Til innholdet

Gjør boligen visningsklar

For at boligen din skal fremstå så attraktiv på visning, er det viktig at du gjør noen grep i forkant. Hvor mye av tingene dine kan bli stående fremme? Og bør du bruke en stylist? Her får du tips til hva du gjør lurt i å gjøre før du inviterer til visning. 

Gjør det skinnende rent 
På visning bør boligen skinne. Støvsug og vask alle gulv, og tørk støv av alle overflater og speil. Husk å gi vinduene en real runde, så ikke gammel skit ødelegger utsikten. 

Rydd, rydd – og rydd litt mer 
Klær, oppvask, kjøkkenmaskiner, shampoflasker og leker – få det vekk! Familiebilder, barnas kunstverk og andre personlige effekter gjør det vanskelig for besøkende å se for seg at de bor i boligen. Less is more, så rydd bort alt du kan. Lat som om du ser hjemmet for første gang. Hva ser du nå som kan fjernes? Ikke glem sånt som kjøleskapsdøra, med magneter, huskelapper og postkort.

Myke detaljer
Heng opp rene, pene og nøytrale håndklær, og sett frem et duftlys for stemningens skyld. Sengen bør du re opp i nøytrale farger, eller om du har, med et pent sengeteppe og noen fine puter. Har du peis? Tenn opp og skap en lun stemning. En fristende fruktskål er et mye brukt triks, og ikke uten grunn.

Ikke glem uteområdet 
Rydd bort sykler, akebrett, stiger og leker, og fjern visne planter og busker. Klipp plenen, fei for døren og vask trappeoppgangen. Sett gjerne frem noen friske blomster på trappen – det gir en hyggelig velkomst og et positivt førsteinntrykk. Flytt også bilen, så du gir rom for gjestene. Er det vinter, måk snø og strø.  

Frisk luft
Pass på at røyk eller gårsdagens fiskemiddag ikke får de besøkende til å rynke på nesen. Luft godt, bruk vaskemidler og sett gjerne frem duftlys og friske blomster som gir en ren følelse. Har du husdyr? Be naboen være dyrevakt. Noen husdyr lukter, og uansett er det ikke alle som er like begeistret. 

Ikke la småtteri ødelegge
Ikke la bagateller ruinere et ellers godt inntrykk. Dører som knirker, kraner som drypper og toalettet som suser – nå har du en utmerket anledning til å fikse det. Mens du er i gang, skift også døde lyspærer, og fest løse ledninger og lister.