Til innholdet

GODE FLYTTETIPS!

Mange oppdager at de har en del flere eiendeler enn de trodde når de skal flytte. Flytting krever organisering av alle disse eiendelene, at man kjøper esker man kan pakke de ned i og at alt transporteres på et eller annet vis til nytt hjem, uansett om det en liten, skjør potteplante eller en stor seng.

 

Planlegging og god organisering kommer til å gjøre flytteprosessen enklere og mindre stressende. Begynn å planlegge tidlig, og sørg for at du har god tid når flyttedagen kommer. Ingenting er verre enn å måtte hive ut alt man eier og improvisere transport for så å oppdage at man hverken har nok tid eller plass. Ikke glem at du også skal ha tid til å vaske deg ut. I tillegg til dette må man også huske å melde om flytting til folkeregisteret. Det blir en del å huske på.

Her er noen råd for hvordan du unngår en kaotisk flytteprosess

 

Lag en tidsplan

Ifølge Flyttesmart.no er det viktigst å få god oversikt over hva som må gjøres, og når det må gjøres. Planlegg når du må begynne å pakke, hvor mye tid du trenger på å frakte ut eiendeler, når du skal vaske og hvilken dag flyttebilen kommer. Pass på å beregne godt med tid, mer tid enn du tror du trenger. I verste fall får du noen timer til overs hvor du kan ta et pust i bakken.

 

Gi slipp på unødvendige eiendeler

Før du begynner å pakke ned alt du eier, burde du ta en dag til å gå gjennom hva du egentlig trenger og hva som virkelig er viktig for deg å beholde. Husk at mye av gamle møbler og klær kan doneres slik at andre kan dra nytte av det, og husk å sortere avfall på riktig og miljøvennlig vis. 

 

Skaff alt du trenger til utflyttingen

Sørg for at du har plenti med pappesker tilgjengelig så vel som teip, bobleplast, tusjer og annet som kommer godt med i pakke- og flytteprosessen. Så snart du vet at du skal flytte, og gjerne før, burde du begynne å samle opp esker. Behold esker du får i posten (selv de små kan komme godt med), samle gjerne inn fra venner og familie, og forhør deg med butikker i nærområdet om de har pappesker til overs. 

 

Vær metodisk når du pakker

Det kan være fristende å kaste det man eier i esker uten videre. Du vil imidlertid takke deg selv for å ha kategorisert og pakket strategisk i navnemerkede esker når du skal pakke ut igjen. Det kan også være lurt med en designert eske for ting du trenger umiddelbart etter flyttingen: dopapir, saks, telefonlader, kopper for eksempel. Husk også å være påpasselig på å få med alt av skruer og mindre deler til møbler, og organiser dem slik at du ikke mister oversikt over hvor de hører til. Det samme gjelder ledninger og kabler. 

 

Meld fra om flytting 

Når du flytter til ny bolig, er det flere som trenger å vite det. Meld adresseendring til Posten og send flyttemelding til Folkeregisteret, senest åtte dager etter du har flyttet ut. Banken din, legen din, forsikringsselskapet ditt og andre du ofte mottar post fra, er eksempler på aktører som trenger en adresseoppdatering. I tillegg til dette må diverse tjenester avbestilles, og man må varsle blant annet internett- og strømleverandør om flytting. 

 

Få hjelp

Flytter du alene, kan flytteoppgavene fort bli overveldende. Be om hjelp fra foreldre og venner, og ikke vær for stolt til å hyre inn profesjonell hjelp om venner og familie ikke er tilgjengelige. Flytting blir fort for mye for en person, og ikke bare fordi det er vanskelig å bære en treseters alene. Litt hjelp vil for mange være vel verdt kostnaden.