Til innholdet

FARGE, TEKSTIL OG INTERIØRTRENDER FOR 2022

Vi beveger oss nå på god vei inn i 2022. Vi er fortsatt i en usikker hverdag med pandemi og sykdom. Vi tilbringer mye tid hjemme og dette gjør at vi trekkes mot det rolige og harmoniske. Samtidig ser vi at vi trenger farger rundt oss, da de er med på å påvirke oss positivt og skape en god stemning i rommet. De fleste farger vil derfor bli å se i interiørbildet i år, med nye og spennende fargekomposisjoner. Vi gleder oss til å style boliger med en fargerik og moderne interiørtrend.

Det er ikke til å legge skjul på at de siste årene har skapt et helt nytt behov. Hjemmene våre har rett og slett aldri vært viktigere for oss. Ikke lenger er det bare et sted å bo, men et sted der vi skal jobbe og trene, gå på skole og ha venner på besøk. Møblene blir brukt på en annen måte en tidligere og de er mer fleksible og modulbaserte, slik at du kan bygge det som passer for akkurat deg. Vi skal nå ha de ekte og koselig, og en sentral rolle for 2022 vil være et økende fokus på bærekraft og gjenbruk. Flere vil nok få sansen for å kjøpe brukt, og om det skal handles nytt så vil kvalitet, holdbarhet og bærekraft være viktige faktorer. Nordisk design vil få en større del av trendbilde verden over da dette ofte er et design som kan bidra til å løse nåtidens og fremtidige klimaproblemer.

 

 

Vi vil også i dette året se at vi ønsker å ta med oss mer av naturen inn og da følger de mer organiske og avrundende formene med. Derfor vil variasjon være et godt ord som beskriver de ulike materialene vi vil velge i 2022. Vi ser allerede at mørkt og tyngre treverk blir mer fremtredende, særlig da mørk eik, røkt eik og valnøtt. Samspillet mellom harde og myke materialer vil skape former og taktile overflater, og forskjellige materialkombinasjoner med glass og stein vil være å se. Vi vil derfor se mer av ulike håndverk, som keramikk med ujevn glasur, skulpturelle dekorasjoner, vaser og lysestaker som vil gi en «color pop» og ikke minst flossete og mønstrete tepper.

 

En annen trend som virkelig ser ut til å ha kommet for å bli er speil inspirert av hvordan bølgene beveger seg i havet, og lamper inspirert av skyer.

 

 

Foto: New works. Tense lampe fra; 3999,- Norstyled Store.

 

 

På tekstil fronten trekker vi med oss 2021 sin store trend, nemlig bukle stoffet eller teddy stoff som det også har blitt omtalt. Vi ser stoffet særlig på sofaer, puter og stoler. Vi vil også se mer av grovere tekstiler som minner om naturlige former og det personlige/ekte står i fokus. Bukle tekstilet har vært og er fortsatt en stor favoritt hos oss i Norstyled. Vi har forelsket oss både i sofaene og lenestolene fra Hk Living blant annet som vi er leverandør av.

 

 

Når det kommer til farger for året 2022 vil vi også se at duse pasteller dominerer i år, men at ulike beige farger og hvitt fortsatt er synlig. Nå er alt lov på mange måter, og vi søker en mer leken fargepalett. Farger som gult, lilla, rosa, turkis og pistasje grønn er å finne i jotuns nyeste fargekart. Lilla er blant annet en farge som har kommet for å bli, og det er gøy å se da dette er en farge som ikke har vært så mye i interiørbildet de siste årene. Ønsker du en litt grålig lavendel tone med et litt kjølig utrykk er LAVENDER TOUCH 20186 en viktig tendens å ta med seg dette året. Eller så kan du å gå for en som er hakke mørkere som vi har gjort på Norstyled sitt showroom, hvor vi har malt med SLATE LAVENDER 3377.

 

Mal gjerne tak, vegger og dører i samme farge for en lun følelse i rommet. Ifølge Jotun tror de også at innslag av spreke rødtoner og andre sterke fargeimpulser vil dukke opp i året som kommer. Det er nå tiden for å eksperimentere og være litt vågal, da mange ønsker å gi hjemmet et personlig preg. Eller så kan du implementere denne trenden gjennom puter, sengetøy, vaser, pledd og lamper. Noen vil nok finne roen med den skandinaviske stilen, med naturens fargepalett, med varme og nøytrale beige toner, lunt treverk og rette linjer. Mens andre nok vil våge seg mer mot den lekne og modige stilarten med spennende fargekomposisjoner, miks av forskjellige tekstiler og særegent interiør.

 

Det finnes et hav av forskjellige farger å velge imellom, men vi i Norstyled har falt for noen farger som vi har troen på at vi kommer til å se i år. Skal du bevege deg mot de grønne tonene, vil vi trekke frem jotun PALE LINDEN 8281 som er en lys og dempet farge. Eller så kan du være litt mer vågal å velge jotun LADY HOPE 8565 som er en vårlig og friskere farge. En favoritt hos oss når vi beveger oss mot det gule, er jotun GINSENG 10245 som er en dempet men allikevel energi givende farge. Vi vil også trekke frem jotun FRIENDLY PINK 20185 som er en dempet og grålig rosa tone. Rosa i dempete varianter har på mange måter kommet for å bli en basisfarge i hjemmet, da den fint lar seg kombinere med andre kulørte farger og materialer. Selv om det er mange energi givende farger vi kommer til å se dette året, vil vi også trekke frem jotunSANS 1875 som er en fin farge om du skal velge en basisfarge.

 

Trender kommer og går og er mest av alt er det viktig å tenke på at det er mest for inspirasjon, så finn de tingene DU liker og skap ditt drømmehjem i 2022. Lykke til!

 

Følg oss gjerne på sosiale medier @norstyled og la oss inspirere deg.

 

 

Sandra Norlin
Interiørdesigner
Norstyled Interiørdesignstudio

 

Fotokreditt: Frank Hesjedal, Bjørn Kjærra & Kristian Bolærne