ikke mange julenisser og røde juleputer men heller julenek, frisk granabar, nøtter på bordet og innslag av burgunder for å trekke inn litt av den typiske julefargen. Jeg elsker å pynte til jul men jeg liker også å benytte de ledige stundene til å roe ned og kose meg med familien så hos oss er huset enkelt stylet i en minimalistisk og klassisk julestil.  


 

Hjemme hos Christina:

 Jeg liker å pynte enkelt, og lar juletreet ta en del oppmerksomhet siden vi bor i en liten leilighet. Men jeg er opptatt av tradisjoner, jeg bare toner det litt ned. Lite nisser, men heller litt rødt på juletreet, lysfat med mose og kongler. Jeg syns det er pent å trekke det naturlige inn, dermed holde det enkelt og nordisk. Jeg gleder meg ekstramye til å skape juletradisjoner med familien som å bake pepperkaker, se julefilmer og kose oss litt ekstra sammen.  

 

Hjemme hos Sandra:

 Hos meg finner du en grønn og hvit jul. Jeg elsker julen og pyntingen begynner tidlig i desember med julemusikken spillende for fult. Julestemning for meg er duften av pepperkaker, julebrus, 3 nøtter til askepott og juletradisjoner med familien. Jeg er glad i enkle hyggelige juleelementer og liker å trekke inn grønne elementer for å varme opp et nokså minimalistisk julehjem. Svibler, granbar og brudeslør er nok mine blomsterfavoritter til julehjemmet.

 

Hjemme hos Marie:

 For meg er jul pinnekjøtt, 3 nøtter til Askepott og sene koselige kvelder med venner og familie. Jeg pynter hele leiligheten i starten av desember. Det får meg i julestemning. Jeg ser på julefilmer på kveldene og lader skikkelig opp til høytiden. Julestylingen hjemme hos meg er klassisk og med et preg av nostalgi. Juletreet mitt f.eks. har julekuler fra hele verden gjennom reiser jeg og mine kjære har vært på gjennom mange år. Jeg er en skikkelig jule-jente og har tenkt å kose meg litt ekstra i år.

 

Vi ønsker alle en riktig fin jul og et godt nytt år.

 

Les mer om Norstyled her: www.norstyled.no og følg de gjerne på Instagram under: https://www.instagram.com/norstyled/