Til innholdet

SEMSBYEN; Svært romslig og nyrenovert 1/2-part av tomannsbolig (hele 2. etasje) med svært sentral beliggenhet. Alt på ett plan, balkong, to store soverom, stort nytt bad, lekkert og nytt kjøkken og romslig stue-/spisestue. Bør sees!

Jahnsens vei 3
Prisantydning 2 380 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 105
BRA: 106 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1879
Tomtareal: 616 m²

Dokumenter

SEMSBYEN; Svært romslig og nyrenovert 1/2-part av tomannsbolig (hele 2. etasje) med svært sentral beliggenhet. Alt på ett plan, balkong, to store soverom, stort nytt bad, lekkert og nytt kjøkken og romslig stue-/spisestue. Bør sees!


Adresse

Jahnsens vei 3 3170 Sem 2. etasje

Velkommen til Jahnsens vei 3 midt i hjertet av Semsbyen

Velkommen til denne svært omfattende renoverte og ikke minst svært innholdsrike selveierleiligheten i denne flotte tomannsboligen i Jahnsens vei 3. Leiligheten ligger i hele byggets 2. etasje.

På en solrik eiertomt svært sentralt i Semsbyen, finner du denne romslige ett plans eierleiligheten som byr på masse plass og stor solrik terrasse.
Her er så og si det aller meste fornyet i 2017 såvel innvendig som utvendig, og man får virkelig "nyboligfølelse" når man besøker leiligheten. Innredet med blant vindfang, gang, nytt og lekkert kjøkken m/integrerte hvitevarer, stor stue-/spisestue, to soverom og romslig baderom.
I tillegg har man godt med plass i felles kjeller som disponeres sammen med byggets øvrige leilighet i 1. etasje.  

På vegne av selger og megler ønskes du hjertelig velkommen til visning.

Fremtredende egenskaper ved boligen

- Svært sental beliggenhet ved miljøgate i Semsbyen
- Butikker og servicetilbud rett utenfor egen dørstokk
- Kort vei til Tønsberg sentrum
- Særdeles enkel adkomt til E-18
- Utvendig og innvendig nærmest totaloppusset i 2017
- Meget romslig og god romfølelse
- Flott nærkontakt med hage og egen solrik terrasse
- 2 store soverom
- Luftig og lys hall/gang
- Nytt og lekkert kjøkken kjøkken m/integrerte hvitevarer.
- Lyst og lekkert baderom
- Innholdsrik og arealgenerøs stue-/spisestue med masse plass
- Alle gulver, vegger og innvendige himlinger er fornyet i 2017
- Nye vinduer, ny ytterkledning og etterisolerte vegger i 2017
- Nytt elektrisk anlegg og diverse nye tekniske installasjoner
- "Nyboligfølelse" og svært gjenomført farge-/materialvalg
- Tomannsbolig m/felles kjeller og felles hage
- Egen balkong
- Godt med parkeringsplasser på gårdsplass

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt i Semsbyen - et område som er i stadig og kontinuerlig utvikling.

Semsbyen har et svært godt servicetilbud hvor du har nær alt rett på utsiden av egen dørstokk. Eiendommen ligger ut mot miljøgate med nedsatt hastig, sykkel-/gangvei på begge sider av veien og diverse forskjønnende elementer.
Semsbyen har flere dagligvareforretninger, spisesteder/cafeèr, diverse forretninger, legekontor, fysioterapeut, apotek med mer. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres unna på Coop som ligger nærmest vis a vis eller på handelssenteret et par steinkast lengre inn i gaten.

Det er også kort vei til barneskole, barnehager, Semsbyen idrettshall og utendørs idrettsanlegg.

Til Tønsberg sentrum og bl.a. Tønsberg jernbanestasjon er det ca. 5 km.
Det er gode bussforbindelser med hyppige avganger  til/fra Tønsberg sentrum med bussholdeplass like utenfor eiendommen.

Lettvint adkomst til E-18 (ca. 1 minutt med bil) mot Oslo og Gardermoen og det er ikke mer en et drøyt kvarter med bil sydover til Torp flyplass.
Med andre ord har eiendommen også en særdeles fordelaktig beliggenhet med tanke på tilgjengelighet til Tønsberg sine nabobyer.

For den golfinteresserte, er det kort vei med bil til Vestfold Golf Club med 18 hulls golfbane, og på Vear ca. 5 minutter unna med bil ligger Vestfold golfhall.

Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av fasiliterer og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1879, modernisert i 2017

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje med følgende innhold:

Felles VINDFANG OG GANG med egen trapp opp til 2. etasje.
Romslig og lys HALL/GANG med trappenedgang til 1. etasje.
Stort og delikat BADEROM med dusj, toalett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Lys og romslig STUE/SPISESTUE med utgang til terrasse.
KJØKKEN med koselig SPISEPLASS og med rikholdig innredning og integrerte hvitevarer.
TO SOVEROM som begge er lyse og romslige.
KOTT/BOD med inngang fra hall.

Leilighetens balkong:
Leilighetens balkong er på ca. 6 m². Denne har utgang fra gang/hall og bygget utdragetfra vegg og på søyler til trapp i første etasje.
Gulv bygget i tre og tekket med glassfiber - gulv. Rekkvark av stående rektangulære bord.

Leilighetens adkomst i bygget:
Flott inngangsparti med skiferlagt yttertrapp, kraftige søyler og skiferlagt repo som er overbygget samt belyst. Rekkverk av smijern. Hovedinngangsdør med ny inngangsdør.

Rom utenfor leiligheten:
Byggets kjeller består av diverse boder som er fellesareal for de to seksjonene. Kjelleretasjen har også utvendig tilkomst fra trappehus ut mot gårdsplass. Denne leiligheten må benytte den utvendige inngangen for tilkomst til kjelleren iht. seksjoneringsbegjæring.
Leiligheten disponerer loftsetasjen i sin helhet.

Planskisser over boligens inndeling:
Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av leiligheten. Felles kjelleretasje er ikke vist i skissene. 
Denne er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i leiligheten og er ikke å anse som noen nøyaktig plantegning.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Byggemåte

Boligen er oppført i tre på kjeller av mur/stein.

Se utarbeidet tilstandsrapport for inngående beskrivelse av eiendommens byggemåte.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og angivelse av innhold i primærrommene.

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 112 kvm

Samtlige rom i leilighetens 2. etasje er medtatt i primærrommene med unntak av kott/bod på ca. 1 m².

Standard og leiligheten sitt utstyr

Boligen har i 2017 gjennomgått særdeles omfattende oppgraderings-/oppussingsarbeider såvel innvendig som utvendig. Det er nye overflater på gulv, vegger og himlinger i alle innvendige rom. Alt utført med gjennomgående helheltelig, moderne og tiltalende standard.
I tillegg til både nytt kjøkken, nytt bad, nye tekniske installasjoner er det også flotte, helt nye vinduer i alle rom i leiligheten, ny ytterkledning på hele huset hvor det samtidig er etterisolert og nytt undertak samt ny takstein. Leiligheten har ikke vært bebodd etter den omfattende oppussingen, så her får man virkelig "nyboligfølelse" tross husets opprinnelige alder.

I Gulv I
Et vakkert gulv gir et rom et ekstra pent inntrykk og en god følelse, et gulv er "boligens femte vegg".
Det er klassisk  og ny 3-stavs eikeparkett i alle rom med unntak av i baderom. Disse er solide og gir en flott helhet til leiligheten.
Det lagt moderne vinylbelegg med oppkant på baderommet.

I Innevegger, himlinger og belistning I
Alle innevegger i leiligheten har malte overflater. Det er stående mdf-panel på vegger i stue-/spisestue, kjøkken og i hall. Soverommene har slette, malte veggflater.

Samtlige himlinger i leiligheten består av slette og hvitmalte overflater.

Overgang mellom himlinger og vegger med hvitmalt, profilert listverk. Hvitmalte, glatte lister rundt innedører, rundt vinduer og i overgang innevegger/gulv.

I Kjøkken m/spiseplass I
Leiligheten er innredet med et nytt, men likevel klassisk og stilrent kjøkken i grå antrasitt. Rommet er romslig og har to vinduer mot syd. Det store/høye vinduet med spiseplassen slipper inn massevis av deilig dagslys! Innredning med utelukkende underskap som gir muligheter for kreative løsninger på vegger. Samtlige underskap er praktiske kolonialskuffer med unntak av hjørnet i L-løsningen hvor det er slagdører. Hvitevarer medfølger; helintegrert oppvaskmaskin, separat induksjon steketopp i benkeplate m/overliggende komfyrvakt og stekeovn i underskap. Legg også merke til den stiltilpassede og mørkere benkeplaten i heltre som gir en fin kontrast til den noe lysere innredningen. Det er ikke montert ventilator i rommet. 

I Stue-/spisestue I
Dette er stort og flott rom som virkelig imponerer med sin gode plass, store og lekre vindusflater og ikke minst gode møbleringsmuligheter. Delvis skråvegger på hver side gir særpreg til rommet. Stuearealet ligger i motsatt ende av kjøkkenet, blant annet adskilt av den store hallen i leiligheten. De store vindusflatene gir også et godt ekstra bidrag til utsyn og ikke minst romfølelse. Sentralt plassert på østveggen i rommet står leilighetens nye varmepumpe plassert og gir deilig varme på mørke vinterkvelder.

I Baderommet med toalett, dusj og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel I
Baderommet er arealeffektivt og fremstår lyst og delikat - alt er nytt og ubrukt. Gulvet har flisimitert belegg, mens det er høyglanset flisimitert baderomspanel på alle vegger. Innredet med dusjkabinett m/dører av herdet glass, baderomsseksjon med skuffer og overliggende servantplate og veggspeil m/overlys. Baderommet har også vegghengt toalett med skjult sisterne som forenkler renholdet. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Det er montert elektrisk baderomsovn i rommet.

I Leilighetenes to store soverom I
Begge soverommene har inngang fra hall. Hovedsoverommet er svært romslig, har to vinduer og har massevis av plass til møbler/garderobeskap utover plassering av dobbelseng. Soverom 2 ligger vegg-i-vegg med hovedsoverommet med stort vindu vendt mot vest. Også her der det plass til blant annet garderobeskap, arbeidsplass etc. utover plass til seng.

I Hall I
Herfra er det direkte utgang til den koselige balkongen mot øst. Hallen er egnet til å imponere med sin flotte utforming da den er svært bred, lys og innbydende. Leilighetens sikringsskap er plassert i dette rommet.

I Annet I
* Gjennomgående bruk av nye og lekre krysspostvinduer
* Nye 4-speilede innedører i hele leiligheten
* Sikringsskapet er utstyrt med nye automatsikringer og automatisk strømavleser
* Det elektriske anlegget har 50 ampere hovedsikringer
* Alt innvendig elektrisk spredenett nytt fra 2017
* Rør i rør system for innvendig VVS anlegg fra 2017
* 200 liter varmtvannstank fra 2014 (Oso)
* Balkongdør og ytterdører er nyinstallert i 2017

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr, vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra Byggmester/Taktsmann Hans Holt som følger av komplett salgsoppgave.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg sentrum følger man Semslinna fra Korten og holder rett frem i rundkjøringen ved Jarlsberg travbane. Ta til venstre mot Sem, og deretter til venstre på Semsbyveien.
Eiendommen ligger deretter på venstre side av Semsbyveien etter at du har fulgt veien i ca. 400 meter.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.
Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.
 
Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og varmepumpe luft-til-luft.

Det er montert nye elektriske panelovner og opplegg for panelovner i enkelte rom.

Luft-til-luft varmepumpe er nyinstallert i 2017 og plassert i stue-/spisestue.

Boligen har også ett-løps teglsteinspipe som pr. i dag ikke er i bruk.

Parkering

Utvendig, felles parkering på eiendommens gruslagte gårdsplass hvor det er plass til rikelig med kjøretøy for begge seksjoner.

Areal og eierform

Areal: 616 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Selveiet hagetomt som benyttes i fellesskap av sameiets to seksjoner.

Solrik og tilnærmet flat hagetomt med nyanlagt plen i 2017 og gruslagt gårdsplass.

Se situasjonskart og utdrag fra eiendommens matrikkelbrev for beskrivelse av tomtens grenselinjer. Disse dokumentene følger av vedlegg til salgsoppgave.

Eier

Program Omega AS

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig kloakk/avløp.

Reguleringsplan og opplysninger om godkjente planer for utbygging av Semsbyveien 71a

Eiendommen ligger iht. kommuneplanens arealdel i område avsatt til boligebyggelse - nåværende ihht. gjeldende kommuneplan for Tønsberg kommune.

Regulert område hvor eiendommen ligger innenfor område "Semsbyen" - plan nr. 14009  med reguleringsformål boliger, felles avkjørsel og bevaring av bygninger.
Eiendommen ligger også innenfor plan nr. 20150112 av 16/3-2016 kalt "Gang og sykkelveg langs Semsbyveien, Askehaugveien-Andebuveien" med reguleringsformål "Veg, boligbebyggelse og annen veggrunn - grøntareal".
Reguleringsplaner m/bestemmelser følger som vedlegg i salgsoppgave.

Det bemerkes særkilt at eiendommen i reguleringsplan ligger i område avsatt til "bevaring kulturmiljø" - ref. reguleringsplanen som dermed angir verne-/kulturminnebestemmelser på eiendommen.

Det gjøres oppmerksom at eiendommen som grenser til Semsbyveien 71a  i øst har egen reguleringsplan, planid. 0704 20160142 som omfatter detaljregulering av Semsbyveien 71b med flere hvor planlegges oppføring av nye boliger.
Denne planen inkl. bestemmelser følger av salgsoppgave.
Det samme gjør en enkel ideskisse (ikke bindende) som viser skisser til vurdert bebyggelse.

I følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune omfattes ikke eiendommen av bebyggelsesplan etter eldre Plan- og bygningslov.
Eiendommen ligger heller ikke innenfor område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak. Kommunen bekrefter også at det ikke foreligger igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen utover allerede vedtatte planer eller andre planer nevnt i denne beskrivelse.

Ferdigattest og opplysninger om leilighetens inndeling

Boligen har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeåret i følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune. Sannsynlig årsak er byggets opprinnelige eldre alder (1879).

Prisantydning

2 380 000,-

Beregnet totalkostnad

2 380 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 59 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 380 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 71 822,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 451 822,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted. Det skal med andre ord IKKE innbetales noen form for forskuddsbetaling ved akseptert bud.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann Takstdato : 02.05.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Det gjøres oppmerksom på at enerikarakter er registert uten hensyn til at eiendommen er etterisolert, har nye vinduer etc.

Da boligen ikke har vært i bruk etter oppussing/renovering, finnes det pt. ikke tilgjengelig forbrukstall for strømforbruk i seksjonen.

Kommunale avgifter

Kr. 9 710 pr. år

De kommunale avgiftene dekker Tønsberg kommune sin leveranse av offentlig vann, avløp og renovasjon (søppel).

Det er pr. i dag ikke eiendomsskatt i kommunen.

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet Jahnsens vei 3 består av to boligseksjoner med hver sin eierbrøk på 50%.

Det gjøres oppmerksom på at sameiet er nyetablert, og sameiets to eiere må selv velge det tjenestetilbudet disse to sameierne beslutter i fellesskap. Det er ingen etablert ordning for evt. fellesutgifter pr. i dag.

Forkjøpsrett

Det foreligger ingen forkjøpsrett.

Utleiemuligheter

Det foreligger bare en bruksenhet i seksjonen, og den har ingen separat utleiedel.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilretteleggingshonorar (Kr.8 875) Markeds- og informasjonspakke (Kr.10 675) Tønsbergs Blad 050918 (Kr.4 200) Tønsbergs Blad 171018 (Kr.4 500) Internett annonsering - opp på finn.no (Kr.1 000) Tønsbergs Blad 141118 (Kr.4 500) Internett annonsering - opp på finn.no (Kr.1 000) Internett annonsering (Kr.2 750) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 380 000,-) (Kr.38 750) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 775) Totalt kr. (Kr.82 025)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Boligsalgsforsikring

Det er ikke tegnet eierskifteforsikring da selger er aksjeselskap med formål som gjør at slik forsikring ikke kan tegnes hos Protector eierskifteforsikring.

Tinglyste servitutter og heftelser

Evt. pengeheftelser blir slettet ved overdragelse til ny eier.

Det er ingen servitutter tinglyst på eiendommen.

Formuesverdi

Skatt Sør har ingen tilgjengelig formuesverdi å oppgi etter meglers henvendelse.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Forholdet til konsesjon/boplikt og odel.

Det er verken odel eller boplikt på eiendommen.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF-salgsoppgave fra denne nettsiden eller kontakt meglerselskapet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi i budskjema ditt ønsket tidspunkt for overtagelse.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen og at selger derfor ikke har inngående kjennskap til eiendommens tilstand som daglig bruk gir.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføreskan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z-Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?